Kruh nenávisti

Kruh nenávisti https://www.databazeknih.cz/img/books/26_/26457/bmid_kruh-nenavisti-WBZ-26457.jpg 3 265 29

World of WarCraft série

1. díl >

Plamenná legie byla poražena a o východ Kalimdoru se dělí dva národy: orkové v Durotaru, vedeni náčelníkem Thrallem, a lidé v Theramoru, vedeni mocnou čarodějakou - lady Jaine Proudmoore. Avšak křehký mír mezi lidmi a orky se hroutí: náhodné útoky proti durotaru dávají tušit, že lidé se rozpomínají na svou nenávist vůči orkům. Jaina s Thrallem musí odvrátit katastrofu než nenávist vzplane na obou stranách - a Kalimdor se bude zmítat ve strašlivé válce...... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Fantasy

Vydáno: , Fantom Print
Originální název:

Cycle of Hatred , 2006


více info...

Přidat komentář

ArkAngel
26.02.2023 1 z 5

Výplňová kniha odehrávající se mezi strategií Warcraft a MMO World of Warcraft začíná jako civilní příběh, kdy kapitolu od kapitoly sledujeme jiné postavy, než se autor konečně rozhodne, koho bude v ději sledovat. Centrální postavou se nakonec stane Jaina Proudmoore, ale v půlce knihy si musí vyslechnout ještě celou řadu flashbacků, abychom zjistili, že zdrojem problému, který se snaží rozpoutat konflikt mezi lidmi a orky, je démon, jehož se největší čarodějce ze všech nepodařilo v minulosti zabít. A ty tučně vyznačené věty byly neskutečně do očí bijící. Z Warcraft knih rozhodně nejhorší dílo, kterému krátký rozsah vůbec nepomáhá. Kdyby tam bylo méně postav, určitě by to bylo lepší, takhle tam není žádný vývoj a skončí to dříve, než děj vůbec pořádně začne.

Radesan
13.08.2021 2 z 5

Bylo to dobré, bavilo mne to, ale příběhem mi zkrátka sedí spíše díly ze staršího období tohoto světa. Za mne ..... pro milovníky warcraftu a jako část doplnění děje,proč ne, ale nejedná se o něco hlubšího nebo o něco, co ve čtenáři zanechá dlouhodobý pocit uspokojení z přečtení.


Vjeerus
23.04.2021 3 z 5

Kniha Kruh nenávisti je prvním dílem ze série World of WarCraft. Psát první díl ze série je rozhodně náročné, protože musíte navnadit čtenáře nejen si knihu přečíst, ale vyvolat v nich nutkání pustit se do dalšího dílu. A po přečtení tohoto díla nemůžu za sebe říct, že by mě to navnadilo.
Příběh mi přišel upřímně docela vleklý a myslím, že nebyl dostatečně využitý potenciál tajné zlé sekty (tím se dostávám k názoru jako dost lidí přede mnou, že by si kniha zasloužila víc stránek). Ani závěr knihy ve mě nezanechal nějaký wau efekt.
Rozhodně nemůžu říct, že lituji, že jsem si knihu přečetla, protože k zahození rozhodně není a člověk se trošku zasvětí do vývoje vztahů mezi rasami. Ale myslím si, že se autor zaměřil jen na fanoušky WoW a pro ty ostatní to může být jen tahanice mezi dvěma znepřátelenými skupinami s jakýmsi zárodkem diplomacie.

Luigi1
06.02.2021 5 z 5

Další kniha Warcraft velice povedená,moc se dobře četla.Jsem potěšen,že se mi podařilo další World of WarCraft sehnat.Doporučuji

Laryssa
21.07.2020 5 z 5

Určitě souhlasím s názorem, že kniha by si zasloužila o takových 100 až 200 stránek navíc. Možná bych trošku propracovala celkově závěr i s bitvou. Jinak se mi kniha velmi dobře četla, příběh pěkně odsýpal. Za mě super, určitě doporučuji :-)

DK_Ronie
02.01.2020 3 z 5

Rozhodne jedna z nejslabsich knih z Warcraft univerza. Precist ano, ale nic to ve mne nezanechalo.

vandalindakova
30.12.2019 5 z 5

A jsem spokojená, žádné zklamání se nekonalo. Příběh je napsaný velmi poutavě a zábavně. Vždycky když jsem se do knihy ponořila, tak mě hrozně zajímalo, co se bude dít dál. Jediné co, tak mi to čtení trvalo delší dobu, ale vůbec to neberu jako nějaké minus. Za prvé nevím, jestli to nebylo únavou, protože jsem zrovna měla unavený týden. Nebo bych to přičítala tomu, že to byla složitější fantasy, a ne jen další young adult.

Musím říct, že jsem teď napjatá jak kšandy, protože tam teď ty rasy jsou uskupené úplně jinak, než jak je to momentálně ve hře. Takže jsem brutálně zvědavá, co se tam sakra stane, že to všechno změní.

Jediná věc, co mě trochu odváděla od děje, jsou hvězdičky pod čarou. V Nikdynoci mi vůbec nevadily, ba naopak mě hrozně bavily, ale tady byly vlastně celkem nepodstatné, protože se za nimi ukrývaly překlady míst. Já ty místa znám v aj a úplně nepotřebuji vědět, že to znamená Divoká skála a podobně. :D

Co musím říct, je to, že díky této knížce mám zase o fous větší averzi k lidem. Protože přesně šlo vidět, kdo vyvolává rozepře, kdo není schopný tolerovat jiné ostatní rasy, i přesto, že jim nic extra nedělají. Ale prostě je to ork, tak je to agresivní podřadné zvíře a tečka. Takže prostě: FOR THE HORDE! :D

Palorizek85
06.12.2019 4 z 5

Zajímavý námět, který by si ale zasloužil tak o 100 - 200 stránek více. I tak ale stálo za přečtení.

Sylvanas
03.09.2019 3 z 5

Příběh o všem a přitom o ničem. Ani autorův styl psaní mi nesednul.

adam5955
29.08.2019 3 z 5

Kniha je docela ctiva a da se precist za jeden vecer. Jenze autor si nedal moc snahu ctenare zasvetit do deje, do postav ani do krajiny kolem. Když je to první ze serie, cekal jsem vic vysvetleni proc a kdo. Autor pocita s velkou hracskou zakladnou. Ale pokud nejste druid 120lvl 10k achiev points tak je pro vas tato kniha mrhanim casu. A pokud jste, tak o mrhani casu vite svoje :D

Jani23
15.06.2019 5 z 5

Kniha se mi velmi libila. Příběh byl zajímavý.

Murasaki
04.02.2019 2 z 5

Nikdy jsem z knihy nebyla tak zklamaná jako z této. Oproti ostatním knihám z tohoto světa mi tato knížka přijde odfláknutá. Jako by to autora přestalo v polovině bavit a rychle to ukončil. Takhle na mě ten konec působil.

Pan_Skala
31.07.2018 3 z 5

S ohledem na to, že se blíží nový datadisk k World of Warcraft tak jsem se rozhodl zaplnit své mezery v lore. Tahle kniha je první v sérii takže logicky začínám od ní, ale bohužel to nebylo až takové jak jsem doufal. Není to vyloženě špatné, ale občas se člověk ztrácí s těmi přeloženými místopisnými názvy. Přeci jenom člověk svět Warcraftu zná s určitým názvoslovím tak to moc nepomáhá.
Takže ve výsledku průměrná fantasy, která nenadchne ani neurazí.

Set123
15.07.2018 2 z 5

OK, k tomuhle nemám co říct, tato kniha je hrozná. Dávám dvě hvězdy, protože, kdyby se škrtla polovina knihy, kde se vzpomíná jenom na starý příběh z Warcraftu 3, knih a WOW, dále se škrtlo pár absolutně zbytečných kapitol a dialogy, které zní, jakoby se mezi sebou bavily pětileté děti, mohla by z toho být dobrá povídka, tak o padesáti stranách.
Autor je dle mého osobního názoru zcela neschopný napsat kvalitní warcraftovský příběh, neumí vybudovat dobrou a napínavou atmosféru a využít charaktery postav, o tom, jak moc si dovolil manipulovat s tajemnou Aegwynn ani nemluvím.
Dvě hvězdy dávám jenom s krajním odporem.

Svářeč
02.01.2018 4 z 5

Tahle kniha se mi velice líbila. Je dost odlišná od ostatních knih ze série Warcraft, ani moc nedokážu říct proč. Není tak temná jako předchozí Warcrafty. Každopádně je to velmi zajimavá kniha a já ji přečetl na dva zátahy. Dějová linka je v pohodě, postavy jsou dobře prokresleny a sympatické.

NemmamSlov
10.12.2017 3 z 5

Jedna zo slabsich knih Warcraftu. Pribeh sa zaobera skor politickou problematikou medzi hordou a alianciou, konkretne medzi Jainou a Thrallom, ktori chcu udrzat mier. Pribeh nabere trochu na zaujimavosti, ked sa Jaina stretne s Medivovou matkou Aegwyn, kde sa trosku dozvedame o ich zivote. U mna za 3*.

vampiru
30.07.2017 5 z 5

Byl jsem nadšený, když se mi do ruky dostala kniha z jedné z mých oblíbených her a nelitoval jsem ani jedinou stranu. Kniha o minulosti Thralla je pěkným začátkem do světa knih Warcraftu.

RickyRicardo
18.09.2016 1 z 5

Nejhorší kniha z mojí oblíbené série. U mě klesla na samé dno. Snad už se něco takového nebude opakovat.

jendajenda
13.07.2016 1 z 5

Dost zoufalý..

Bedikk
09.07.2016 3 z 5

Se čtivostí bych problém neviděl, ale určitě tam jsou místa, která prostě nejsou uvěřitelná a působí jak z nějakého levného fantasy. Na poměry ostatních knih ze světa Warcraftu je skutečně slabší, a kdyby to měla být má první W kniha, tak se do dalších asi nepouštím. Překlad je trochu slabší (interpunkce, hrubky), ale pan Netolička to s originálem jistě neměl snadné. Snad jen je škoda, že některé již dříve přeložené termíny (jejichž překlad dokonce vysvětlil v poznámce) nyní překládá jinak. Dokonce se povedlo špatně převést i Orgrimovo jméno, což byl doufám jen překlep. Určitě bych byl ale raději, kdyby se do knihy ony humorné poznámky pod čarou s emotikony vůbec nedostaly.