Krtkův týden

Krtkův týden https://www.databazeknih.cz/img/books/16_/161045/krtkuv-tyden-161045.jpg 5 29 8

Leporelo s obrázky Zdeňka Milera. Oblíbené leporelo hravou formou seznamuje děti s jednotlivými dny týdne. Krtek se v pondělí pouští do práce tak, aby ji v pátek dokončil a přes sobotu a neděli si mohl užívat volných dnů. „A když máme neděli, je dobré být s přáteli. Krtek vlezl na krtinu: Přijďte ke mně na hostinu!“ Dítě se s pomocí krásných ilustrací a hravých veršů snadno naučí, jak následují jednotlivé dny v týdnu za sebou a čím jsou pro většinu lidí zajímavé.... celý text

Přidat komentář

Quarantino
14.10.2021 5 z 5

Tak tohleto mi vždy jasně napoví, že je čas jít spinkat! Protože jinak můžu řádit nonstop.

ramoni
13.03.2021 5 z 5

Povedený příběh, verše budete umět po několika čteních zpaměti. Je tam nenápadně skryto poselství o tom, že je fajn mít smysluplnou náplň dne, překonávat překážky a nevzdávat se, pomáhat ostatním a umět se s ostatními dělit. Narozdíl od některých animovaných dílů Krtka je tohle balzám na duši.


Páájinka
09.03.2020 5 z 5

Nádherné ilustrace

Metla
24.06.2019 4 z 5

Nechtějte po mně, abych se dojímala nad tím, jak bouře s kroupami zplanýrovala Krtkovi záhonky. To je karma, dacane! A hned jak dopíšu komentář, vezmu lopatu, sesbírám produkty své ovčandy, třeba najdu i nějaký kočičí, a všechno nasypu do těch čerstvých hromádek hlíny, co nám na zahradě přes noc zase vyrostly. Já vím, superodolný prevíte, že tě to nepřiměje odstěhovat se za plot - danou strategii jsem uplatnila za poslední roky opakovaně a zcela zbytečně, ale tebe ten smrad jistě nepotěší a já si užiju trochu škodolibé radosti. Možná se budu i zvrhle pochechtávat, až ti ty nálože napěchuji do chodbiček. Muaha-hááá!
Milerovo leporelko jako vždy krásně ilustrované, k tomu jednoduché verše, prostě oblíbená klasika nejen pro malé děti.

buccaneerka
20.05.2019 5 z 5

Byla jsem mile překvapená, když se mi toto leporelo dostalo do ruky. Vůbec jsem netušila, že Michal Černík napsal tak povedenou básničku, která dokonale ladí s ilustracemi. Skvělé, úžasné, o tisíc procent převyšující všechny ty pokusy "Krtek a ..." Tohle má literární úroveň. Ačkoliv by si někteří dospělí mohli myslet, že dětem můžeme strčit kdejaký brak, není to tak. Nabízejme dětem to, co má hodnotu. A tohle leporelo patří mezi takové knihy.

MinaHawke
07.02.2018 5 z 5

Moc hezké verše a taky obrázky. Krtečka jsem měla moc ráda, když jsem byla malá a nic se na tom nezměnilo ani teď.

mishulda
29.07.2014 5 z 5

Moc pěkné verše. Ne úplně jednoduché a zapamatovatelné pro malé děti, ale jinak jsou moc fajn. Na každém obrázku něco jiného, ne jako u "Krtek a jaro" nebo "Krtek a podzim", kde se opakují stále stejné obrázky dokola.

kelve
26.04.2013 5 z 5

CO se dá napsat k leporelu - krásné obrázky a verše co je doprovází tvoří celek, který si rád můj syn prohlíží nejen před spaním.

Štítky knihy

leporela

Autoři knihy

Zdeněk Miler
česká, 1921 - 2011
Michal Černík
česká, 1943

Kniha Krtkův týden je v

Přečtených38x
Čtenářské výzvě3x
Doporučených3x
Knihotéce13x
Chystám se číst3x
Chci si koupit2x
dalších seznamech1x