Praštěný

Praštěný https://www.databazeknih.cz/img/books/15_/152208/bmid_prasteny-hAD-152208.jpg 4 301 45

Kroniky železného druida série

< 3. díl >

Thór, severský hromovládce, je víc než jen chvastoun a surovec – zničil nespočet životů a zavraždil spoustu nevinných. Vikinský upír Leif Helgarson je po staletích čekání připraven se mu pomstít, a tak požádal svého přítele Attika O'Sullivana, posledního druida, aby mu s odstraněním severského postrachu pomohl. Atticus se víc než dva tisíce let řídil jednoduchou strategií pro přežití: držet se dál od chlapa, co metá blesky. Jenže v jeho domovské základně v arizonském Tempe začíná být horko. Schyluje se k upíří válce o území a přes hlavu už mu přerůstají ruští lovci démonů, kteří si říkají Kladiva Boží. Atticus a Leif se přese všechna varování a předzvěsti krutých následků vydávají na cestu do severské sféry Ásgardu, kde se spolu s vlkodlakem, zaklínačem a tlupou ledových obrů vrhnou do epického boje s drsnými valkýrami, naštvanými bohy a nakonec i Tupým Tvrďákem, co by pořád pouštěl hromy a blesky.... celý text

Literatura světová Romány Fantasy
Vydáno: , Laser-books (Laser)
Originální název:

Hammered , 2011


více info...

Přidat komentář

Senza Jenka
06.12.2023 3 z 5

Hmm... Lepší než dvojka, horší než jednička. Celá ta slavná výprava do Asgardu mi přišla trochu absurdní. Zmatená.
Thór si nic jiného nezasloužil a Ódin ho měl dávno srovnat, toho mi líto není. Stejně tak Norny - za Ratatoska jim to patřilo. Ale ostatní smrti byly zbytečné.
Pobavilo mě, že tisíciletého islandského upíra stvořil pražák Zdeněk :D Perun je docela fajn týpek. A Ježíš... co dodat :D
Jen ta češtinářská stránka zase kulhá.

Tano
23.10.2023 4 z 5

Dobré a vtipné, ale na předešlé díly Praštěný tentokrát nemá. Uvidíme, co bude dál, číst dál totiž určitě budu, protože i tak tu byly vysloveně vtipné okamžiky a super hlášky :)


orson
23.09.2023 4 z 5

Zatím asi nejslabší díl, i když taky měl své skvostné momenty a hlášky. Asi si dám chvíli čas, než se pustím do dalšího dílu. Více se mi totiž líbí děj, co se odehrává v našem reálném světě.

Nikusha
29.08.2023 4 z 5

"Ještě se to moc neuchytilo. Ičet znamená vydávat vysoký zvuk ííí, lidi to dělají ze samého nadšení, když potkají celebritu, kterou uctívají"
Leif to chvíli vstřebával a pak se na mně podíval a nadzvedl jedno obočí. "Řekni mi, Attiku, už jsi někdy, no, ičel? Časuji to správně?"
"Jo, časuješ. A ano, už jsem si íkl."
"Pokračuj."
"Před pár lety jsem si zajel do San Diega na ComicCon, potkal jsem tam jednoho ze svých oblíbených autorů a mimoděk zaičel. Taky jsem si u toho trochu zakřepčil, a když jsme si podali ruce, asi jsem si trochu ucvrnknul. Většina lidí nevnímá spisovatele jako celebrity, ale já si dobrého a dobře odvyprávěného příběhu cením. Krom toho si myslím, že tenhle člověk možná vládne nadpřirozenými silami. Lidí kvůli němu ztrácejí i vládu nad močových měchýřem."
"Chápu. A kdo to je?"
"Neil kurva Gaiman."

Kdo zmiňuje a má rád Gaimana, toho mám ráda i já.

Radovan_R
04.03.2023 4 z 5

Opět skvělá kniha, od které se těžko odtrhuje. Místy je to dost ujeté - první kniha byla docela uvěřitelná, druhá o kus míň, tahle už vůbec, ale ono to vlastně nevadí. Své silné momenty má - když parta Thórobijců sedí kolem ohně a každý vysvětluje, proč ho musejí zabít. Nás Čechy taky potěší zmínka o Praze a českém upírovi a Perunovi. Severští bohové se ukázali jako banda mizerů, ale to vlastně znám z jiných zdrojů.
Za sebe doporučuji - kdo tohle nečetl, jako by nebyl.

KájaKoxík
26.02.2023 5 z 5

Konečně se u třetího dílu posouvám na 5 z 5 :)

Tentokrát se konečně dozvíme, proč severského Thóra nemá nikdo rád, a že si titul pračurák opravdu zaslouží. Moc oceňuji vyprávění jednotlivých členů suicide squad teamu, který vyrazí proti němu.

Jako hráče role-playing her ve stylu Dungeons and Dragons mě tenhle díl opravdu chytnul. Co na tom, že to někomu v předchozích komentářích přišlo nereálné, za mě super.

Knížka je nacpaná odkazy na náboženství, filmy a seriály kde hláška střídá hlášku. Pro mě nejlepší byla ta, co odkazovala na Supernatural/Lovce duchů:
Ježíš: Kdo tu písničku složil?
Attikus: Myslím, že Robert Johnson, bluseman z mississippské delty.
Ježíš: Fakt? Ten samý, co si dal na křižovatce schůzku s ďáblem?
Attikus: Přesně ten.

Deia
09.02.2023 4 z 5

Úprimne môžem povedať, že na výpravu do Ásgardu som sa tešila. Atticus sa tam v tejto časti vydá dvakrát. Prvý krát ukradnúť akési zlaté jablká a omrknúť terén, no a druhý krát zabiť boha. Musím povedať, že prvá výprava ma strašne nebavila, spočiatku som sa vôbec nevedela začítať. Potom sa to ale zlepšilo, hlavne keď sa Atticus vrátil naspäť do nášho sveta a keď plánoval druhú výpravu. Takisto čítanie príbehov jednotlivých členov výpravy o tom, aký je Thór strašný hajzel sa mi páčilo (aj keď zlého Thóra je pre mňa ťažké si predstaviť :D). Najviac zvedavá som bola na príbeh upíra Leifa a ten ma vskutku zaujal. Samotný boj ma už potom bavil menej, opäť mi to prišlo až zbytočne akčné a akési zvláštne, niečo mi tam proste nesedelo, možno to fanatické správanie postáv. Ale mnoho udalostí som veru nečakala a dosť ma prekvapili a som celkom zvedavá, ako sa to bude vyvíjať ďalej. Toto bol pre mňa zatiaľ asi najslabší diel, ale určite budem v sérii pokračovať, číta sa dobre a aj keď má svoje muchy, tak ma to celkom baví, hlavne to množstvo rôznych nadprirodzených postáv (v tejto časti bol aj Ježiš!).

zandu
21.11.2022

Bohužel se stalo to, v co jsem doufala, že se nestane. Úplně mě to přestalo bavit, nedočetla jsem.

kolacky
17.07.2022 5 z 5

Marie, Ježíš, Čechy... Co víc si přát?

Veronica.Key
24.03.2022 3 z 5

Třetí díl mi oproti předchozím přišel takový nerealistický. To uvažování postav, ty situace... Nebylo to ono. Jinak se to ale četlo svižně.

Aaron Lewis
13.10.2021 3 z 5

No... zabít Thora mi taky nepřišlo jako úplně nejlepší nápad a výlety do Asgardu mě moc nebavili. V autorově bandě bohů mi přijdou jako "kokoti" všichni:) (ok, až na Marii a Ježíše, ti byli fajnoví, což se málo kdy stane, aby křesťanství mělo plusové body).

kachnat
22.08.2021 5 z 5

Super vtipné odpočinkové čtení :-) Občas trochu naivní, autor nešetří peprnými výrazy, ale já se tedy bavila od začátku do konce. Zhltnuto za 2 večery.

Duchoslp
24.05.2021 4 z 5

Tak mám za sebou třetí díl a další netradiční setkání s bohy. Tentokrát to odnesli Ássové. Jako obvykle nic nejde jak má, ale Atticus se z toho jako vždy dostane. Jsem zvědavá na další zápletku.

Michalovič
15.11.2020 3 z 5

Další várka praštěných akcí a soubojů. Hlášek neubývá a autor víc rozebral severskou mytologii. Akorát ten souboj na konci mi k Attikovi úplně nesedí.

lampernaqui
17.08.2020 3 z 5

Zatím pro mě nejlepší díl. Možná je to tím, že už jsem si postupně na všechny hrdiny zvykl... i na autorův styl humoru, který mi stejně přijde hodně dětinský (na x tisíc let starého druida). Naštěstí se chytám (snad) u většiny kulturních odkazů, což čtivosti určitě přidá. Jinak příběh o Thorovi, jak ho neznáme, je celkem originální a obsahuje nejenom mluvící veverku, ale také jako bonus zajímavé příběhy jednotlivých účastníků. Možná už jen kvůli nim, když převyprávěním trochu zpomalily rychlost příběhu, zatím třetí Druid vyhrává.

Luigi1
06.06.2020 5 z 5

Jsem moc rád,že mi Atticus pomohl překlenou noc při které opět nemohu spát.Byl jsem překvapen,že jsem se dostal do Prahy,která v tomto ději figuruje .Příběhy všeho tvorstva jsem četl Metelem blesku .Velmi pěkný díl.

Jonny
27.02.2020 4 z 5

Za mě jednoznačně lepší než druhý díl. Konečně jsem se, nenásilnou formou, seznámil s Ásgardskými bohy.
Dost jsem se bavil u epizodky s Ježíšem. Líbily se mi vložené příběhy - nevtíravě popsaly, jak v tomhle světě vnímat upíry, vlkodlaky a další tvorstvo. Celkově mám radost, že Atticus opustil zajeté koleje.

slawa.cap
16.02.2020 3 z 5

Slabší, než předchozí díly. Trochu méně vtipné a dost smutné pokračování. Taky poměrně hloupé uvažování hlavního hrdiny, na rozdíl od předchozích dílů. Moc zamotaná zápletka a jsem zvědavý, jak se vyřeší všechny problémy, které v tomto díle vznikly. A pořád ta obálka...

renefer
18.01.2020 4 z 5

Pokračování které vás zavede i do Prahy. Aneb kterak se druid, upír, vlkodlak, mág a dva bohové za podpory ledových obrů vypravili do Asgardu sjednat pořádek.

Kacennnka
11.01.2020 4 z 5

Zatím nejlepší díl.