Nádherná temnota

Nádherná temnota https://www.databazeknih.cz/img/books/79_/79845/nadherna-temnota-79845.jpg 4 446 45

Lena a Ethan přežili den, kterého se obávali celé měsíce - Leniny šestnácté narozeniny –, ale stálo je to hodně. Po smrti svého strýce, kterou si klade za vinu, je Lena sklíčená a ztracená a Ethan jí zjevně nedokáže nijak pomoci. Dívka se od něj začíná odtahovat a vrhá se po hlavě do nebezpečí, zatímco Ethan, který stále ještě nechápe, co se to s ním o Leniných šestnáctých narozeninách stalo, se pohrouží do studia zaklínačů a do výzkumu, který prováděla jeho matka, aby našel způsob, jak Lenu zachránit, než bude příliš pozdě. Jenže jakmile někdo vstoupí do světa zaklínačů, není cesty zpátky, a některá tajemství, která Ethan odhalí, ohrozí jeho i jeho blízké mnohem víc, než si vůbec dokáže představit.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Fantasy

Vydáno: , Knižní klub
Originální název:

Caster Chronicles: Beautiful Darkness , 2010


více info...

Přidat komentář

roman9276
18.10.2023 4 z 5

Kniha se mi četla o něco hůř, než první díl, ale to bylo kvůli chování Leny, která mě tady hodně vytáčela. Celkově byl díl trochu temnější a ponuřejší, ale konec mi to všechno vynahradil, kdy to bylo hodně napínavý a o to víc jsem se těšil až otevřu pokračování.

JointlieKat94
01.09.2022 5 z 5

Koukám, jak se názory na knihy liší. Někomu tento díl přijde nejslabší, někomu nejlepší.. já jdu postupně. První díl známe především z filmu, takže jsme nebyli ani moc překvapeni, kdežto ten druhý..

Naprostá paráda! Jsem fakt překvapena tím, jak se to rozjelo!
Příběh nás překvapuje už jen vztahem Leny (pořád jí teda moc nemusim!) k Ethanovi (což mi připomíná, že by se mi líbila kniha z obou úhlů pohledu..), poznáváme nové lidi, Liv mi přišla super! Smutníme společně s Lenou nad ztrátou Macona, mezitím se o něm dozvídáme spoustu nových informací, vysvětlí se nám tu i ukončení prvního dílu (který jsem, bohužel, moc nepochopila), tak nějak se víc řeší to fantastično, démoni, příběh nás vtahuje do uliček temného podzemí, vidíme další věci z minulosti.. všechno je to tak hezky propletené! Konec je však velmi překvapivý. A taková Amma.. to je prostě zlatíčko. :)

Tak moc hezké, že mi na knihu stačily dvě směny v práci a dvakrát pár minut před spaním. :)

Já asi musim dát za 5* (i když kvůli tý Leně jsem byla rozhodnutá pro hvězdičky 3-4!) a už se moc těším na pokračování. :)


Jája92
14.07.2022 4 z 5

Ačkoliv již dávno nepatřím do věkové kategorie, do které tato kniha spadá, k mému překvapení jsem se bez problému do Nádherné temnoty začetla. Jako mnoho jiných čtenářů jsem příběh Nádherné bytosti znala především pouze jako film, který mě zaujal, ale zároveň příliš nenadchnul, když se mi tedy do rukou dostalo pokračování této série, začínala jsem ji číst s jistým skeptickým náhledem, ale musím přiznat, že mě po jisté době příběh vtáhl a nepustil do posledních stránek. Ano, Ethan a Lena není zrovna dvojice, ze které bych byla u vytržení, ale svět Zaklínačů, Inkubusů měl něco do sebe. Když se k tomu přidal nejlepší kámoš Link, temná sestřenice Leny jménem Ridley a zvláštní kočka Lucille tetiček Ethana, příběh se četl téměř sám.
Proto mi to nedalo a obstarala jsem si pokračování této zvláštní série a jsem zvědavá, jak to nakonec se všemi dopadne.

JitulHa
21.08.2020 5 z 5

Ve druhém pokračování zaklínačské ságy zaujímal oproti jedničce, mnohem větší prostor fantastický svět, což znamenalo větší porci tajných zápisků, vědění, odhalení, tajemné moci, záhadných postav, či toulek v Podzemí. Ani tady však nechyběly pohledy do minulosti a s nimi spojená linie předků, stejně jako staré dobré městečko Gatlin a jeho povedení obyvatelé... (více v záložce recenze).

šneki
29.03.2020 4 z 5

Znovu jsem si potvrdila, jak je Liv skvělá postava, protože do celé knihy vnáší (na rozdíl od Linka) inteligentní humor, který hlavní postavy lehce postrádají. Jinak je tento díl ze série nejslabší, ale stále je to skvělé čtení.

anlyen
16.09.2019 5 z 5

Nejlepší knížka, moc jsem si příběh užila, víc takových :).

Tess.96
21.10.2018 1 z 5

Druhý díl už se mi nelíbil tolik jako ten první a jak bych čekala, že se mi líbit bude. Už teď se obávám toho třetího dílu, ale samozřejmě sérii dočtu, abych jí měla uzavřenou a rozhodla co s ní bude dál. Příběhově to bylo o dost slabší, pořád se tam probírá to samé téma dokola a jedině konec byl trochu překvapující a zajímavý, jinak nudné a zbytečně zdlouhavé.

kkesskka
31.05.2018 3 z 5

Abych pravdu řekla, dlouho mě trvalo, než jsem do knihy začetla, štvalo mě, jak se Lena chová k Ethanovi a bylo mi ho dost líto, každopádně bylo v knize krásně vidět, co je člověk ochotný udělat pro ty, co miluje.

s1ombrehimawari
23.05.2018 4 z 5

Kniha je psána stylem, který spoustě lidí nevyhovuje. Mně se ale líbí, a to protože obsahuje krásná a nezvyklá přirovnání. Má zajímavé, dlouhé a nevšední popisy. Jihokarolínský dialekt my připadá jako skvělé koření pro knížku. Celkově kniha obsahuje spoustu skvělých zvratů a nečekaných zjištění. Všechny postavy jsou dobře napsané. Záporáci přinejmenším zajímaví. Knižní série si zaslouží vaši pozornost. Buď vám psaní vyhovovat nebude a tak budete doufat, že aspoň ten příběh bude skvělý. Pokud se však stane opak a bude se vám humor a poetické psaní autorek líbit, pak máte vyhráno. Můj velký obdiv má také to, že autorky ikdyž jsou dvě, tak to na příběhu není nijak negativně poznat. Nejspíš u nich platí, že víc hlav víc ví a víc vymyslí. Příběh i svět mají promyšlený. V knize se ale objevují i stránky nezáživné, takřka zbytečné. Příběh byl prostě někdy slabší. Sérii ale rozhodně dočtu. Pokud knihu někde uvidíte a nezáleží na tom jestli si ji chystáte přečíst, nalistujte stranu 387. To je panečku popis na pošušňání!

ivedoo
02.05.2018 4 z 5

Do začátku této knížky jsem se musela trochu nutit,ale od 70 stranky se to rozjelo a příběh mne začal velice bavit, je zajímavé, jak se tento příběh rozvíjí. Stojí za přečtení

deedulka
02.09.2017 3 z 5

Příběh mi přišel slabší a hlavně v první polovině knihy, kdy se tam vyskytovala Lena, mne to nudilo nejvíc. Nic moc se tam nedělo a byla to taková červená knihovna pro mladé s řešením komplikovaných vztahů. Objeví se nám v knize i nová sympatická postava pomocné "knihovnice", kterou bych ráda viděla také v příštím díle a klidně ji vyměnila za Lenu. :)
No a na příběhovou linku Ridley a Linka, na tu jsem natěšená asi nejvíc...pěkně se nám postarali o zvrat. ;)

NinaStikova
28.08.2017 2 z 5

K tomu, abych dočetla druhý díl Kroniky prokletých zaklínačů, jsem se musela vyloženě nutit.
Víc než předtím mi vadila občasná nelogičnost (nedovysvětlené skoky v čase a místech; rozhovor "Teď ti řeknu všechno, co vím", který se stočí na úplně jiné téma a vlastně se slíbené 'všechno' neřekne; pokud všichni starší jsou schopní daný úkol splnit, proč posílají mladé, kteří nemají žádnou šanci ani schopnosti?).
Dále tu máme neustálé porušování zavedených pravidel. Pokud si jako spisovatel vytvořím svět s jasně daným řádem, proč si pokaždé, když se mi to hodí, vymyslím nějakou třetí možnost?
Zdálo se mi, že má autorka trochu potíže s vykreslováním napětí. Jé, hele, tamhle se něco blíží a jde nás to zabít! Tak si pojďme povědět, co to vlastně je, a vysvětlit si věci, které nám stejně s odstraněním aktuální hrozby vůbec nepomůžou. Navíc se jakýsi pomyslný vrchol příběhu natáhne na celou druhou polovinu knížky a rozuzlení tohoto zdlouhavého procesu zabere jeden odstavec. Cože?
A Lena. V půlce knihy už jsem prosila Ethana, aby se na ni konečně vykašlal. Vždyť i když ta holka není zrovna poblíž, všechno všecičko se točí kolem ní! A zrovna když už to vypadalo, že se chudák kluk z toho kolotoče dostane, autorka zmáčkla knoflík a atrakce se rozjela nanovo.
Nějaká pozitiva by se samozřejmě našla, ale těch kladů je prostě výrazně méně. Slabé dvě hvězdičky.

Eneta
07.06.2017 3 z 5

Druhý díl se mi líbil trošku víc, než první. Už si nepamatuji, co tam probíhalo, ale vím, že je to za mě takový průměr.

Viviana-Mori
10.04.2017 3 z 5

Druhá polovina knihy značně lepší. Pak už to bylo svižné a konečně se leccos vysvětlilo, i když stejně nechápu, proč se Lena chovala až tak příšerně a oháněla se jen tím, jak jí nikdo nechápe. A Ethan za ní dolejzal jako poníženej zpráskanej pes.
V normálním životě by se na ní každej vyprdnul, ale tak je to pohádka, že. :)
Předpokládám, že třetí kniha je zase o tom, jak se pořád čeká na jistou událost a nic se nestane, jen se děj trochu posune a jede se to samé znovu dokola.
Taky nechápu, proč na jejím vyžádání lpí pomalu celej svět. :) Autorky se očividně v Leně viděly a myslely si, že je úžasně zajímavé, když je holka tajemná jak hrad v karpatech a velká chudinka, aby ji každý litoval. :) No nevím. Ale ke konci už se zase chovala vcelku normálně. Povýšila u mne Ridley, Liv byla taky milá knihomolka, Link praštěnej jako vždy. Amma mě už taky štvala, myslím, že kdyby Ethanovi vysvětlili všechno dřív a normálně, tak... no, asi by nebyla potřeba tak dlouhá kniha. :D Je to pro účel knihy, chápu, ale zcela na úkor logiky chování a sympatií některých postav. Tak to na mne působí.
Ale bavila jsem se u toho dobře a leccos je i dojemné. Tak uvidíme, jak to bude dál.

pavel7249
20.06.2016

K této knížce jsem se dostal přes film Nádherné bytosti a musím říct, že mě ta puberťácká romantika, tajemnost a neustálé zvraty bavily po celou dobu. Avšak se mi nelíbilo neustálé opakování "čéče". Z anglického překladu si to klidně dalo přeložit "kámo", aby to každý pochopil. A ke konci mi přišlo, že se objeví při konečném boji celý Gatlin :)

Arya26
20.03.2016 4 z 5

Druhý díl je podle mě krapet lepší. Štvalo mě to jak Lena od sebe odháněla Ethana. Liv a John jsou spíš takové kulisové postavy na dokreslení příběhu. Liv nebyla špatná, ale Lena má svůj styl. Nejlepší byl Maconův velký come back (bez něj bych si tuto sérii asi neuměla představit). Ty jeho flashbacky s Lily Jane se mi víc líbily než u Ethana a Genevive. Asi proto, že se to více týkalo našich známých postav. ( Jenom jsem čekala, jáka prdel by byla kdyby se zjistilo v minulosti, jak mohou být smrtelníci a zaklínači spolu pak by se zjistilo, že Macon je Ethanův biologický otec - sice by to nedávalo smysl, ale nebyla by to byla sranda :D !) Ridley mě v tomto díle překvapila a Link - OMG!!! Co bude dál ?!

Veri-Art
17.01.2016 3 z 5

V knize bylo pár pasáží, které byly nudné a přišlo mi, že jsou tak nějak o ničem. Naštěstí to převážily momenty překvapení, kterých je v knize opravdu hodně.

Laf
22.12.2015 3 z 5

Tento díl byl mnohem lepší oproti tomu prvímu. Víc akce a zápletek. Také se dozvíme mnohem více o světě zaklínačů.

DK197
29.10.2015 4 z 5

Od příběhu Leny a Ethana se nějak pokaždé nemůžu odtrnout. Přes šíleně nespisovnou češtinu, nebo možná právě proto. Pro neskutečný zmatek, který se třídí s každou další stránkou, až dojdete na konec. Pro zvraty a charaktery ostatních postav, které miluji.

Oceňuju Ethana a jeho možná až přemírnou lásku a starostlivost. Kdyby i v reálu byli muži tak vytrvalí. :-)

holy17
08.05.2015 5 z 5

Těším seaž si přečtu další díl:-)

Autoři knihy

Kami Garcia
americká, 1972
Margaret Stohl
americká, 1967

Kniha Nádherná temnota je v

Právě čtených4x
Přečtených739x
Čtenářské výzvě15x
Doporučených25x
Knihotéce300x
Chystám se číst173x
Chci si koupit45x
dalších seznamech9x