Rozhodující bitva

Rozhodující bitva https://www.databazeknih.cz/img/books/14_/145135/bmid_rozhodujici-bitva-DXA-145135.jpg 4 312 22

Kronika Cartera Kanea série

< 3. díl

Poslední rok byl pro Cartera a Sadie pořádně rušný. Proniknout do tajemství egyptské magie totiž není žádná hračka. Nejtěžší překážky je ale teprve čekají… Zlé síly získávají převahu, had chaosu Apop unikl ze svého vězení a část rebelských mágů povstává proti Domu života. Sourozenci Carter a Sadie mají sehrát důležitou úlohu při záchraně světa. Zbývá jim však málo času, egyptští bohové jsou nevyzpytatelní a na každém kroku může číhat nebezpečí. Závěrečný díl trilogie úspěšného amerického spisovatele Ricka Riordana (autora Percyho Jacksona) navazuje na předchozí díl Kronika Cartera Kanea - Rudá pyramida a Hněv bohů.... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , Fragment (ČR)
Originální název:

The Serpent´s Shadow , 2011


více info...

Přidat komentář

jaja1989
09.09.2023 odpad!

Prostě rodina Caneu není pro mě. Dala jsem jim 2. Šanci a i tak mě to nebavilo.
Ať žije Percy Jackson

lukaskmn1
02.02.2022 5 z 5

Geniální.


Kaila146
09.01.2022 4 z 5

Rozhodně nejlepší díl z celé série!

JitulHa
24.04.2021 5 z 5

Rozhodující bitva je za mnou - Carter a Sadie opět dokázali, že jsou nejen dobrými sourozenci, ale i nadějnými mladými mágy, kteří se prostě musejí učit za pochodu, k tomu zachraňovat svět, a navrch ještě řešit své vlastní problémy... S rodinkou Kaneových se zkrátka člověk nikdy nenudí. Závěr je tedy za mnou, a s ním i veškeré Riordanovy knížky, které doposud vyšly v českém překladu... u všech bohů, co já teď budu číst?! No, alespoň mohu s jistotou říci, že tenhle autor prostě neumí napsat špatnou knihu. Možná se v něm skrývá spisovatelský polobůh, kdo ví? Každopádně ty skvělé příběhy už mu nikdo neodpáře!

Lionis
15.11.2020 5 z 5

Bezvadné.
Hluboký děj, který je díky své perfektní provázaností s egyptskou mytologií pro mě naprostno bezvadný. Nikdy jsem nemohl žádnou ze tří knih odložit ani na chvíli z ruky. Děj mě tak pojal, že jsem v podstatě ani nevmímal, co je kolem mě.
Věřím, že některým lidem to nemuselo sednout, egyptská mytologie je rozhodně složitá a jelikož je na ní založená podstatná část děje, tak to nemusí být pro každého.
Doporučuji všem, co nejen mají rádi egyptskou mytologii, ale mytologii celkově. Pokud vám padne styl knihy, rozhodně se jí jen tak nepustíte. To je za mě to nejlepší, co se u knihy může stát.

ElikaS
29.05.2020 4 z 5

Závěrečný díl trilogie, byl skvělý. Napínavý, plný nečekaných zvratů, vtipný - typický Riordan.

Luigi1
26.05.2020 5 z 5

Jsem moc rád,že se mi podařilo sehnat třetí díl trilogie i ten díl pokračoval v napětí až dokonce,Doporučuji

Medasek
10.05.2020 5 z 5

Úžasná kniha. Miluji tohohle autora. Opravdu umí psát napínavě až do konce.

Ronnie68
05.04.2019 5 z 5

Parádní závěr Rickovy trilogie ... bavilo mě to ....

PhoebePollard
01.03.2019 3 z 5

Jednoznačně neslabší z celé série. Četla jsem ji jen proto, že jsem chtěla mít zakončenou sérii, ale místami jsem se musela ke čtení nutit, což se mi zatím stalo (co se Riordana týče) jen u Apollónova pádu. Kniha však nabízí docela obstojný, i když předvídatelný konec a některé scény jsou i docela zábavné, takže pokud máte Riordana rádi a chcete mít přečtené všechny jeho knihy, směle do toho

Ketesh
21.08.2017 5 z 5

Kniha zakončuje skvělou sérii a je jejím klenotem. Gradace naprosto vynikající. Příběh propracovaný do nejmenších detailů, charaktery propracované.
Rickovým knihám se prostě nedá nic vyčítat.
Nezbývá než doufat, že se třeba někdy dočkáme pokračování... Jelikož se sourozenci Kaneovými se loučit opravdu loučit nechci - jsou jednou z mých srdcovek.

Nelíísek
04.08.2017 5 z 5

Konečná bitva se blíží Sedie a Carter budou muset zastavit nejen sily chaosu, ale také sjednotit mágy v poslední bitvě.

*MŮŽE OBSAHOVAT SPOILERY!!*

Re se vrátit, jenže ne úplně stal se z něho senilní staří, ano přesně tak jen nejvyšších bohů z Egypta teď chroustá sušenky a má rád zebry! Opravdu brilantně vymyšlené. Kamarádi musí bojovat bok po boku proti silám chaosu, chaos je ale mocný a dokáží ho zničit jen s největším padouchem, který kdy sužoval Egypt, podaří se jim to nebo ne? Osud světa leží na bedrech těch malých mágů.

*ZBYTEK UŽ SPOILERY NEOBSAHUJE*

HODNOCENÍ: Plnohodnotné zakončení tří dílně série o Egyptských bozích z časů minulých ožívají v našich světech budoucnosti, nádherný příběh, který si musí přečíst prostě každý, Hodnotím na 5*.

URYVEK Z KNIHY:

“Všude na světe dál existují ožehavé oblasti zlé magie řádění démonů, o které se musíme postarat, Máme dokonce zprávy nevysvětlitelné magii přímo na Long Island. Možná to budeme muset prozkoumat“

“Co se týče tebe, který posloucháš tuhle nahrávku – nikdy nemáme tolik plno, abychom nepřijali další učedníky. Jestli v sobě máš krev faraonů, na co čekáš? Nenech svou magii nevyužitou Brooklynský dům je ti otevřený“

PS: Není náhodou Long Island tábor polobohů??

Laurel
06.04.2016 5 z 5

Další konec další skvělé série :(
Musím říct, že mě to nezaujalo tolik jako Percy Jackson (no jo, CHB forever), ale i tak to bylo bombový! Nejvíc se mi asi líbily kapitoly z pohledu Sadie. A napětí mezi Waltem a Anupem... Anup je prostě top! *-* Takže když to dopadlo takhle... No... Páni :D A Carter se Ziou :3 Jsem ráda za našeho Bese :3
Mám depku z toho, že nemám po ruce žádnou další Riordanovskou šílenost :( Potřebuju prostě další! (A podle konce to tak i vypadá :D )

Nelly
16.02.2016 5 z 5

Pěkné zakončení celé série. Řekla bych, že tato série osloví věkově starší čtenáře než Percy, ale možná je můj dojem ovlivněn tím, že dnešní děti znají spíše antickou než egyptskou mytologii. Víc dílů už by to asi nesneslo, ale na konci jsou náznaky, že by se mohlo objevit propojení obou sérií R.R. - tak třeba se dočkáme a fanouškové obou táborů budou nadmíru spokojeni. R.R. prostě psát umí!

HighReaderOfOz
21.01.2016

Pokud tohle čtete v oranžovém tričku s nápisem Tábor Polokrevných, prostě to není ono. Snad mi někdo porozumí ...

caroline44
25.08.2015 5 z 5

Výborné zakončení série. Moc mě mrzí, že dílů není víc. :(

Jano.
07.07.2015 4 z 5

Rozhodne nesklamalo, parádne pojaté, celý čas som sa bavil. Riordan je pán. :D

Linu
10.04.2015 4 z 5

Kniha nebyla špatná. Takové příjemné zakončení série, i když místama trochu přehnané...

trynitrix
31.03.2015 5 z 5

Ohodnotí plný počet závěr byl fajne :-)

kklepkaa
09.09.2014 3 z 5

Musím uznat, že v tomhle díle mě hlavní hrdinové štvali asi nejmíň... asi jsem si na ně už zvykla. Rozhodně nelituji, že jsem se pustila do téhle egyptské série. Navzdory mé lásce k Egyptu byl ale Percy lepší sérií.