Křižovatky smrti

Křižovatky smrti https://www.databazeknih.cz/img/books/26_/267478/bmid_krizovatky-smrti-oKs-267478.jpg 4 63 25

Ruth Galloway série

1. díl

V přílivové bažině u Severního moře se našly dětské kosti a policie má podezření, že jde o oběť vraždy. Před deseti lety se totiž poblíž ztratila pětiletá holčička. Nikdy se nenašla. Od té doby chodí jejím rodičům podivné dopisy zmiňující se o pohanských rituálech a obětinách. Archeoložka a forenzní specialistka Ruth Gallowayová má určit, jak jsou kosti staré. Pak se ztratí další dítě a Ruth je vtažena do vyšetřování složitého případu, který se dotýká jejího soukromí a jejích známých víc, než si původně myslela.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Detektivky, krimi

Vydáno: , Motto
Originální název:

The Crossing Places , 2009


více info...

Přidat komentář

Izu
18.01.2024 3 z 5

Průměrná detektivka se sympatickou hrdinkou.

Adriena838772
02.08.2023 5 z 5

Strašně moc dobrá detektivka a hodně napínavé dala bych 10 hvězdiček. A moc se mi to líbilo


babicka_amalka
27.07.2023 5 z 5

četla jsem už před delším časem a moc se mi líbila; jen škoda, že Motto zůstalo pouze u té jedné z celé série (bohužel častý a obvyklý jev u nás), vyšlo jich doteď už 15 a i ty další by stály za přeložení a vydání;

essene
27.07.2023 5 z 5

To byla jízda-pěkně napsaané,čtivé,napínavé)

espesita
21.12.2020 3 z 5

Oddechová četba... Nic světoborného, děj je celkem předvídatelný, pachatel se dá odhadnout prakticky při prvním setkání. Mně osobně pak ještě třeba při četbě ruší ten přítomný čas. Přesto to není špatný příběh. Oceňuji přiměřený počet stran i propojení s archeologií je mi sympatické.

skaly
12.12.2020 4 z 5

Zábavná detektivka

Val
03.05.2020 5 z 5

Tak tohle byla docela jízda . Velmi příjemné překvapení. Koktejl namíchaný z pohřešovaných holčiček, archeologických nálezů v přílivových bažinách Severního moře, pohanských rituálů a v neposlední řadě velmi sympatické ústřední dvojice byl velmi osvěžující . Od první stránky nešlo přestat číst. Výborné !

janina66
20.04.2020 4 z 5

Velice dobrá a čtivá detektivka. Vše, co je psáno v anotaci, kniha obsahuje. Archeoložka Ruth i detektiv Harry mi byli sympatičtí. Zajímavostí knihy je určitě prostředí, kam je děj zasazen. A sice bažiny a mokřady u Severního moře. Dle mého kniha má spád a napínavý konec.

Arkagas
12.03.2020 3 z 5

SPOILER - komentář obsahuje informace, které prozrazují část děje

Křižovatky smrti - klasická detektivka odehrávající se v bažinách severního moře.
Po nalezení kostry se hlavní vyšetřovatel Harry obrací na antropoložku Ruth s žádostí o pomoc při identifikování stáří kostí, jelikož se 10 let pohřešuje mladá dívka a Harry si myslí že by se mohlo jednat o její ostatky.

Ruth se do případu pouští s radostí a je velmi překvapená, stejně jako všichni ostatní, když zjistí že kostra je stará přes 2000 let a pochází z doby železné.

Harry už tak nadšený není, jelikož případ ztracené holčičky je stále v jeho hlavě a údajný únosce nebo vrah mu neustále posílá divné, mytologií zavánějící dopisy s návodem, kde tělo najde. Ruth se proto rozhodně požádat o pomoc svého velmi dobrého kamaráda archeologa, který se v těchto věcech vyzná a společně nacházejí stopu... Příjemná, čtivá severská detektivka se zajímavou zápletkou a s hezkým popisem práce archeologů a antropologů. Protkaná lehkou romantickou linkou, takže milé, odpočinkové čtení :) 7/10

a.k
23.07.2019 4 z 5

Spojení pátrání v odlehlých močálech, archeologických vykopávek a magických rituálů bylo signálem, že to bude knížka přesně pro mě. Úplnou spokojenost ale hatí, že se děj až moc často stáčí k samotným hlavním hrdinům. Přesto se mi knížka líbila a bavilo mě to.

1bublina
30.12.2018 4 z 5

Není to úplně typická detektivka. Spíš román o archeoložce, která se připlete k vyšetřování vraždy. Kniha mě ze začátku moc nebavila a vadil mi autorčin styl psaní - píše totiž v přítomném čase. Od půlky mě ale kniha chytla a několikrát jsem se i nahlas zasmála (většinou poznámkám hlavní hrdinky v závorkách). Ruth je zajímavá hlavní postava a příběh je milý a pěkně zakončený.

Zlatinka.Emilly
01.08.2018 5 z 5

Knížka se mi líbila, jen jsem "pitomá :) " koukla (nějakým omylem :) ) na skoro poslední stránku a tak jsem hned věděla, kdo je vrah. No ale i tak pěkné čtení a také se člověk něco dozví o oboru, který mu není vlastní (alespoň mě ne) a tím je antropologie. Za hlavní hrdinku Ruth mě potěšilo to, co ji čeká - a je to pěkné čekání :) :) :)

Prateri
09.09.2017 3 z 5

Té antropologie se mi tam zdálo zbytečně moc, někdy mi to nezapadalo do hlavního děje. Pachatel vás trkne hned, jak se objeví. Konec v bažině dobrý.

budíček
18.08.2017 3 z 5

Tak to vypadalo nadějně, četlo se to samo a těžko se odtrhávalo od stránek a pokazil to takový přeslazený konec, všichni si padli do náruče na posledních třech stranách i když se někteří nenáviděli půlku knížky, všichni byly naráz plní lásky a porozumění jako ti hippísáci, pro které neměli jméno... No za ten kýčový konec dvě hvězdy dolů, jinak se to autorce docela povedlo, čtivé to bylo, pravda vrah se dal přinejmenším tipnout už od půlky, i když adeptů tam bylo několik a napínavé to asi hlavně díky těm bažinám bylo taky... nenáročná oddechovka při jízdě busem do práce...

kneznaliba
04.07.2017 4 z 5

Celkem slušně napsaná detektivka. Trochu jsem si musela zvykat na autorčin styl, ale četlo se to dobře. Jen mám radši detektivky, kde netuším pachatele minimálně již někdy od půlky knihy.

MarieH
23.11.2016 4 z 5

Měla jsem štěstí že jsem dala na kladné recenze a knížku si přečetla, moc se mi líbila, prostředí, postavy a děj je po všech těch případech únosů docela uvěřitelný. Jak píše Mikika chci další díly. Podle informací na obalu knihy se jedná o sérii s forenzní antropoložkou Ruth Gallovay ale u nás vyšel zatím jen prví díl. Takže se těším na pokračování !
Dávám 4 hvězdičky, dala bych 5, ale za tlustší knihu.

perpe2a
22.08.2016 4 z 5

velké překvapení, od začátku až do konce to mělo spád, má jednu malou chybku, že byla moc tenká :-) Rozhodně stojí za přečtení

konicekbily
15.08.2016 5 z 5

Krásné prostředí pro děj, stručný a výstižný popis postav, dokonalá zápletka, sympatičtí vyšetřující policajt a jeho pomáhající archeoložka a strhující závěr thrillerovského typu nepotřebující žádný výstřel Vám dá bez zbytečného "severského" protahování knížky dokonalou oddychovou četbu.

Evik30
25.07.2016

I když ze začátku to tak nevypadalo kniha byla docela zajímavá. Hlavní hrdinka Ruth sympatická a kniha dostává postupně spád. Ponurá krajina a ještě ponurejší tajemství. Určitě stojí za přečtení. Pro ty čtenáře detektivek, kteří nemají rádi moc násilí je to ideální knížka.

Lothlorien
15.07.2016 4 z 5

Nádherné prostředí anglických bažin a mokřad, tajemných rituálů a mystických zážitků. Detektivka psaná ženou, takže i spousta příběhů okolo. Příběh pěkný, rozuzlení zamotané, ale hlavní "viník" se dal tušit celkem brzy.

Autorovy další knížky

Elly Griffiths
britská, 1963
2020  76%Deníky cizince
2015  80%Křižovatky smrti

Kniha Křižovatky smrti je v

Přečtených94x
Čtenářské výzvě8x
Doporučených8x
Knihotéce15x
Chystám se číst66x
Chci si koupit20x
dalších seznamech1x