Křivopřísežník

Křivopřísežník https://www.databazeknih.cz/img/books/11_/116723/bmid_krivopriseznik-sez-116723.jpg 4 43 4

Warhammer - Trpaslíci série

< 2. díl >

V ponurých horách Starého světa Warhammeru bojuje trpasličí rasa trpký boj o přežití proti pradávným nepřátelům. Když trpasličí tén Uthor dorazí se svými druhy do pevnosti Karak Varn a zjistí, že je zamořena krysáky, zbrkle přísahá, že pevnost dobude zpátky. Ve svém hněvu si neuvědomuje, jak obrovský je to úkol. Velekrál Skorri Morgrimson mu sice dá k dispozici pouhou hrstku válečníků, jenže přísaha je přísaha. Co na tom, že proti Uthorově oddílu stojí obrovská přesila. Nikdo není zarputilejší než rozzlobený trpaslík. A tak trpaslíci pochodují do boje!... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Fantasy

Vydáno: , Polaris
Originální název:

Oathbreaker , 2008


více info...

Přidat komentář

Sigmarodjihu
23.07.2019

Tento díl jsem četl jako druhý. Jelikož jsem před touto knihou četl Thanquolovu zkázu, co se bude dít jsem od jistého okamžiku věděl, přesto však jsem byl mile překvapen. Myslím si, že k tomu hodně napomohl oddíl trolobijců i zapojení do děje orků. Další co musím vyzvednout je bližší popis hlavního města.


Na poslední vzdor jen tak ale nezapomenu .. KHAZUKAN KAZAKIT-HA !

Revasol
22.09.2018 4 z 5

Jedná se o první knihu, kdy jsem si její název neústále připomínal, abych byl připraven na tu správnou chvili, kdy se dozvím důvod, proč se jmenuje Křivopřísežník. Autor si dával na čas. Pro někoho, kdo tuto knihu ze světa trpaslíků četl jako první, by mohla být tato zkušenost špatná. Kniha je utahaná, rozbíhá se pomalu a dá se říci, že pořádný spád má až v závěru. A to je moc dobře, protože se jedná o trpaslíky a ti nikam nespichají. Po knize Nositelé zášti se jedná o další "trpaslíkovké" dílo jak má být. Jediný problém této knihy je v počtu jmen, které si moje churavá pamět nebyla schopna zapamatovat. Naštěstí to není důležité a celou dobu si říkáte, jak asi dopadnou. Kniha dočtena a je na čase trilogii zakončit Strážcem cti.


Miro.slav
20.07.2016 4 z 5

Po pomalšom rozbehu sa tempo a čítavosť knihy rapídne zvyšuje. Ak na začiatku vládol trochu chaos z veľkého množstva postáv a klanovej príslušnosti, tak časom sa postavy vyjasnia. K pozitívam knihy patrí už samotný príbeh, ktorý sa zameriava na trpasličiu ríšu Karaz Ankor. Pre všetkých, ktorí milujú trpaslíkov je toto dielo čerešničkou na torte. Okrem typických trpasličích postáv sa v knihe nachádzajú opisy ponurej a opustenej pevnosti Karak Varn, ktoré spolu s trpasličími vynálezmi a technikou dokresľujú "reálnosť" tohto sveta. A slovníček pojmov robí z tejto knihy ešte oveľa prepracovanejšie dielo. Z mojej strany však ako isté negatívum pôsobilo už spomenuté slabšie tempo príbehu, ale hlavne dlhšie kapitoly. Inak knihe nemám čo vytknúť. Okrem krysákov, orkov a goblinov sa čitateľ môže tešiť aj na ďalšieho (ne)tvora. A samotný záver knihy vysvetlí, prečo sa kniha nazýva "Křivopřísežník" - toto odhalenie bude dosť nečakané. Odporúčam.

Ardein
09.01.2014 5 z 5

Banda trpaslíků co zkouší dobýt zpět ztracené trpasličí království? Co víc si může fanda fantasy literatury přát? Autor se perfektně popral s vykreslením povah trpaslíků, tak jak je známe z Warhammeru. Jednají přesně tak, jak by člověk nejednal. :-D Postupné odhalování příčiny odmlčení se národa z pevnosti opravdu stojí za to. Ale nebyli by to trpaslíci, kdyby nešli hlavou proti zdi! Čeká vás dobrodružství, při kterém budete jenom nevěřícně kroutit hlavou, co všechno dokáže tvrdohlavý trpaslík! :-D

Všem vřele doporučuji! :-)

Autorovy další knížky

Nick Kyme
britská, 1977
2010  79%Křivopřísežník
2016  84%Strážce cti
2023  84%Příběhy kacířství
2023  78%Sabbatiny světy
2024  0%Sabbatino tažení

Kniha Křivopřísežník je v

Přečtených73x
Doporučených3x
Knihotéce61x
Chystám se číst9x
Chci si koupit13x
dalších seznamech2x