Kouzlení

Kouzlení https://www.databazeknih.cz/img/books/12_/120195/bmid_kridla-kouzleni-ayw-120195.jpg 4 283 38

Křídla série

< 2. díl >

Být florelou v lidském světě není úplně jednoduché. Kromě toho, že vám jednou do roka na zádech rozkvétá květ, musíte tajit záležitosti florel a florelů před lidmi. Laurel má naštěstí poměrně tolerantní rodiče a přítele Davida. Jak se jim ale bude líbit, že Laurel musí strávit dva měsíce ve florelí Akademii a začne tajemnou říši navštěvovat daleko častěji? Ani potíže z loňského roku hlavní hrdinku neopustí a znovu bude čelit nebezpečím nadpřirozeného světa. Podaří se jí se ochránit svou rodinu a přátele?... celý text

Žánr:
Romány , Fantasy , Pro děti a mládež

Vydáno: , Fortuna Libri (ČR)
Originální název:

Spells , 2010


více info...

Přidat komentář

skuneku
07.11.2021

Druhý díl nebyl tak dobrý jako první.

Luigi1
07.11.2020 5 z 5

Pěkné pokračování se zajímavým tématem.O něco lepší prvního dílu.Doporučuji


vlkove
09.08.2020 4 z 5

Skvělé čtení a hlavně originální námět.

DreamerX9
28.03.2020 3 z 5

Mnohem lepší než první díl! Druhý díl nám otevírá kouzelný svět Avalon. Kniha je mnohem pestřejší a čtivější.

hellena1523
30.12.2019 4 z 5

První díl se mi líbil a evidentně je každý další lepší a lepší!

Andynka
05.11.2019 3 z 5

Mnohem lepší, jak první díl. Více se nam zde otevírá nový svět. Ale za me trochu zklamání, že větší část knihy byla věnována spíše romantice... Akční děj, byl vždy jen nachvilku.
Každopádně, kniha mě velmi bavila a četla se sama. Jen snad tu romantiku trochu omezí a dají tam víc nového světa a akce.

WifiCat
17.10.2019 3 z 5

Tak asi dočtu celou sérii, když už jsem se do toho pustila. . :) .Druhá knížka je o něco lepší než první, dlouho nezáživný díl. Má to větší spád a autorka více rozvíjí povahy postav. Zakončeno tak, že jste zvědaví, jak to bude pokračovat. Chybí mi lepší popis míst. Autorka nechává svět hodně na čtenářově fantazii . Co mi ale opravdu dělalo problém, jak autorka poupravuje v knize vznik některých reálných historických věcí.. např. Shakespeara a jeho hry .

anibeni
06.04.2019 4 z 5

Tento druhý díl se mi líbil o něco míň než ten první.. čekala jsem, že bude líp propracován, stále mi přijde, že je psán až moc dětinským způsobem... jinak je ale kniha hezky napsaná, děj plyne, svět florel se nám otevírá a jsem teď zvědavá, jak to bude pokračovat..

rampapa
07.01.2019 5 z 5

Pěkně se četla. Knížku velmi doporučuji.

SknihouVrukách
20.06.2018 4 z 5

Druhý diel sa mi páčil trošičku viac. Hlavná hrdinka mi sadla, nemala som s ňou problém. Autorka veľmi pekne opísala prostredie v Avalone. Niektoré časti sa trošku tiahli. V tejto knihe nájdeme viac akcie ako v tej prvej, i keď by mohla byť akčnejšia. Konečne sme sa viac dozvedeli o Avalone. V knihe je ak romantická linka spojená s romantickým trojuholníkom, ten je trošku otravný, keďže hlavná hrdinka si nevie vybrať. Koniec bol super akčný, ale dúfala som, že sa dozvieme kto je vlastne Klea.

!!! MINI Spoiler!! : To ako Laurel povedala Tamanimu, že ho nechce bolo fakt hnusné.

dogiska
08.03.2018 5 z 5

Druhý díl - přečtěno jedním dechem, knížka se mi velmi líbila. Jejímu váhání mezi dvěma příteli, kteří by za ni dali život naprosto rozuměla, ale bylo mi líto Tamiho jak mu to vůbec neusnadňovala.

katee21
20.08.2017 5 z 5

Tady má Laurel stále ještě oči jen pro Davida a proto je Kouzlení moje nejoblíbenější knížka z celé série

dancadragneel
07.03.2017 5 z 5

Druhý díl jak to bývá je vždycky slabší, ale i přesto se mi tato série tolik líbila. Kniha se mi líbila díky tomu, že jsme se dozvěděly něco nového o tom krásném světě víl a upřímně život tam by se mi hodně líbil. Rozhodně doporučuji přečíst. Ten zážitek stojí za to...

ketvin
07.12.2016 2 z 5

Vůbec nevím, jak tuto sérii ohodnotit, ale asi moc dobře ne... Hlavní hrdinka je mi vrcholně nesympatická, každou chvíli jsem si říkala "bože to je taková kravka", ale naopak Tamani je úžasná postava, do které jsem se zamilovala na první pohled. Davida nemám ráda, až do posledního dílu, kde je to zajímavá postava...

První kniha byla naprosto nudná a bez jakéhokoliv vzrušení, či zápletky. Úplně zbytečně je to samostatný díl, dalo se to shrnout do pár kapitol druhého dílu. Vlastně když se nad tím tak zamyslím, tak něco se dělo až v posledním dílu, ale tam toho bylo zase pro změnu "moc najednou". Kdyby trochu té akce rozdělila i dalším dílům.... Ale aspoň ten poslední stál za přečtení, to předtím je prostě předehra a k hezkému a napínavému konci... Doporučuji spíše jiné knihy, tato série mi za ten čas nestála. (Například mnohem lepší je série o andělech - Svůdná trilogie... ;))

Paja58
02.10.2016 4 z 5

Kniha mě stejně jako první díl bavila ale začíná mi být protivná postava Davida. mám radši Tamaniho.

AnykaLovesBooks
13.09.2016 4 z 5

Skvělá knížka, super pokračování, vážně. Až na ten pitomý milostný trojúhelník a nerozhodnost hlavní hrdinky! Nechápu jí, važně ne. Tamani mě opravdu vytáčel, a David je prostě David. Tamani mě na konci nehorázně naštval. Tvrdí Laurel jak jí strašně miluje, ale co udělal? Pokusil se jí rozbít vztah a ublížil jí, což mělo za následek to, že ona ublížila jak Tamanimu, tak Davidovi (i když to nechtěla). Jo, vážně jí moc miluje, tak hrozně moc, že jí ničí nádherný vztah. Je to sobec, a rozptyluje Laurel. Jestli si lidi stěžují na Americu ze Selekce, tak asi nikdy nečetli tuto sérii, protože prostě... argh! Jak říkám, knížka jako taková je super, až na tyto skutečnosti.

RiverSong
26.06.2016 5 z 5

Stejně dobré jako díl první. Jedině, jak už tady bylo zmíněno, mě naštvala Laurel se svým výběrem mezi Davidem a Tamanim. Laurelina nerozhodnost byla občas skoro na zabití :) To je ovšem můj subjektivní názor a s kvalitou knihy (která byla výborná) nemá nic společného.

MájaM.
23.02.2016 4 z 5

Ze začátku mě moc kniha nebrala,ale první díl mě strašně bavil,takže jsem se rozhodla v ní pokračovat. Poté kniha nabrala spád a bavila mě. Akorát mě sem tam štval David a taky Laurel,která neví,co vlastně chce...
Tak tedy až na začáteční nudu,super:)

ReziEngli
15.02.2016 4 z 5

Tenhle díl mě malinko zklamal, a to v rozhodnutí Laurel. Naštvalo mě, že si vybrala toho Davida, fandila jsem Tamanimu. Ovšem na druhou stranu ji chápu - vyrůstala mezi lidmi, tak se cítí být jednou z nich. Ovšem po celou dobu čtení jsem měla pocit, že Laurel neví, co chce. Chvíli myslí na jednoho, chvíli na druhého. Jinak se mi celkově kniha líbila, nádherný popis Avalonu, konečně jsme poznali, jak to tak chodí, a při Avalonské slavnosti Nového roku jsem si úplně představovala tu ohňovou show a ten balet. Jsem zvědavá, jak to bude ve třetím díle =)

rencovav
07.02.2016 3 z 5

Tenhle díl mě ze série bavil nejméně, ale chápu jeho význam v celé tetralogii.

Štítky knihy

víly, rusalky trollové Avalon

Autorovy další knížky

Aprilynne Pike
americká, 1981
2011  75%Křídla
2012  81%Kouzlení
2013  86%Osud
2012  83%Iluze

Kniha Kouzlení je v

Právě čtených4x
Přečtených489x
Čtenářské výzvě6x
Doporučených41x
Knihotéce199x
Chystám se číst106x
Chci si koupit26x
dalších seznamech8x