Kreslený strach

Kreslený strach https://www.databazeknih.cz/img/books/23_/232142/bmid_kresleny-strach-232142.jpg 4 8 4

Přidat komentář

Lady.Lucrezia
17.02.2019 4 z 5

Přestože mi komiks moc neříká, tady jsem si ho docela užila. TOP5 nejen výtvarně: Liborek, Pozdemie, Rodinné foto, Živé mrtvoly a Vůně strachu.
Silně zvažuji, že si Kreslený strach nechám kvalitně vytisknout a zařadím fyzicky do knihovny :)

Ivan Kučera
27.12.2014 3 z 5

Komiksový strach vyšiel koncom roka 2014 pod záštitou českého hororového e-časopisu Howard resp. ako jeho samostatná elektronická príloha, ktorú si môžete zadarmo stiahnuť z netu. Okrem záverečných medailónikov autorov/kresličov a úvodného slova Josefa Blažeka (na tému „horor v českom komikse“) obsahuje samozrejme množstvo hororových komiksov, ktoré kreslili okrem iných Dávid Marcin a Filip Bandurčin, ktorých kresba sa mne osobne veľmi páči. Časopis obsahuje aj spracovanie mojej mikro-poviedky Podzemie, ktorej sa ujal Filip (v minulosti robil už hlavičku k môjmu e-booku Lesy). Časopis ale obsahuje viacero adaptácií mikro-poviedok z antológie 66 + 6 horor v sto slovách (Liborek, Rodinné foto). V časopise si každý nájde to svoje, vrátane fanúšikov klasika Edgara Allana Poea. Štýl každého kresliča je pochopiteľne iný (pozoruhodne „statické“ Živé mŕtvoly). Niektoré príbehy sú odľahčené (Čas kŕmenia), iné smrteľne vážne. Mne sa páčila napríklad Tanečnica a Vôňa strachu.


Andywart
16.12.2014

Ano...komiksy jsou opravdu ruznorodé. Ať však posoudí každej čitatel sám, bez ohledu na recenze. Stále platí: Kolik lidí, tolik chutí. Zaujalo mě, jak je Martin Štefko sebekritickej, když do booku sám přispěl scénářem a sám přiznává příběhově slabší komiksy. Popřejme tedy všem autorum hodně úsilí a píle v sebezdokonalování ať jsou nové komiksy stále lepší a hodně čtivé...

martinstefko
15.12.2014 3 z 5

Jsem rád, že jsou zde podobné projekty, protože je třeba český komiks podporovat. Bohužel se také ukazuje, že v některých případech je nutné naplnit takový ebook vším možným, co se dá, protože toho prostě více není. Takhle se editorům podařilo sebrat od všeho trochu a ukazuje se, že ten hororový potenciál zde v české a slovenském komiksu je. Kresebně jednoznačně nejvíce zaujme Lenka Šimečková a Dávid Marcin, příběhově je to pak slabší - Martin Skuřok má skvělou pointu, Honza Vojtíšek výbornou atmosféru, než dojde na poslední panel. Celkově je ebook velmi nevyvážený a osobně se nakonec kloním pro průměr. Doufám, že to ale mladé tvůrce neodradí, protože rozhodně je dobře, že zde takový ebook vznikl a snad jich bude více.

Štítky knihy

strašidla komiksy strach horory příšery, monstra

Autoři knihy

Honza Vojtíšek
česká, 1978

Kniha Kreslený strach je v

Přečtených9x
Knihotéce5x
Chystám se číst6x
Chci si koupit3x