Křehké otázky

Křehké otázky https://www.databazeknih.cz/img/books/78_/78362/krehke-otazky-78362.jpg 4 10 2

Rozhovory s Kateřinou Burianovou, Libuší Geprtovou, Martou Vančurovou, Vlastou Chramostovou, Josefem Somrem a Zuzanou Bydžovskou s fotografiemi Vlada Bohdana.

Přidat komentář

Mufka
29.03.2022 5 z 5

Mám knihy paní Maléřové strašně ráda. Kdysi jsem narazila na titul Příběhy z tribuny, a protože se v tomto prostředí mohu více či méně pohybovat, neváhala jsem. Rychle následovaly další knihy, ať už Jak potkat děti nebo Život je kulatý a další. Všechny jsou psány s nesmírným pochopení, bez odsouzení jakýchkoli rozhodnutí nebo činů, je z nich cítit velká láska(vost)... Lepší komentář než ten předchozí od "milamarus" asi ani napsat nelze...

milamarus
23.01.2020 5 z 5

Malá velká kniha. Pro mě přitažlivá tím, že informace jenom odkrývá. Nevystavuje je. Nenutí odpovídajícího k dlouhé odpovědi, k vysvětlování, netlačí ho do kouta, do bolesti. // Kniha, v níž je znát onen dar důvěry mezi oběma stranami. Dar docela obyčejného vzájemného porozumění. // Pět hvězd!

----------------------------------------------------------
ÚRYVEK:
(…) Josef Somr je chlap. Když stiskne, tak stiskne, když obejme, tak obejme. Moje maličká dcerka ho při prvním náhodném setkání pohladila po tváři a dala mu pusu. Pak si ho dlouze zálibně prohlížela. Byl dojatý a ubezpečoval mne, že jsem šťastná. Pohnutí v jeho očích jsem zažila ještě jednou. Dala jsem mu číst svůj text. Četl bez hnutí. Dočetl, uhnul očima, ve kterých jsem cítila slzy, souhlasně pokýval hlavou a spěšně odešel. Chtěla jsem mu říct, že ho mám ráda. Bylo pozdě. On se však najednou otočil: ,,Děkuju, mám vás rád, vždyť víte.“ Krásněji to řekne vždycky ten, kdo promluví první. (…)


Štítky knihy

rozhovory fotografie herci černobílé fotografie

Autoři knihy

Zuzana Maléřová
česká, 1965
Vlasta Chramostová
česká, 1926 - 2019

Kniha Křehké otázky je v

Přečtených13x
Doporučených1x
Knihotéce4x
Chystám se číst7x
Chci si koupit1x