Kráska a netvor

Kráska a netvor https://www.databazeknih.cz/img/books/43_/43373/bmid_kraska-a-netvor-B47-43373.jpg 4 259 47

Fairy Tale série

< 2. díl

Skotsko, 1746. Půvabná Gwendolyn nevěřila na nadpřirozené bytosti, ale ostatní obyvatelé vesnice žili ve strachu z tajemného netvora, který obýval nedalekou zříceninu hradu. Jejich posedlost dávnou pověstí došla tak daleko, že se mu rozhodli obětovat pannu - a vybrána byla právě Gwendolyn. Nešťastná dívka věděla, že pro všechna ta světla a znepokojivé zvuky, které se z hradu ozývají, existuje rozumné vysvětlení, ale když stála připoutaná ke kůlu a bičovaná deštěm, její někdejší jistota se otřásla v základech. Podle pověsti měl na sebe netvor občas brát lidskou podobu - a právě takto se jí zjevil, jako urostlý muž, jen tvář skryl před jejím pohledem. Odnesl ji v náručí do svého doupěte a učinil z ní svou zajatkyni, o niž se staral s nevídanou péčí. Jen on sám věděl, jak se věci ve skutečnosti mají, a byl si vědom, že pokud chce ještě někdy normálně žít, musí krásnou zajatkyni okouzlit a přimět ji, aby se do něho zamilovala.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Pro ženy

Vydáno: , Domino
Originální název:

The bride and the beast , 2000


více info...

Senza Jenka
Senza Jenka
21.01.2024 4 z 5

Čekala jsem romanci ve stylu kráska a zvíře, trocha tajemna, trocha nebezpečí, trocha mezilidských vztahů a na konci velká láska. Ó, jak jsem se zmýlila :D
Chvílemi jsem si nebyla jistá, zda čtu červenou knihovnu, nebo humoristický román. Kulisy známé pohádky jsou víceméně zachovány, stejně jako třeba v oblíbeném vánočním filmu Tři oříšky pro popelku, ovšem v obou případech jsou hrdinové... sví.
Kráska je kyprá, inteligentní a hubatá. Její sarkastické poznámky nenechají Netvora chvíli v klidu. Nemá jednu, či dvě sestry, ale rovnou tři. Jedna by mohla být profesionální vdova (už pochovala dva starší manžely a poohlíží se po třetím). Druhá by mohla být profesionální... je veselá a štědrá děva (potvrdí všichni muži z vesnice). Třetí se začala ubírat ve stopách té druhé. Jejich otec není hodný a obětavý, ale pomatený. A lidé ze vsi jsou pověrčiví nevzdělanci ve stylu - vidle a pochodně, upalte ho.
Hrad není zakletý, jen pobořený a kouzelný je maximálně Netvorův přítel Tupper, ten je prostě roztomilý.
Příběh tvoří směs pohádky, mumoru až parodie, vášně, banalit, inteligence, hlouposti, utrpení, gentlemanství, křivdy, odpuštění, neotesanosti i lásky.
Hezké a pobavilo.

LuckaK.088
LuckaK.088
05.09.2023 4 z 5

Klasická oddychová červená knihovnička pro jedno příjemně strávené odpoledne. Četlo se krásně, pěkná jednohubka.


uzivatel83509
uzivatel83509
02.06.2023 5 z 5

Mám moc ráda takové příběhy!

Ivusak7
Ivusak7
09.08.2022 5 z 5

Knihu jsem četla a hltala jedním dechem moc se mi líbilo to tajemno kdo je netvor i když to od začátku bylo jasné... Moc hezky napsáno:)

uminaa
uminaa
26.07.2022 4 z 5

Tak som sa rozhodla opäť prečítať túto knihu. Veľmi príjemná a typická romantická chuťovka s rozhodne netypickou hlavnou hrdinkou :)

jeany23
jeany23
20.06.2022 4 z 5

Tak trochu variace na Krásku a zvíře, kde ale Netvor vůbec není netvor a o ženskou společnost navíc moc nestojí. Hlavní hrdinka je netradičně kyprých tvarů, což je příjemná změna. Netvorovu identitu sice snadno prohlédnete, zápletka je jednoduchá, ale příběh rychle odsýpá, erotiky je tu tak akorát. Líbila se mi postava netvorova přítele Tuppera. Jako jednohubka na večer dobré.

katkaq
katkaq
29.03.2021 2 z 5

Jednoduchý povrchový příběh. Četla jsem knihy z tohoto žánru, které byly mnohem propracovanější a vtipnější. Kdo hledá příběh, u kterého nebude muset přemýšlet, tak bude spokojen. Nějaká dějová linka se tam vedle vztahu Gwendolyn a netvora také objeví, ale mohla být mnohem výraznější. Umím si představit tento příběh postavený mimo žánr červené knihovny a více zaměřený na netvorovu minulost. Kdyby byla hlavní dobrodružná linka a ta romantická ji jen něžně doplňovala, příběh bych si užila mnohem víc.

vcielka
vcielka
10.03.2021 4 z 5

(SPOILER) Namet Eros a Psyche alebo Persefona a Hades. Je to celu knihu poznat, a ak niekto tieto baje nepozna, vyzradi mu to nakoniec i samotna autorka. Pacilo sa mi to viac ako prvy diel. Ak ste precitali viac diel od Medeiros, ani tu nesklame tym, ze sem vnuti otca hlavnej hrdinky, ktory je ako vzdy blaznivy a ako vzdy ma za usami. Resp. vsetko zavinil. Autorka tuto crtu pouzila uz vo viacerych svojich pribehoch. Dalsi autorov gryf je, ze minimalne jeden z hrdinov musi v knihe aspon raz utiect. Aj tento dodrzala. Sice to zakazdym posobi trapne a nezmyselne, ale asi to k tejto autorke jednoducho patri. Prva cast knihy az do odhalenia Netvora bola super za 5*. Druha cast knihy uz bola len o pretrpeni si k povinnemu happy endu, kedze uz stratila na zaujimavosti aj na pricetnosti hlavnych postav. Netvor bol inak na zozratie, i ked fakt netusim, ako mohol tajne zariadit celu jej komnatu nabytkom, latkami, a serepetickami, kym ona v tej komnate spala a ani nebola omamena.

Tynyton
Tynyton
29.09.2020 2 z 5

Jedna ze slabších knih tohoto žánru. Z mého pohledu málo propracovaný děj a tak nejak neuvěřitelné ve všech směrech, bohužel. S hlavní hrdinkou jsem se bohužel taky nedokázala ztotožnit... Medeiros to umí i lépe :)

Aracely
Aracely
23.09.2020 5 z 5

Opravdu krásná kniha, začala jsem číst pozdě večer a skončila po druhé ráno, s tím že ráno vstávám do práce :-D, ale umíněně jsem toužila nejdřív to dočíst a pak jít v klidu spát. To jsem celá já, když mě příběh opravdu chytne. Gwen mi byla moc sympatická a Netvor též, i jeho věrný ,,sluha".

Nejlepší scéna byla, jak se Gwen při útěku zasekla v okně, hlava jí visela dolů, ale zadkem zůstala trčet v místnosti
:-D :-D. A ani za ten pokus o útěk nebyla potrestaná, jen ponížená tou situací.

Netvor nebyl vůbec hrubý ani zlý, i když si na to chtěl hrát a konec mě velmi překvapil.

Hlavně na to celé rozuzlení. Na to abych přišla, už jsem přes pokročilou noční hodinu byla dost unavená a vlastně jsem se těšila, jak to celé dopadne.

Určitě si od této milované autorky zase ráda tuto knihu a i jiné přečtu.

luci2
luci2
18.07.2020 5 z 5

Och, tak to byla nádhera. Já se neskutečně bavila. Gwendolyn byla chytrá, odvážná a ženská, jak má být. A Netvor byl muž se srdcem na dlani, i když se snažil jim nebýt. Tenhle příběh nemá chybu. Možná až na maličkou, že ze začátku se Vám zda trochu nesrozumitelny, ale jak čtete dal a dal vše se odkrývá a zapadá do sebe, jak má. Takže za mě spokojenost, i když po par stránkách jsem věděla, kdo je zradil na příběhu to nijak neubralo a netrpělivě jsem vyckavala jak to mezi Gwendolyn a Netvorem dopadne. Všem vřele doporučuji, kdo po této knize sáhne jistě nebude litovat.

mílag
mílag
11.09.2019 odpad!

i na tuto kategorii knih je to nedostižný blábol

oresvo
oresvo
23.08.2019 5 z 5

Po letech jsem vytáhla opět knihu od této autorky , nezklamala mě, pěkný příběh , napínavý . Pěkná oddechovka .

petraj30
petraj30
01.08.2019 4 z 5

Mooooooooooc pěkné !!!

karamelka57
karamelka57
27.07.2019 5 z 5

Ach, anooo :)

LilianaFalcon
LilianaFalcon
31.03.2018 3 z 5

Chtěla jsem dát jen 2 hvězdičky, ale to by bylo zbytečně přísné. Musela jsem sice hodně přeskakovat, ale kostra příběhu byla vlastně moc pěkná. Hlavně pocity viny a detektivní zápletka to trošku osvěžily.

Majdule
Majdule
02.01.2018 4 z 5

Standardní historická romance, kde všechno šlape, jak má. Vzájemné sympatie hrdinů jsou od začátku jasně čitelné, katarze předvídatelná (což mám ráda) a milostné scény jsou přiměřeně vášnivé. U mě vzbuzovala úsměv, a to je známkou toho, že mě autorka potěšila.

janqa410
janqa410
21.12.2017 4 z 5

Gwen je velmi symptatická a to nejen proto, že většinou je hrdinka, vysoká, překrásná, štíhlá jako proutek a přesto tolik ženská. Gwendolyn je krev a mlíko a to je příjemná změna :) Netvor je od prvopočátku přitažlivý, ta záhadnost mu sluší. A jak to mezi nimi jiskří, to je přece radost číst :)

maja8148
maja8148
31.07.2017 3 z 5

Rozhodně to bylo čtivé... První část knihy je opravdu dobrá a zajímavá(neříkám, že je originální a překvapivá, kdepak, ale o to přeci u těchto knih nejde ne?). Ovšem druhá.... má asi vysvětlovat a trochu nypínat, ale působí nesmyslně natahovaně a oproti první části, která dává smysl i nesmyslně, kdy postavy mění neustále své názory a rozhodnutí, klidně z minuty na minutu a to bez pořádného vysvětlení (oka jedna ta změna tam ten důvod má)

beatrisi
beatrisi
11.06.2017 5 z 5

Naprosto úžasná knížka, čte se jedním dechem, patří mezi top od této autorky.