Království za polibek

Království za polibek https://www.databazeknih.cz/img/books/43_/43372/bmid_kralovstvi-za-polibek-dHJ-43372.jpg 4 97 17

Brides of Legend série

< 2. díl

Conn je statečný válečník, kterému se při vítězném tažení podařilo sjednotit Irsko. Stal se nejvyšším vládcem, ale jeho postavení ohrožuje jakási záhadná postava, která přemohla i nejudatnější muže z královské družiny. Rozlícený Conn se vydává na trestnou výpravu, aby osobně čelil nepolapitelnému nepříteli, avšak ke svému překvapení se setkává s ženou, jejíž divoká krása a smaragdově zelené oči ho očarují. Gelina přísahala pomstu muži, jemuž klade za vinu zkázu své rodiny. Umění vládnout mečem sice dostala do vínku, ale Conn byl pro ni příliš zdatný protivník. Porazil ji - a ona ztratila srdce. Zakázaná vášeň, jež mezi nimi vzplála, se stala válkou, v níž se neválčí jen zbraněmi, ale také polibky a doteky. Conn si hodlá Gelinu podrobit, ale ona usiluje o totéž. Žádný z nich nehodlá ustoupit ani o píď, a tak není do poslední chvíle jasné, kdo bude vítěz a kdo poražený…... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Pro ženy

Vydáno: , Domino
Originální název:

Lady of conquest , 1999


více info...

Přidat komentář

illca2
16.02.2021 2 z 5

Od autorky jsem četla lepší knížky. Toto je za mě průměr. Nenadchla ani nepotesila.

Nikusscha
20.04.2020

Knížka mě nezaujala...asi zůstane rozečtená a nedočtená..bohužel...
Edit 4.3.2022 - knížku jsem nakonec přečetla celou znovu. Oba hlavní hrdinové mi teda moc sympatičtí nebyli. Jednou a dost.


llllucka
13.04.2019 4 z 5

Knížka se mi líbila. Ale strhávám hvězdu za uspěchany konec.

evik75
01.02.2018 4 z 5

Chviličku mi trvalo, než jsem se do knížky začetla, ale pak se příběh velice líbil. Děj měl spád a přestože se dalo čekat, že to skončí happyendem, byly chvíle, kdy jsem si tím nebyla úplně jistá. Určitě doporučuji.

vcielka
25.01.2018 4 z 5

Az mi je divne ako Conn Geline na zaciatku rychlo odpustil a zabudol na pomstu a zlobu za vrazdu svojich druhov. Potom to uz len vytahovali, ked sa to hodilo. Aj ten koniec sa mi zda unahleny. Velmi rychlo mu odpustila jeho nedoveru voci nej a to co jej urobil. Ani sa nad tym na konci nepozastavili a bol happy end. V podstate zaciatok a koniec mi vadil, inak sa mi knizka velmi pacila.
Mimochodom vobec netusim ako mohlo milujuceho Conna hned napadnut, ze za to moze Gelina. Tomu som fakt nerozumela a ani po precitani knizky a odlezani 2 dni stale nerozumiem. Proste i ked pre nic ine, i keby si myslel ze je schopna mu vyvrazdit vsetkych jeho rytierov, pri tomto vedel ze je to jej priatel a ze by ho nemohla len tak zabit a hlavne by ho urcite nezabila tymto sposobom ale v suboji tvarou v tvar. A toto mu malo uz len napovedat, ze asi za tym nebude ona, ked uz nic ine. Preto nemozem dat viac ako 4 hviezdy lebo dej ma podla mna nezmyselne upraveny pribeh.
A vlastne este jedna vec. Nerozumiem tomu popieraniu z Connovej strany. V tej dobe nie je nezvykle aby diewvcata i mladsie sa stali manzelkami ci milenkami i ovela starsich muzov. Pritahuje ho, tuzi po nej, pacia sa mu jej bozky no on len kruti nad sebou hlavou... pochybujem ze by to robil keby to bola skutocnost.
Mimochodom dej sa odohrava v 3. storoci n.l. keby to chcel niekto vediet, lebo na zaciatku nie je nic spominane. Az z epilogu sa to da vycitat.

moudivlacek
06.12.2017 5 z 5

Miluji příběhy ze starého Irska, byla to tvrdá doba, ale měla něco do sebe. Hlavní hrdina Conn je dobrý král, ale když poprvé potká Gelinu, je ztracen, vlastně oba. Protože ani jeden nechce před tím druhým ustoupit, a hlavně - oba se musejí naučit, komu věřit a komu ne, oba na to málem doplatí životem.
Krásný příběh

janqa410
23.11.2017 5 z 5

Poslední dobou schválně nečtu přebaly, abych neměla ani představu o tom, co se v knize bude odehrávat. A konkrétně u této knihy, se mi to vyplatilo. Zhltla jsem ji jedním dechem a po dočtení jsem nad tím vším, ještě hodnou chvíli přemýšlela. A pak jsem si sama pro sebe jen tak řekla: "Sakra jo, to by šlo!" Conn mě trošku zklamal, když Gelinu tak rychle odsoudil za smrt přítele, ale ono se mu na druhou stranu nešlo ani divit,že? Po takových zkušenostech... Ale láska zvítězila, když spolu s neuvěřitelnou touhou táhla za jeden provaz. Nicméně, Rodney - u závěrečné scény na pobřeží, mu meč do břicha měla vrazit sama Gelina... Kniha velmi čtivá, děj svižný a plný zvratů, jen mě trošku mrzí, že nezůstali žít v tom jezerním domečku. Já bych se tomu vůbec nebránila :)

ariel platto
01.07.2017 1 z 5

Tohle mě při čtení hodně tahalo za vlasy. Třeba jak do síně skočila a svezla se po závěsech...Ale hlavně co opravdu nemusím je, když mužskou hlavní postavu, které táhne pomalu na čtyřicet let, vzrušuje nedospělý skřítek s oškubanými vlasy...

Barbora H
19.02.2016 1 z 5

Nemastné, neslané - asi těch bojů už bylo moc.

zombie115
27.09.2015 4 z 5

Nádherné, jenom bych Connovy nedávala tolik pokusů o důvěru. Třikrát ji zradil, pokaždé mu odpustila. Jasně jí ukázal, že ji chce, ale nevěří jí. Já bych mu odpustila dvakrát, ať si pak políbí. Jinak je kniha zajímavá, má super děj. :D

havrmoni
06.06.2015 5 z 5

Rozhodně hezčí než první díl. Jestli mi tu a tam připomínala Drake,tak tahle byla celá jak od ní a ne od Medeiros. Právě proto se mi líbila, hezká pověst ( pohádka) z Irska. Je mi jedno jestli jsou tyto a podobné romány nerealistické, protože kdyby nebylo,tak čtu historické encyklopedie a nehledám romantickou oddechovku.

zp87
15.12.2014 odpad!

Nééé - tak toto bylo největší zklamání. Musela jsem se několikrát ujistit, že tuto knihu skutečně napsala Teresa Medeiros (a stejně si myslím, že došlo k omylu... :) ).
Úplně jiná kniha, než jsou Teresiny ostatní... jen kvůli autorce jsem se ji opravdu hodně snažila dočíst, ale jen jsem se trápila.
Hrdinka je zvláštní - na jednu stranu mi jí bylo líto, na druhou stranu jsem měla chuť ji profackovat. Tak tvrdohlavě zabedněná holka to je...
A hrdina - nesnesitelný chlap. Byl z ní hotový, ale zároveň ji chtěl neustále trestat - a taky trestal... tak já nevím - jakoby to ani nebyl dospělý chlap. Oba dva pořád nevěděli, co tedy chtějí. On si ji chce "podrobit" ale přitom ji miluje... tak to tedy řeší tak, že ji zavrhuje... fakt sranda. :/ Když se začne ona k němu chovat hezky, on ji od sebe odhání, pak zase ona jeho... a pak jsem to čtení vzdala. Snažila jsem se apoň přeskákat děj - ale narazila jsem na úsek zabití šaška (pokud to tedy nemělo být jen jako - což je dost možné, však říkám, že jsem to pak už vzdala) - což mě přesvědčilo o tom, že tuto knihu zkrátka nechám nedočtenou. Ne, k této knize se už nevrátím.
To si raději všechny ostatní přečtu ještě desetkrát.

Kniha možná není tak úplně "odpad" - ale v porovníní s ostatními Medeirosinými knihami ano. Nebýt to Medeiros, jednu hvězdičku bych dala.
Ale kdyby to byla má první kniha od Medeiros, další bych si od mí už určitě nepůjčila a už vůbec nekoupila.

PomněnkaPrvní
05.09.2014

Jedním slovem utrpení. Přehmat paní Medeiros. Oba hrdinové nevědí, co chtějí. Autorka si vůbec nedala práci s popisem jejich charakteru. Je to stále jen děj, zmatený a chaotický děj. Celá kniha působí tak, že autorka měla spoustu nápadů, co by se dalo do knihy zahrnout. Ale nevybrala ty nejlepší, nacpala je tam všechny. Jediné, co se mi na knize líbilo, byla postava šaška Nimbuse. A dále zasazení děje, který se odehrává v Irsku, což není u historických romancí časté. Domnívám se ale, že až budou číst Irové jejich legendu o slavné Fianně (vojsku irských králů) a o neohroženém Connovi (králi sta bitev) v podání Teresy Medeiros, budou tou slátaninou zklamáni.

miruska1
01.07.2013 5 z 5

Tento pribeh je trochu iny ako tie ostatne od Teresy M. Ale veľmi sa mi pačil. Využila som každu voľnu chviľu aby som to prečitala. Možem ju len doporučiť.

Kaety
26.03.2013 4 z 5

Tato kniha byla jiná oproti ostatním knihám od T. Medeiros, ale tím se mi zase líbila.
Hlavní hrdinka Gelina se ocitne svojí vinou několikrát v zajetí a hlavní hrdina Conn bojuje proti jejich lásce, okouzlení, ale stejně jí nakonec podlehne. Několikrát jí odvrhne, až nakonec zjistí, že bez ní nemůže žít.
Velké vyznání lásky na konci nečekejte, což mě trošku zklamalo.
Ale je pěkná, napínavá, méně romantická, trochu nerealistická.

Selvaga
10.03.2013 5 z 5

Z této knihy jsem byla unešená, kniha je velmi poutavá, přečetla jsem ji za 1 odpoledne.

Terinka1982
24.04.2012 5 z 5

Poutavý příběh o vášni, plný zvratů, nedorozumění....přečetla jsem jedním dechem:-)

Štítky knihy

historické romance

Kniha Království za polibek je v

Právě čtených1x
Přečtených160x
Doporučených5x
Knihotéce108x
Chystám se číst21x
Chci si koupit7x
dalších seznamech2x