Královna smrti

Královna smrti https://www.databazeknih.cz/img/books/14_/14673/bmid_kralovna-smrti-jQg-14673.jpg 4 250 21

Líheň série

< 2. díl

Obyčejný život s jeho všedními denními starostmi je náhle jen vzpomínkou na staré dobré časy. Marika Zaháňská, kdysi asistentka na vysoké škole, si zvykla na život v ilegalitě, na agenty FBI a zabijáky slídící po její stopě; na fakt, že na jejích rozkazech závisí životy lidí. Na co si však zvyknout nelze, je skutečnost, že stojí na dně děsivě nepochopitelného maelstromu, který strhává další lidi, křiví realitu a mění samotnou podstatu našeho světa. Marika Zaháňská a její přátelé jsou odhodlaní ke všemu, je jich však jen pár a jejich protivníci jako by ani nebyli z tohoto světa. Indicie neukazují do New Yorku, Londýna ani Tokia. Řešení záhady spojující lidské oběti, vykrádaná muzea, archeologická naleziště a vojenské sklady se skrývá v malé metropoli ve středu Evropy – v Praze.... celý text

Přidat komentář

Yarwen
23.03.2024 1 z 5

Teorie kolem m-pole je spíše složitá, než zábavná. Samotný souboj s novopečeným bohem je fraškovitý. A představit Krušovice jako elixír života, to se mě coby milovníka tohoto nápoje dotýká - v dnešní době mnoha kvalitních pivovarů s dobrými pivy rozmanitých stylů... Knize nelze upřít akční děj, ale v rámci m-pole je možné cokoliv, čímž si to autor sice hodně usnadnil, ale vybudované prostředí pak nestojí na žádných pravidlech, pro čtenáře je pak celý příběh těžko uvěřitelný. Je mi líto, jestli první díl nebyl dobrý, druhý je vysloveně špatný.

stanislav0373
26.07.2023 3 z 5

Po přečtení prvního dílu jsem byl zvědav, jak to celé bude pokračovat a skončí. Přeci jen to vypadalo slibně. Bohužel jsem byl zklamán, neboť děj pro mě trošku přimrznul. Byla tam akce, posun, konečný boj, ale nějak mi to prostě nesedělo. Utápění v teoriích, fakt, že jsou sice všichni o kousek lepší, ale stejně boje probíhají stejně a plytčí rozhovory tomu jen nahrály.


MichalHoráček
05.05.2023 5 z 5

Druhý díl se mi velmi zamlouval a klidně bych uvítal i pokračování.

Merlin_CZ
05.03.2023 3 z 5

druhý díl už byl na mě asi až moc přehnaný :)
nicméně jako čtení na dovolenou se to dá :)

martin6849
16.09.2020 3 z 5

Druhý díl je méně vaty a více fantasmagorie... Je to o chloupek lepší než jednička, ale pořád celkem špatné. Pan Žamboch by měl zůstat u fantasy, to mu jde mnohem lépe...

Rolada88
27.07.2020 2 z 5

Nooo kupodivu lepší než jednička o chloupek a nebo sem už byl do té fantasy magory až moc namočenej ale i tak když schrnu oba díly tak dávám tak 40%

ChodzikCZ
30.11.2019 3 z 5

Oproti prvnímu dílu zbytečně zmatené a překombinované.

MM1979
26.01.2019 odpad!

Jsem fanouškem sci-fi, ale tohle bylo na mě moc bláznivé a druhý díl byl dle mého ještě horší něž první... Nemohu doporučit, za mě škoda peněz :-(

GIF242
04.01.2019 3 z 5

Vlažnější druhý díl.

toni-az
06.12.2018 3 z 5

Druhý díl se mi na rozdíl od většiny rencenzí líbil víc. Větší řežba, víc superschopností, míň utápění se v psychokecech. Fajn epilog, až by člověk čekal nějaké pokračování. Jen si za mě autor mohl odpustit ty narážky na skutečné osoby. A taky by se měl trochu zorientovat v autech a pivech, nevím jestli trolil nebo to myslel vážně, ale trochu to prudilo.

frantisek8863
24.11.2018 2 z 5

Po prvním díle, jsem čekal kam se to vše posune, bohužel se to zvrhlo v Kulhánkovinu. Dočteno jen s povinnosti, za mě slabota a podprůměr.

EmanuelBremi
09.03.2018 odpad!

Děs a hrůza. Asi to nejhorší, co jsem kdy četl. První polovina vypadala relativně schůdně, ale druhá je bláznivá směska. Bohužel obrovská ztráta času. Všem musím doporučit VYHNĚTE SE KNIZE OBLOUKEM.

Jestli máte rádi takovou akci, zkuste raději Asfalt nebo něco od Larryho Correia.

alisie
26.01.2018 4 z 5

V prvním díle Smrt zrozená v Praze jsem obdivovala každou větu a jakousi uvěřitelnost děje, v druhém díle se poutavá kniha nechala unést a pohltit sama sebou a to doslova. Uvěřitelnost se ztratila a nahradila ji jakási změť fantasy a scifi, navíc mě trochu mrzela nedořešenost různých postav. Konec knihy nabídl možnost pokračování... Kdyby to jen bylo uvěřitelné.

Kozin
08.06.2017 2 z 5

Konec knihy jsem nedočetl protože mě to začlo neskutečně nudit.... .První díl daleko lepší než druhý.

NemmamSlov
30.05.2017 3 z 5

No ak mam hodnoti samostatny diel tak to bolo o nieco lepsie ako prvy diel, ale stale taky podpriemer. Od pana Zambocha zatial najslabsie dielo. Urcite by som to neodporucal ako zaciatok tohto spisovatela. Cakal som ze sa to v druhej casti rozbehne, ale mam pocit ze dej nejak zamrzol, koniec sa mi zdal tak trochu odflaknuty, ale stale si to drzi tu Zambochovu kvalitu. U mna Lihen pre obe casti za 3*.

Ivan F
18.03.2017 1 z 5

Škvár, škvár, škvár - to by som v pohode odpustil, lebo som o tom vedel. Prúser je v tom, že je zle a nudne napísaný ... a to aj na škvár.

Tamten
20.02.2016 3 z 5

Jedná se o jeden souvislý příběh rozdělený do dvou svazků, má tedy smysl hodnotit jako celek. Ze začátku poměrně čtivé, zábavné a navozující spoustu očekávání. V druhé půlce sice pokračuje spád, ale situace se tak trochu opakují. Spousta z naznačených otázek odejde do vytracena a jako i u jiných knížek závěrečné souboje díky přehnaným vlastnostem se sice hemží zbraněmi, ale vytrácí se z nich přehlednost na napínavost.

tlllk
01.04.2015 3 z 5

hodnotím audioknihu od W&V... nosná myšlienka nebola zlá, ale chýbala tomu ľahkosť prvej časti alebo zbožštenej predlohy *ulhánka, taký fejk, spomenul som si na moje prvé značkové tenisky značky PLIMA.

Eigis
28.12.2013 3 z 5

Hodnotím to tak na 65%, protože první dvě třetiny knihy byly poměrně nudné. Samé sledovačky, vědecké dialogy a přípravné akce. S konečným střetnutím bych byl vcelku spokojen, nebýt celé té teorie o m-polích, která mi prostě nesedí. Kdyby se jednalo o prosté střetnutí normálních démonů nebo mimozemšťanů byl bych spokojenější než se stvory utvářenými vírou.

Fuksinka
06.08.2013 2 z 5

Žamboch to v druhém díle ještě víc přehnal, to by mě ani tak nevadilo, prostě nenáročná zábava. Aspoň je vidět, že to nebere vážně. Ale souboje už mě začaly trochu nudit a vtípky o lidech kolem fantasy jsou zřejmě určené jen zasvěceným. Už ani ten Rulhánek mě nebavil. Pointa docela ušla, ale podobné věci už jsem četla u pana Pratchetta v Malých bozích.