Komu straší ve věži

Komu straší ve věži https://www.databazeknih.cz/img/books/33_/337038/bmid_komu-strasi-ve-vezi-JR9-337038.jpg 4 269 88

Josefína Divíšková série

< 3. díl >

Ve středočeském městečku Brod se schyluje k obecním volbám a vypadá to, že nic nedokáže narušit jejich průběh. Příjezd nového učitele Jakuba Stehlíka ale odkryje mnohé stíny z minulosti. Kdo zavinil smrt Jakubovy matky? Co s ní má společného starosta Jaroslav Jiroušek? Komu v Brodu se hodí, aby tento čin nezůstal zapomenut? Jak do toho všeho zapadá rodina majitelky pekařství paní Řábkové? Co znamená králičí tlapka v pouzdře na trumpetu a jaké tajemství skrývá zahrádkářská kolonie za městem? A co všechno je pro úspěch schopná udělat opozice v čele s Ivo Podroužkem? Učitelka Josefína Divíšková se snaží přijít na kloub událostem, které se v Brodu staly před více než třiceti lety, a tím pomoci napravit staré křivdy. Musí se spolehnout na svůj důvtip a schopnost zvládat vše s humorem, jakož i na svérázného komisaře Tvrdíka.... celý text

Přidat komentář

Sandalkar
02.04.2024 4 z 5

Knihy ctu napreskacku, ale nevadi to. Tento dil mel promakanejsi zapletku, osvedcene figur(k)y - Josefina, Mirka, Dostalovci, Tvrdik, Svec- nezklamaly. Tesim se na dalsi dily.

"Vzdycky nos v kabelce papirovy kapesnik nebo alespon ubrousek.
A proc babi? Abych ho pred neznamym muzem schvalne upustila na zem?
Pro tohle se ti dneska uz nikdo neohne.
Tak proc?
Aby sis mohla utrit prkynko na damskych zachodcich."

Honey0105
14.10.2023 5 z 5

Tak nakonec jsem se opravdu rozhodla dát šanci i druhému dílu. První jsem ihned zařadila do kategorie nenadchne, neurazí. Zároveň jsem říkala, že papírovou knihu bych odložila, ale v audiu se to poslechnout dalo. Druhý díl mě ale přeci jen přesvědčil o tom, že tuhle sérii musím dotáhnout dokonce.
Poslouchala jsem jako audioknihu, znovu musím podotknou, že byla kniha velmi dobře namluvená.
Postava Jakuba Stehlíka přinesla do příběhu nový vítr. Miroslava také nezklamala a Josefína je prostě Josefína. Velmi příjemný poslech a těším se na další díly.


Annannas
08.09.2023 4 z 5

Nenáročné, úsměvné čtení pro chvíle odpočinku.

rafan65
21.08.2023 5 z 5

Opět jsem hodně spokojený a parádně jsem se bavil. Příběh je napsaný vtipně a Josefína Divíšková znovu perlí. Autorka má zjevně smysl pro humor a už se těším na další knihu. Odpočinková četba kterou určitě doporučuji.

ZuK1
02.03.2023 3 z 5

Nenáročná a oddychová knížka. Místy jsem měla pocit, že se autorka do ní snaží dostat co nejvíc humoru "za každou cenu". Nemluvě o kapitolách, kde musíte číst spoustu fonetické přímé řeči Josefíny s rýmou. Knížka by se celkově možná lépe poslouchala, než četla.

Iki1
27.10.2022 4 z 5

Tohle je taková soft detektivka. Pojednává spíš o lidech, jejich spolužití a problémech mezi nimi. Toho detektivního je tu pramálo a jen jaksi okrajově. Přesto se jedná o milé čtení, které hodně okořeňuje autorčin osobitý humor. Líbil se mi i styl psaní v jednoduchých větách při kterém děj plyne pěkně pomalinku kupředu.

Kackac77
08.10.2022 4 z 5

Posloucháno jako audiokniha. Moc dobře se to poslouchalo, fajn, oddychová detektivka. Josefinu mám ráda víc a víc, ale i jiné postavy v knížce jsou super. Místy je to vtipné. Jdu do další knížky....

Lenndy
05.10.2022 3 z 5

Milá oddechová detektivka.Už jsem četla třetí knížku od autorky.Volím mezi náročnějším čtením.

Johny_H.
28.09.2022 5 z 5

Pro skupinku pro kterou to je určené to sedí. Jak jsem psal u prvního dílu tuto sérii jsem zakoupil pro babičku jako dárek s tím že se do toho také podívám a vybral jsem pro ní dobře. Pro mě to určené není já mám raději temné krimi s hromadou krve. Nic méně ve svém žánru a pro skupinu lidí jimž je to určeno je to velice dobré.

janina66
07.09.2022 5 z 5

Skvělá a vtipná oddychovka. Josefina mě baví svými nápady a humorem a v této knize ji hravě sekundoval nový učitel, trumpetista, Jakub. Jejich jízda v taxiku a hra na 007 je humorná. Skvělá dvojka s plno střeštěných nápadů a průpovídek. Už teď se těším na další pokračování.

Mrshodan
31.08.2022 4 z 5

Oddechové čtení pro nás, ženy. Detektivka je to pro mne až za druhé, za prvé je to příběh obsazený zábavnými postavami.

konicekbily
04.08.2022 3 z 5

Budu asi kazit celkové hodnocení, ale pro mne je to pouze průměr. Humorný detektivní román je poněkud slabší - komplikovaná zápletka, nejasný postup při vyšetřování - tak jak jsem si zvykl u předchozího dílu - a i humorné dialogy mi nepřipadaly špičkové. Knížku považuji spíše za román pro ženy - nebo kroniku začínajícího podzimu v podbrdském městečku Brod.

katallinka
30.07.2022 4 z 5

První díl se mi líbil malinko víc, ale opět skvělý poslech, od kterého jsem se nemohla odtrhnout. Zdeňka Žádníková se na Josefínu skvěle hodí.

MiliZ
25.07.2022 5 z 5

Příjemné čtení

EvaApple
29.06.2022 3 z 5

Nenadche, neurazí. Vypíchnout musím styl, skutečně je to čtivé, ale na příběhu by měla autorka víc zapracovat. Každopádně hlavní postava je obyčejně lidská, takže bude hodně čtenářkám sympatická (pochybuji, že si toto budou číst chlapi). Celé to po detektivce jen smrdělo, pardon.

INCOGNITOREADER
08.06.2022 3 z 5

Subjektivně mi tento díl přišel slabší než díl první. Detektivní linka je tu hodně upozaděná. A přišlo mi, že autorka používá spojení "tlustá a nepříjemná" až moc často. Humor mi zde přišel také slabší. Pořád je to oddechovka. Pořád je to skvěle načtené, ale bohužel hlavní příběh je tady slabší.

Acnaj
19.05.2022 3 z 5

Předchozí kniha mě bavila více, ale pořád byla i tato zábavná, lehce detektivní...

Marcik7
01.05.2022 5 z 5

Tahle paní učitelka mě vážně baví, čte se to samo a zápletka byla zajímavá. Rozhodně doporučuji a chystám se na další díl.

renefer
08.04.2022 3 z 5

Tohle ani nebyla detektivka, spíš humoristický román. Neuvěřitelné, do jakých situací se může dostat učitelka na malém městě.

Vesmich
04.04.2022 5 z 5

Tak tady jsem měla o Josefínu vážnou obavu, jestli se neuchlastá :). Jinak v Brodě to žije a mnoho obecních figurek přímo svádí k tomu, aby je někdo zamordoval, takže má učitelka dost co dělat až do konce století. Poslouchám jako audio v takovém pořadí, v jakém je to namlouvané, což není stejné pořadí, v jakém to vychází, ale vůbec to nevadí.