Koho miluješ

Koho miluješ https://www.databazeknih.cz/img/books/27_/275264/bmid_koho-milujes-YTz-275264.jpg 4 133 39

Někdy se bojíme uskutečnit svůj sen ze strachu, že bychom přišli i o to málo, co máme nyní. Bylo jim osm let, když se setkali v čekárně na pohotovosti. Rachel Blumová je v nemocnici jako doma, má totiž vrozenou srdeční vadu. Andy Landis potřebuje jen zasádrovat zlomenou ruku. On se jí představí. Ona mu povypráví svůj příběh. A pak se rozejdou v domnění, že se vidí naposledy. Mýlí se. Rachel vyrůstá v honosném domě, rodiče ji zbožňují a udělali by pro ni první poslední. Není divu, že Rachel postupem času zjistí, že vlastně ani neví, co by od života měla chtít. Naproti tomu Andy žije na chudém předměstí se svou osamělou mámou. Jedinou šancí na vymanění z mizérie takového života je jeho neobyčejný sportovní talent. Ano, Andy se má stát jedním z nejlepších běžců své generace. Rachel a Andy se náhodně setkávají po celá tři desetiletí. Oba v tom čase vystudují střední i vysokou školu, projdou si manželstvím i peklem rozvodu, zažijí chvíle sladkých vítězství i rozčarování z porážek. Celou dobu jeden o druhém vědí, ale přesto se pokaždé rozcházejí s pocitem, že tentokrát se už opravdu vidí naposledy. A pokaždé se znovu mýlí. Jejich příběh je totiž jedním z nejsilnějších milostných příběhů, jaké jste kdy četli.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Domino
Originální název:

Who Do You Love , 2015


více info...

Přidat komentář

Gweny
01.08.2022 5 z 5

"Měřítkem člověka je, zda umí milovat". (s.368)

Ráno po probuzení jsem číst začala a pár minut před půlnocí jsem knihu zavřela, když jsem se slzami v očích dočetla poslední řádku. Mezitím jsem samozřejmě obstarala standardní nedělní domácí práce...
Původně jsem si knihu vybrala do čtenářské výzvy, protože autorka je o 22 let starší, než já, ale teď jsem šťastná, že se mi příběh dostal do rukou.
Často v něm bývala místa, kdy se mi z očí koulely po tvářích slzy. Tak moc jsem se sžila s Rachel i Andym. Dokázala jsem pochopit jejich jednání, dokázala jsem nejdřív souhlasit s jedním, pak s druhým. Stála jsem nad nimi a vše sledovala zvenčí... Kéž bych toho byla schopná i ve svém životě. Jen se povznést nad situace, kterými procházím, pochopit je, přijmout je a jít dál.

Knihu jsem zakoupila na bazaru a pobavilo mne, že čtenář či čtenářka přede mnou v ní opravovala stylistické i pravopisné chyby. To mě nikdy nenapadlo a je pravda, že v některých knihách by jich bylo spoustu. Ovšem tady jsem narazila snad jen na 3, což je na 400 stránkách zanedbatelné množství..

Knihu můžu s čistým srdcem doporučit těm, kdo mají vyřešené vztahy - se svými rodiči, přáteli, bývalými i současnými partnery... Ostatní budou v knize hledat podobenství se svým životem a bude to znamenat buď slzy nebo vztekem odhozenou knihu, případně něco rozbitého. A nebo se na vše můžete podívat z výšky a vzít si z příběhu inspiraci.

mataaskorice
29.06.2022 4 z 5

Příjemná, nenáročná oddechovka. Děj mě iritoval v části o univerzitních elitních klubech - na chlup stejné jako v amerických komediích pro teenagery, ale jinak to bylo poměrně příjemné počtení o lásce, která se v průběhu let vzdaluje a zase setkává.


jeny-v
27.05.2020 4 z 5

Taková milá a čtivá kniha, s nádechem romantiky, jejíž děj se odehrává v rozmezí let 1985-2015. Rachel pochází ze židovské rodiny, která ji miluje a nejen proto, že má vrozenou srdeční vadu, ale také proto, že je veselá, kamarádská, chytrá i hezká. V čekárně v nemocnici se seznámí s osmiletým klukem, který čeká na ošetření úrazu ruky. Vypráví mu pohádku "O perníkové chaloupce", aby zapomněl na bolest. Následně se dozvídáme o životě chlapce Andrewa, který žije pouze s matkou Lori a sní stát se olympijským vítězem v běhu. Velkou podporu má u pana Sillse, který se ho ujme. A tak začíná příběh setkání a rozchodů mezi Rachel a Andym. V knize se odvíjí jejich osudy během třiceti let, kdy jeden dosáhne vysněné mety, ale také si sáhne na samé dno a druhý si myslí, že nachází doživotní štěstí v manželství. Osud má s nimi a jejich láskou jinak rozdané karty.....

helenkan
08.05.2020 4 z 5

Rachel a Endy jsou tak rozdílný pár a přesto se do sebe zamilovali na celý život. Hezký příběh.

Mondaika
04.12.2019 4 z 5

Krásný poutavý příběh, který vás chytne...

stavinohova
28.07.2019 5 z 5

Nadherna knizka, pribeh, krasne se cte. Nechavam si jen nektere knihy, a tahle mezi ne patri.

beruzzka
06.06.2019 5 z 5

kdyby ta kniha nemela 400 stran, nebylo by to ono.
tohle je příběh, kdy musite znat o postavach vse aby jste z konce byli tak dojati jako ja.

Bauriska
31.05.2019 3 z 5

Těšila jsem se na veliký milostný příběh, ale bylo to pro mě zklamání. Je velmi zajímavá myšlenka velké lásky, která různým způsobem přetrvává po celý život. Je hezké mít někoho v srdci tak dlouho. Jen ten styl vyprávění mě tolik nebavil..

Xterka
16.03.2019 3 z 5

Zbytečně zdlouhavé

jana79
24.02.2019 3 z 5

Neni to uplne muj salek kavy . Ale kniha je hezky napsana. Takze pro nekoho muze byt super,ja davam prednost jinym žánrům.

fruitbueno
17.08.2018 4 z 5

Nemůžu si pomoct, ale příběh mě bavil. Jistě, byl přitažený za veškerý vlasový porost, občas mě iritovala ta americká dokonalost, vševědoucnost atd. Ale na druhou stranu oceňuji prolínání dějových rovin, zejména ty "dětské" byly opravdu zachyceny věrohodně. Naprosto odpočinkové čtení na dvě odpoledne, když od něj nebudete nic čekat (jako já), pobavíte se.

Martinaa24
11.04.2018 3 z 5

Příjemný a oddychový příběh. Některé pasáže byly moc zdlouhavé, ale celkem se mi tato kniha líbila

jajinka111
28.12.2017

Poprvé jsem uvažovala o odložení knihy, nicméně jsem to s velkým sebezapřením dala. První půlka nezáživná, o ničem, konec jasně průhledný. Za mě tedy rozhodně ne!

veronika9143
31.10.2017 3 z 5

No žádná extra kniha, do poloviny ještě šla, potom o ničem. Moc rozdílů, mnoho náboženství, nijak mě to nebavilo. Jako odpočinková četba, ujde, ale pokud chcete něco extra, tak tady to nebude.

kuwu
04.09.2017

Ne, ne ne!
Tuhle knížku dávám do škatulky možná se k ní v budoucnu vrátím, ale spíš ne.
100 stránek a nic se neděje? Možná je to tím, že jsem jí "četla" opravdu hodně moc dlouho, ale přeskočit stránku, dvě nebo celou kapitolu pro mě nebyl problém.
Až jsem i docela ráda, že jsem ji musela vrátit a už mi na stole neleží.
Za "přečtení" pouze sto stránek ani nehodnotím..

luciefeix
23.07.2017 3 z 5

Příběh se odehrává přes 20let a mi vidíme jak hrdinové rostou a mění se . Andy byl celou dobu zakřiknutý a nevýrazný a Rachel mi taky úplně dvakrát sympatická nebyla . Nelíbilo se mi její chování . Líbilo se mi jak se vždy potkali ale každý zrovna v tu chvíli byl v jiném životním rozpoložení .

oolinkaa
11.07.2017 3 z 5

Co říct no..začátek super,vlastně tak do 15let hl.hrdinů. .pak zestarli, a jakoby jim preskocilo..i text preskocil o par levelu dolu :( nektere pasaze jsem preskocila, a nic mi neuteklo :) kdyby mela kniha min.o 100stran mene, bylo bx to prima

IYv
22.05.2017 3 z 5

Na dvě hodiny do zahradního lehátka k odpočinku. Druhou půlku už jsem prolistovala...

Liduka
13.04.2017 5 z 5

Krásný příběh během něhož se hlavní hrdinové mění, zejména díky vlivu svého okolí. Moc se mi líbilo jak tam autorka popsala onu dobu z pohledu obou hlavních postav. Kromě romantiky se tam také setkáte se sílou přátelství, zklamáním a velikým překvapením. Konec se mi moc líbil.

Heyhey
13.04.2017 2 z 5

Velmi slabé. Spíš jako prvotina začínajícího spisovatele.