Kód horečky

Kód horečky https://www.databazeknih.cz/img/books/34_/342139/bmid_kod-horecky-lJX-342139.jpg 4 286 57

Labyrint série

>

Druhý prequel celosvětově populární scifi série o Labyrintu. – Nastal konec světa. Lesy hořely, jezera a řeky vyschly, hladiny oceánů se zvýšily. Pak přišla epidemie, horečka, která zasáhla celou zeměkouli. Umíraly rodiny, vládlo násilí a člověk zabíjel člověka. Pak přišel ZLOSIN a pokusil se najít odpověď. A objevil dokonalého chlapce. Ten chlapec se jmenoval Thomas a postavil Labyrint. Existují tajemství. Existují lži. A existují pouta, která by historie nedokázala předpovědět. Toto je příběh toho chlapce, Thomase, a toho, jak vybudoval Labyrint, který mohl jako jediný strhnout. Všechny otázky budou zodpovězeny.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Sci-fi , Pro děti a mládež

Vydáno: , Yoli (ČR)
Originální název:

The Fever Code , 2016


více info...

Přidat komentář

Denny456
01.02.2024 3 z 5

Musím říct, že Rozkaz zabít mě bavil z prequelů více. Zdálo se mi to akčnější i, že se odkrývá více minulosti. Tady jsem celkem tápal v tom proč vlastně se dějí některé věci. Taky to bylo za mě výrazně méně akční.

Nathally
06.11.2023 5 z 5

(SPOILER) Tento prequel je mnohem lepší než Rozkaz zabít. Dozvídáme se, jak se vlastně stavěl Labyrint a další důležité věci. Za mě další úžasný díl. Teresu nemám opět ráda a zase vidíme, jaká je to mrcha. Děkuji panu Dashnerovi, za skvělé knihy. Bylo by i fajn, kdyby byl díl, který by vyprávěl, co bylo po Vražedné léčbě. Docela mě zajímá, jak to s nimi dopadlo.


pam225
25.07.2023 5 z 5

Další skvělý doplňující díl pro fanoušky, který se rádi vrací k této trilogie! Miluju tuto série a tento díl nám ukázal kousek s dětství hlavních hrdinů, za mě super!

Babsie
18.05.2022 2 z 5

Přestože jsem se na tuhle knihu hrozně těšila a dozvěděla jsem se přesně to, co jsem chtěla, vůbec mě nebavila. Hlavní série by se bez ní obešla. Původní trilogie vnášela do dystopického žánru něco originálního, tenhle díl však celý příběh úplně obrací v něco, co už bylo stokrát napsáno. Pořád ale lepší než první prequel, který jsem ani nedočetla.

Tereza137
03.04.2022 4 z 5

Zde se už setkáváme se samotným Thomasem a Teresou. Jejich dlouhé roky strávené ve ZLOSINu. Od začátku jejich mladí, kdy jim bylo sotva 5 let, až do jejich šestnácti let, kdy jsou vyslání do samotného Labyirntu. Dozvídáme se v tomto díle celý detailní popis toho, jak vytvořili celý Labyrint, co bylo jejich záměrem, více se tady dozvídáme o viru, o samotném ZLOSINu, a jak se vlastně daří prvním Placerům, kteří byli poslání do Labyrintu...

Za mě má kniha opět hodně slabých a zdlouhavých míst, kdyby byla kratší třeba o 50 stránek, vůbec by to neuškodilo. Jinak rozhodně skvělá knížka, která Vám ještě víc doplní mezery ze série Labyrint a dovolí Vám pochopit fungování toho celého postapokalyptického světa.

Rozhodně do série prequelů jděte. Hodně věcí se dozvíte, které vůbec v knize řečené nebyly. Dozvíte se příběhy Teresy a Thomase a samozřejmě i ostatních hrdinů (Minha, Newta,...). Za mě to bylo povinné si přečíst už jen z důvodu pochopení celé Erupce, Raplů, Rmutů a dalších těchto věcí.

KLHannah
01.01.2022 4 z 5

Přesně tohle jsem chtěla číst od začátku, co jsem strčila nos do trilogie Labyrint. Kniha z velké části naplnila moje očekávání a doplnila informace o praktikách ZLOSINu. Teresu jsem nikdy neměla moc ráda, i když se její pohnutky daly chápat. Pokud poslední zpráva opravdu pocházela od ní. Thomase mi bylo líto. Vržen do situace díky svojí výjimečnosti, musel sledovat všechno "dobro", které ZLOSIN napáchal.
Jen jsem čekala, že bude víc popsána spolupráce Teresy a Thomase na stavbě a fungování labyrintu. Tohoto tématu se autor dotkl v podstatě jen okrajově, bez větších detailů.
Další důkaz, že i když ve světě zuří pandemie, vždy tu bude nad tím vším bitva mocných a bohatých o nadvládu a moc.

Ravalynn
08.04.2021 5 z 5

A kruh.. se uzavřel.

vlkove
24.11.2020 4 z 5

Dobře napsané zakončení celého tohoto velkého příběhu. Přiznám se, že z předchozích knih si pamatuji jen matné obrysy, a možná i proto se mi kniha celkem dost líbila. Thomas je rozumný a snesitelný hrdina, s Teresou už je to složitější a rovnou říkám, že ji nemohu vystát.
Autor má příjemný, dejme tomu strohý styl psaní, který urychluje děj, což je pro mě vyhovující. Nemusíme se tolik babrat ve zbytečných popisech a dlouhých myšlenkových pasážích. Takže zkráceně řečeno, délka tři sta stran mi zcela vyhovovala.
Celkově se mi líbí jak kniha příběhy z ostatních knih série hezky spojila, dovysvětlila potřebné detaily a naznačila co bylo s postavami před labyrintem.

Maara320
05.04.2020 5 z 5

A dočten druhý prequel. Už teď mi Labyrint chybí :-(. Byly to krásně strávených pět týdnů v rámci společného čtení. Tenhle poslední je vše před vstupem Thomase do Labyrintu. A závěr mi potvrdil to, co jsem si celou dobu myslel :)

Aveli
29.02.2020 4 z 5

O něco slabší než první prequel, ale stále velmi povedené. Dozvěděli jsme se mnoho informací o všech postavách a lépe tak pochopili jejich myšlenky. Děj měl spád a byl akční.

dontbullshitme
31.12.2019 3 z 5

Bylo fajn dozvědět se, jak to všechno začalo, ale opět mě zde rušil věk postav. Chápu, že je to YA, čemuž musí věk odpovídat (asi), ale nějak mi to nesedělo s představou vědců, co si nechají radit od dětí. Můžeme se vymlouvat, že to bylo v rámci testování, ale stejně mě to nepřesvědčilo. Nevím, mám z toho rozporuplné pocity, ale za to může beztak film, který se mi líbil, takže tu sérií mám ráda, ale knihám něco chybí.

Liana
13.09.2019 4 z 5

Tento prequel bol síce dobrý, ale niečo mi v ňom vadilo, resp. chýbalo, preto hodnotím len 4 hviezdičkami. Vysvetlilo sa toho hrozne moc, zároveň však mi tam v závere prišli niektoré veci trochu nelogické. Celkový dojem z knihy je rozpačitý, ale napriek tomu neodmysliteľne patrí k celej sérii.

HockeyGirl
19.08.2019 4 z 5

Druhý prequel série Labyrint. Tento díl už byl s hlavními postavami jako Thomas, Theresa, Newt, Alby, Minho a další, které mnozí z vás už znají z Labyrint: Útěk, Vražedná léčba a Zkouška ohněm. Tenhle díl se mi líbil víc, než ten první prequel. Nebyl moc podobný jako Labyint, který je i zfilmovaný. Tenhle už byl k tomu, jak byl Thomas a Theresa držení v komplexu ZLOSINu, který měl na práci to, aby měl v ilozaci imunní děti, které se nemohly nakazit Erupcí. I Thomas s Theresou jsou imunní vůči této nemoci a tak je ZLOSIN drží, aby na nich mohli dělat pokusy a testy na výrobu léku na Erupci. Jenže to není tak zcela jen práce, kterou tam dělají. Také chystají dva labyrinty, kde se mají konat zkoušky pro ty, kteří jsou imunní, aby mohli ve ZLOSINu zjistit, zda mají výkon, sílu a dokáží se ubránit monstrům, které ZLOSIN vybuduje, např. rmut, který může někoho píchnout a z člověka se může stát rapl. ZLOSIN má samozřejmě proti tomuto jedu protilátku, ale není snadné ji v labyrintu dostat na poptání. To a více můžete najít v druhém prequelu Kód horečku před novějšími díly Labyrintu. Kniha se mi líbila a tak jsem jí dala větší hodnocení.

dia.riedl
13.07.2019 3 z 5

Slabší než původní trilogie, dozvídáme se spoustu informací o ZLOSINU, ale děj jako takový téměř žádný. Některé myšlenky se dost opakuji a kniha je zbytečně natahovaná ke konci, který znáte ještě než knihu začněte číst.

bobo550
10.02.2019 5 z 5

Velmi dobrá kniha poměrně velkým překvapením je že když si Tomas myslel že zlosin je komplet bludů a lží(což byla pravda )jenže zde se nám dostává nový uhel pohledu ato že kancleřka byla osobu která též značně ovlivnovala děj můžeme si zde ale položit otázku jak by se celí děj odehrával bez ní???

maca1245
16.11.2018 5 z 5

Odpoví to na spoustu otázek, ale zároveň to vyvolává nové.

caroline.aiko
05.11.2018 5 z 5

Já si tu sérii zamilovala. Minulý díl byl samostatný a asi byste se bez něj obešli, ale tenhle byl dokonalý. Zamilovala jsem si každou stránku a jelikož jsem už Labyrint viděla, tak mi to otevřelo oči a projasnilo všechno co jsem třeba nepochopila. Hlavně se mi líbilo jak už jsem znala postavy a mohla jsem si je spojit s herci. Příběh se vyvíjí nepředvídatelným způsobem a několikrát jsem tajila dech nad tím jak se děj otočil proti Thomasovy a Terese. Nechybí tam ani akční prvky a pár přestřelek, dokonce tam bylo i několik scén co jsem přirovnávala k thrilleru. Za mě to fakt stojí za přečtení, hlavně jestli jste fanoušci Labyrintu!

Bookworm11
07.10.2018 3 z 5

Nápad byl zajímavý, ale myšlenky malého Thomase byly příliš složité. Dětská mysl je prostší a lehkomyslnější.
Triologii ,,Labyrint" mám opravdu ráda, tyto prequely se však panu Dashnerovi moc nepodařily.

jasněblond007
14.06.2018 5 z 5

Kniha nám nabízí úhel pohledu z jiných očí, před vymazáním paměti placerů a vysvětluje proč Teresa (Deedee) zradila Thomase ve Spáleništi. Její životní příběh v našich očích omlouvá a vysvětluje její rozhodování v boji proti ERUPCI ve Spáleništi a Vražedné léčbě, ale i přes ,,zradu,, si nezasloužila smrt v závěru Vražedné léčby.

Julinka679
08.05.2018 5 z 5

Tak tenhle Prequel mě ze začátku moc nechytl ale ke konci jsem ho úplně hltala :-)
Asi jsem jako někteří čekala tak trochu víc, možná i víc ohledně některých postav... Ale chápu, že se jedná o dobu před Labyrintem a vším, co následovalo takže to podle toho vypadá...
Ohledně Thomase jsme toho dostali požehnaně (z čehož se moje "labyrintská" dušička tetelí blahem) a mám ho zase o kousek radši... Škoda jen, že už je to konec :-/
P. S.: ZLOSIN je špatný!... Asi si to taky napíšu na ruku!