Kočka Linda, poklad rodiny

Kočka Linda, poklad rodiny https://www.databazeknih.cz/img/books/34_/34110/kocka-linda-poklad-rodiny-34110.jpg 4 45 8

Veselé vyprávění pro děti od 7 let - o tom, co všechno způsobil příchod kočky Lindy do Jandovic rodiny. Linda není jen tak nějaká kočka. Mluví, má vychování, umí psát a vůbec - je přímo pohádková. Anička, Míša, jejich maminka a (po počátečních výhradách) i tatínek pro ni mají plné pochopení, ba přímo slabost a tak se rozvine celý ohňostroj nápadů a her. A ten poklad - je to opravdu Linda? Nebo to nejdůležitější a nejdražší vězí úplně jinde?... celý text

Literatura česká Pro děti a mládež
Vydáno: , Knižní klub
Originální název:

Linda, kočka zahradní , 1982


více info...

Přidat komentář

los
07.04.2024 1 z 5

tak kočka Linda u nás totálně pohořela, holt nejsme kočičí

rashaverak666
08.12.2022 2 z 5

Chvilemi velmi kostrbate napsano, 9ti letou bavilo, 6ti letou moc ne.


Lejčís
07.05.2021 5 z 5

Perfektní pro malé milovníky kočiček, kteří se dozví, že život s tímto chlupatým stvořením není vždycky med, přesto dělá za každé situace život lepší :) spousta zábavy též zaručena :)

petshopačka
23.05.2020 4 z 5

Líbily se mi obrázky a jak se Linda nastěhovala na zahradu. Tatínek byl superman, protože za jedno ráno postavil dům.

Osice
21.03.2020 5 z 5

Vlastníme vyřazenou z knihovny… Velké překvapení. Bavila jsem se od začátku do konce. Když jsem dočetla poslední větu, tak dcera (téměř 4 roky) řekla: „Čti dál.“ Výstižněji snad nemohla vyjádřit, že se jí knížka také líbí:-) … Kočka Linda, největší malé zvíře, je svérázná, prostořeká, prostě svá… Krásně zapadá do bláznivé rodiny s pořádkumilovným tatínkem, s maminkou, jejíž motto zní „život je pohyb“ a dvěma dětmi Aničkou a Míšou.

„Tatínek pravil: „Hm.“
A hodlal usednout do svého televizního křesla. Nedosedl, předešla ho Linda. Ráda se v pohodlí dívala na Večerníček.
Maminka ohleduplně poslala Míšu do předsíně pro stoličku na obouvání. Tatínek přece nemusí u Večerníčku stát.
Tatínek sledoval program nadobyčej soustředěně. Zapomněl se smát, i když v televizi rostl Maxipes Fík jako z vody.“ (s. 7)

Originální, milý, bláznivý, netradiční příběh o kočce s modrýma očima a tygřími proužky. Text doprovází úžasné ilustrace L. Spálené… Divím se, že se nachází v modrých číslech.

parvitas
17.10.2017 5 z 5

Pôvabný príbeh o zvieratku, ktoreésa zmestí do škatule od topánok, lebo takúto podmienku dali rodičia deťom, ktoré túžili mať nejaké domáce zvieratko. Nádherné ilustrácie. Detská kniha je spolovice tvorená ilustráciami, takže to musím určite spomenúť (a viac fotiek potom dám do skupiny Nakuknime do detskej knihy). Linda sa vyskytovala úplne všade, dokonca aj keď sa rodina presťahovala do domu so záhradou. Klasicky, chvíľu im trvalo, kým sa zabývali (hyperbola je tu nenásilná a veľmi vtipná -každý z členov rodiny mal iné potreby a záľuby, a tak treba presunúť nielen stromy, slnečník, ale aj garáž a nakoniec celý domček. A kde si svoje miesto našla Linda, hovorí o tom aj samotný názov. Ale ako k tomu nakoniec došlo, prečítajte si. Je to fakt veľmi milé.

catrinedemew
03.04.2013 5 z 5

e uzasna a jak hezky zpivaaaaaaaaaaaaaaaaa aaaa xXD

Lumidek
14.01.2013 3 z 5

Tak jsem v rozpacích, moc jsem se na čtení knihy našim dětem těšila, ale zatím mám pocit, že z toho začnu zadrhávat nebo rovnou koktat. Ač vtipné, podivně složitá souvětí a krkolomně volená slova. Špatně se čte (nahlas) dospělému, natož čtenáři od 6 let, jak je v knize uvedeno, což je naprostý nesmysl. Začínající čtenář není schopen vůbec takto číst, natož pochopit obsah věty. Je mi líto,ale nejsem si jistá, že dočteme do konce.