Knihožrouti

Knihožrouti https://www.databazeknih.cz/img/books/29_/291511/bmid_knihozrouti-LR9-291511.JPG 4 54 10

Knihožrouti série

1. díl >

V knihovně se děje něco podivného! Paní Růžence, která zde pracuje, se ztrácí knihy. Do pátrání se pustí Aleš se Zorkou, dva zvědaví prvňáci. Stopují knihy v regálech, poslouchají rozhovory čtenářů, pozorují, co podezřelého se v knihovně šustne. Aby záhadu rozluštili, nechají se dokonce v knihovně zamknout. Hravé vyprávění o čtení a tajemství ukrytém v temných koutech knihoven. Spolu s holčičkou Zorkou a jejím kamarádem Alešem by měli malí čtenáři objevovat, co se s námi děje, když zkrotíme písmenka a začteme se do příběhu. Opravdu lze knihu zhltnout a nezakuckat se? A neudusí se ten, kdo čte se zatajeným dechem? A proč knihy netlačí, když v nich ležíme?... celý text

Přidat komentář

Bonda
11.09.2023 5 z 5

Fajn představení světa knihoven pro děti v 1. třídě.

Aknel26
01.02.2023 4 z 5

Knihožrouti mají všechno, co má správná knížka mít, aby děti přivedla ke čtení.
Předně - samozřejmě - jsou o knihách. Mají dva sympatické hlavní hrdiny. Odehrávají se v knihovně a moc pěkně popisují, jak to v knihovně chodí, jak jsou řazené knihy, jaké je zabezpečení, jaká jsou oddělení a jaké knihy tam lze pořídit. Autorka si při psaní i hezky hrála se slovy, jež se týkají čtení. Ilustrace jsou prostě kouzelné. A nechybí ani detektivní zápletka.
A možná právě kvůli ní, i když mě to mrzí, nemůžu dát plný počet. Čekala jsem nějaké reálnější vysvětlení. Ale jinak opravdu knihu doporučuji.


Květinka008
01.12.2022 4 z 5

Souhlasim uplne s TerJac a pridavam oceneni nejen za vtipnost, ale taky za vydarene barevne a legracni ilustrace. Verim, ze se bude neterim libit :-)

TerJac
09.02.2021 4 z 5

Pěkné, oceňuji nápad s výrazy ze světa knihomolů, které jsou dětem hezky názorně vysvětleny. Moc milé :)

broskev28
23.10.2020 5 z 5

Třemi slovy: výborné, skvělé, úžasné!!!
Jediné maloulinké zklamání vyplynulo z mého vnitřního nastavení - když Aleš z kraje knihy nedokázal rozpoznat a číst jednotlivá písmenka, těšila jsem se, že tady najdu nějaký zázračný návod pro naše školní dyslektiky, jinak též velmi nešťastné a neochotné čtenáře. U Aleše to naštěstí spravily "pouhé" brýle a potom začala skvělá detektivní jízda růžovou knihovnou paní knihovnice Růženky.
Znám metodickou pomůcku Kláry Smolíkové Kdo se zakousl do knihy a moc se mi líbí, ve škole ji často používáme. Nikdy by mě nenapadlo, že se z ní dá udělat tak úžasná knížka pro začínající čtenáře. A jako by nestačil vlastní výborný text, tak na každé stránce doplní přečtené ilustrátorka Bára Buchalová tak skvělými obrázky, že jsem nestačila zírat (podobně jako oči paní učitelky).
Tohle by měla být vlajková kniha pro všechny čtenáře a uživatele tohoto webu - soudím, že každý z nich by mohl být zařazen do nějaké knihožroutské kategorie. A to nejlepší na konec: nevím, jestli hádanka v knize uvedená opravdu pochází z dob faraónů a sfing, ale ta mě dostala snad ze všeho nejvíc.
Paní Smolíková, moc děkuju i za naše malé Knihožrouty (čtenářský kroužek v naší knihovně). A my všichni se těšíme na vaši další knížku!

Slávka 1970
18.07.2019 5 z 5

Krásně vymyšlená a udělaná kniha! Doporučuji všem malým čtenářům!

Litocha
12.06.2019 3 z 5

Bohulibý záměr, plno informací, práce se rčeními, ale edukační funkce pro mě trošku zastínila funkci zábavnou, která je u malých školáků prostě důležitá. Zkrátka bych více ocenila o něco zajímavější příběh. Ale co já vím, třeba bude mít knížka u začínajících čtenářů úspěch. (Pointa je ale povedená.)

haki34
30.07.2018 4 z 5

Knihožrouti..kdo to jsou ?? a kam se ztrácí knížky ?? a jak se kamarádit s písmenky a objevovat zajímavé příběhy ?? to vše se dozvíte v této tenké knižečce v rámci prvního čtení, které se navíc snaží dětem přiblížit tajemné světy ukryté v knihovně :))) ... já být takový malý čtenář, ani nedutám a běžím se do knihovny zapsat...a pátrám po těch ohlodaných knížkách a tajných místnostech plných..... ale to ne, prozrazovat více nebudu :)

Broukodrak
02.09.2017 5 z 5

Legrační potvůrky, válej se v knihách, doporučuju všem dětem.

Knihomura
09.04.2016 4 z 5

Super knížka - včetně ilustrací - pro prvňáčky.