Kniha o čase

Kniha o čase https://www.databazeknih.cz/img/books/14_/147776/bmid_kniha-o-case-VHJ-147776.jpg 5 15 1

Čas není vidět ani slyšet, nedokážeme jej vnímat nebo cítit, a přesto ovládá naše životy a vše kolem nás. Třebaže jej umíme velmi přesně změřit, zůstává čas i nadále jedním z nejpodivnějších aspektů vesmíru. Fascinuje nás víc než cokoli jiného. Proč má rok 365 dní a hodina 60 minut? Je možné cestovat časem? K čemu je dobré měřit tiliontinu sekundy? V čem vlastně spočívá teorie relativity? V Knize o čase najdete odpověď na všechny tyto otázky a mnohé další a pohlédnete na fascinující téma času ze všech možných úhlů. - zasvěcené a zároveň srozumitelné texty - pohled na téma nejen z hlediska přírodních věd, ale i psychologie, sociologie, různých filozofických směrů a náboženství - záhlaví usnadňující orientaci v knize - pasáže „Odpočítávání“ o jednotlivých časových úsecích - přehledný rejstřík.... celý text

Literatura světová Literatura naučná Encyklopedie
Vydáno: , Rebo
Originální název:

The Book of Time , 2011


více info...

Přidat komentář

Jordanka9
13.05.2021 5 z 5

Úžasná kniha Adama Harta- Davise - vědce (chemika) a autora populárně-naučných knih, fotografa a televizního moderátora se zajmem o historii .Popularitu si získal zejména uváděním seriálů televize BBC.
Knihu jsem si pořídila asi před rokem a hned jsem si ji celou prošla- samozřejmě jsem nejprve vyhledala informace o Albertu Einsteinovi a jeho teorii relativity..
V této knize najdete odpovědi na otázky:
Proč má rok 365 dní a hodina 60 minut.Co je to vlastně rok nebo hodina ?
Je možné cestovat časem?
K čemu je dobré měřit triliontinu sekundy?
V čem vlastně spočívá teorie relativity?
Kniha je velice výpravná
( nakladatelství REBO je vždy zárukou nejen libivosti, sle i kvality) se spoustou barevných fotografií a srozumitelných doprovodných textů. Vše uspořádáno do přehledných kapitol.
Namátkou vybírám jako upotávku:
Stáří Země
Metody datování
Kdy začal život
Biologické hodiny
Biorytmy zvířat, rostlin
Stanovení času- slunovrat a jeho oslavy, dělení roku, lunovraty
Juliánský , gregoriánský a další druhy kalendářů
Měření času - podle slunce, hvězd, vodní , presýpací a další typy hodin - samozřejmě zde nechybi informace o Pražském orloji i dalších např.v Benátkách. Přes první přenosné mechanické hodinky po atomové ( definice sekundy po roce 1955 )
Velmi zajímavá kapitola ČAS A VĚDA vás poučí o tom , co jste nepochytili a nepochopili při hodinách fyziky, i když se vaši učitelé dost snažili...

Štítky knihy

čas

Autorovy další knížky

Adam Hart-Davis
britská, 1943
2015  92%Kniha vědy
2011  96%Věda
2013  92%Kniha o čase
2006  90%Lišácké hádanky a hlavolamy
1997  53%Otestujte své psychické schopnosti

Kniha Kniha o čase je v

Právě čtených2x
Přečtených17x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených1x
Knihotéce32x
Chystám se číst15x
Chci si koupit4x