Kmotr Mrázek III - Válka kmotrů

Kmotr Mrázek III - Válka kmotrů https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/45773/kmotr-mrazek-iii-valka-kmotru-45773.jpg 4 255 29

Kmotr Mrázek série

< 3. díl >

Kniha završuje trilogii o zavražděném vládci českého podsvětí. Odhaluje, kdo měl zájem na vraždě obávaného kmotra Františka Mrázka. A přibližuje, jaké sbíral kompromitující materiály na politiky.

alabra
alabra
31.08.2023 5 z 5

Je to nemorální svinstvo, co se dělo a asi stále děje, peníze vládnou světem, to se ví, ale že je tolik těch peněz krvavých..., výsměch těm, které zrovna oni nutí respektovat zákony a morálku.
Díky panu Kmentovi za rozšíření obzorů a ztrátu chabých iluzí o spravedlnosti našeho světa.

radusak9806
radusak9806
12.03.2023 4 z 5

Musím říct, že zmínka o paní Peterkové mě tak z duše rozesmála :)


perpe2a
perpe2a
12.08.2022 5 z 5

smutné, co vše prošlo některým .....

ladaol
ladaol
15.02.2022 5 z 5

(SPOILER) „Politika? To je svinstvo. Já to říkám furt. Svinstvo, svinstvo, prostě svinstvo. To bylo za Franze Josefa, za Švejka… A teď je to zase. Prostě svinstvo. Zkrátka a dobře.“

„Sami dobře víte, že se všechno točí kolem peněz a že za peníze se dá koupit ledasco,“ říkal Mrázek z pódia českobrodské sokolovny.

BEZ KOMENTÁŘE, myslím, že tyto citáty z knihy mluví za vše...

Mánička178
Mánička178
04.02.2022 5 z 5

Třetí díl série o kmotru Mrázkovi považuju za mnohem lepší než dvojku, protože z toho jde cítit mnohem víc investigativní práce a dávání věcí do souvislostí než v předchozím díle.
Každopádně kniha vydaná v roce 2009 se v roce 2022 čte asi trochu jinak než tehdy - kam se za tu dobu dostali lidi, o kterých je zde řeč, jak moc se vše změnilo... např. Babiš (vstoupil do politiky), Krejčíř (sedí v JAR v base), Gross (zemřel), Pitr (znovu se objevil) a další.
Jarda Kmenta je fakt borec, někdy bych s ním chtěla pokecat naživo :D A taky mu přeju, aby všecko rozkryl! :)

Rolada88
Rolada88
14.06.2021 5 z 5

Trojka asi nejlepší byly tam kauzy které si už vybavují z novin a podobně. Neskutečný kolik lidi bylo namočeno v rozkrádání státu možná ze kdyby nebylo tady těch pánu tak by jsme se neměli takhle špatně v současné době

J.P.S.
J.P.S.
09.11.2020 5 z 5

Závěrečný díl trologie a pro mě asi nejsilnější. Koneckonců i proto, že narozdíl od dílů předchozích popisuje dobu a události, které si již pamatuji (Grossův byt, útěk Krejčíře, Kubiceho zpráva). Člověka mrazí, když si uvědomí, kam všude sahala chapadla všemocných kmotrů a kdo byl (a do značné míry stále je) faktickým vládcem naší země.
Kniha byla napsána v roce 2009, nicméně již se zde dozvídáme o vlivu Andreje Babiše, zejména pokud jde o jeho soupeření s Mrázkem a Pitrem v boji o Setuzu. (Z dnešního pohledu je zajímavé, jak autor čtenáři popisuje, kdo je to a jak vypadá Andrej Babiš - před 11 lety ho skutečně skoro nikdo neznal - kdo by si v době vydání knihy pomyslel, že to jednou bude premiér s prakticky neotřesitelnou pozicí!)

Warty
Warty
22.10.2020 5 z 5

Dechberoucí vyprávění. Je jen smutné, že je to skutečnost a ne jen dobře napsaný thriller. Škoda, že se asi nikdy nedozvíme úplnou pravdu, a kdo skutečně nechal Mrázka zavraždit.

Kopta
Kopta
16.12.2019 4 z 5

Zde se tak nějak asi udržel starý dobrý standart. Udržela se zde vidina nějakého přenesení toho, co se stalo, dejme tomu i v trochu literárnější a výpravné formě. Už opravdu jde o všemožné i nemožné praktiky, které se mnohdy netýkají ani už přímo Mrázka, ale i Krejčíře (taky pěkný zvíře, budu muset dozjistit) a nebo i na současného pana premiéra (jako, co kurva, jak by někdo po přečtení této knihy mohl vůbec Babiše volit?). Už nám zde opravdu jde o velkou souhru a velký nápor informací. Opravdu až takový, že nejde vzít celkově a nějak zcela rozloženě. Sledovat film bude nyní úplně něco jiného, jelikož se v něm mnohdy dějí věci úplně jinak a jako bonus je toho tolik, že do filmu by to snad ani nešlo dostat. Knihy jsou úplně jiný vesmír v tomto případě. A o tom jaká musela být realita ani nemluvě. Tyto knihy jsou národní budoucnost. Musí se zachovat pro naše děti, aby věděli jako to tady u nás chodilo. Abychom nezapomněli.

jprst
jprst
09.10.2019 1 z 5

Tak jsem přemohl i třetí díl, ale stále nemám odpověď na otázku: "Co s tím ten Kmenta udělal, když měl tolik relevantních informací?"

PetrzOlomouce
PetrzOlomouce
25.07.2018 4 z 5

V knize se toho dost opakuje, možná je to kvůli přehlednsoti lepší, ale toho, kdo čte pozorně to přinejmenším nudí. Po Mrázkovi jsem chtěl sáhnout po Krejčířovi, ale půlka třetí knihy bylo o něm. Tak mám strach, že budu zase číst to, co jsem už přečetl.
Nicméně kniha je to skvělá, občas se až tají dech, co je v téhle zemi možné. A nedělám si iluzi, že tyhle praktiky skončily.

Bustedka
Bustedka
06.05.2018 5 z 5

Já bych začala citátem z knihy, respektive z předmluvy p. Blažkové. "Chcete-li zůstat nevědomí a dožít v iluzi, že politici dbají o blaho země, že mafiáni jsou za mřížemi a že policie, je-li na stopě zločince, udělá vše pro to, aby zajala pachatele, pak tuto knihu zavřete. Lidem věřícím v demokratické principy, jakými jsou právo a spravedlnost, totiž způsobí totální deziluzi"
Pro mě, jakožto holku ze skromných poměrů, která by v životě nešla na červenou, protože se to prostě nedělá, je celý příběh kolem Františka Mrázka k neuvěření. Moc a peníze, to asi nikdy nebudu mít :-D , takže vlastně nevím moc na co člověk potřebuje stovky milionů. Prostě si to nedokážu představit, protože už nějaký ten pátek žiju z normálního rodičovského příspěvku, který činí pár tisíc :-D No ale ke knize.. postupně jsem si přečetla všechny tři díly, aktuálně mám ještě rozečtenou pomyslnou čtyřku, Svědka na zabití. Připravte se na obrovskou spoustu jmen, zprvu jsem se díky množství párkrát vracela a užuž jsem měla v ruce tužku a dělala si myšlenkovou mapu, ale nakonec vám vše secvakne, opakující se jména bez problému zařadíte a ta neopakující vlastně moc důležitá nejsou. Dvojka je psaná převážně přepisy rozhovorů z odposlechů, což výrazně přispívá na autentičnosti. No a Válka kmotrů - nejtlustší svazek z trilogie - je prostě pecka od začátku do konce. Nemohla jsem se odtrhnout. Primárně to přičítám lehce čtivější formě, bližší minulosti a většímu zapojení "spoluhráčů" Pitra, Krejčíře a spol, které jsou pro dnešního čtenáře velice známými personami.

nai.ivka
nai.ivka
08.01.2018 5 z 5

Dokument, pro mě čtivé a zajímavé téma, i když po přečtení mám trochu depku. Kam všude se hajzlíci dostanou, Mlha až na Hrad.

ecila13
ecila13
05.12.2017 4 z 5

Ztratila jsem poslední iluze o privatizaci a financování politických stran.
Ale věřím v nějakou vyšší spravedlnost. Mrázek je po smrti, Pitr odsouzený, Krejčíř ml. ve vazbě v JAR ...

Zajímaly by mě Kmentovy zdroje. Někdo od policie? Nebo mu to na sebe posílají politické strany navzájem? Nebo kmotři jeden na druhého? Asi od každého trochu.

Sajdeman
Sajdeman
02.10.2017 5 z 5

Pan Kmenta je prostě Novinář a zaslouží si obrovský respekt.
Jen se divím, že po napsání téhle trilogie ještě žije ... Když to napíšu hodně korektně, tak být panem Mrázkem, Pitrem, Krejčířem, .... tak mě ten pán minimálně trošíčku štve :o)))
Rozhodně si přečtu i jeho další knihy.

28401
28401
24.01.2017 5 z 5

zajímavé čtení...doporučuji

St.Evelin
St.Evelin
30.12.2016 5 z 5

Po přečtení i třetí knihy platí to, co jsem napsala k předchozím dvěma.... Z knihy se mi udělalo až fyzicky nevolno po zjištění, jak to vlastně celé může fungovat a funguje.

papajapa
papajapa
11.07.2016 5 z 5

Po precteni cele trilogie o Mrazkovi jsem opravdu ztratila veskere iluze o deni v teto republice. Je smutne, ze vsem darebakum to prochazelo a prochazi a ti, kteri se opravdu snazili najit pravdu to odnesli a byli za "spatne". Vsem, kteri vahaji si tyto knihy precist, doporucuji. Je to zajimave a poucne cteni.

misowi84
misowi84
06.07.2016 5 z 5

Před použitím je vhodný kinedryl :-/

Evus
Evus
07.06.2016 5 z 5

Z knihy mi prakticky kontinuálně bylo na zvracení. Jestli je pravda jen půlka toho, co se v ní (a předchozích dvou dílech) psalo, tak to potěš pr*el. Ne že bych byla nějak naivní a věřila, že politici se starají jen a pouze o blaho svých občanů, ale tohle je docela síla.