Kletba panství Tyringham

Kletba panství Tyringham https://www.databazeknih.cz/img/books/18_/181081/kletba-panstvi-tyringham-181081.jpg 3 48 14

Tyringham série

1. díl >

Příběh o velkých vášních, sžíravé nenávisti a tajných milostných pletkách připomínající oblíbený seriál „Panství Downton“ Román Rosemary McLoughlin zachycuje poválečnou epochu „lesku i úpadku“ anglické aristokracie. Charlotte Blackshawové je teprve osm let, když se z panství Tyringham ztratí její malá sestřička Victoria. Horečnaté pátrání po ztraceném dítěti brzy odkrývá všechny potlačované emoce, závist, žárlivost i nenávist, které vůči sobě chovají obyvatelé rozlehlého sídla. Jak ubíhají léta, Charlotte zjišťuje, že sama zůstává polapená v pavučině komplikovaných vztahů, skrývaných vášní a nevyzrazených tajemství, porušených slibů a zrad, které jako by byly součástí jejich panství a které svým způsobem zasáhly všechny, kteří tam v osudném roce pobývali. Jako mladá žena se pokusí domov opustit, ale brzy poznává, že panství Tyringham se svých zajatců tak snadno nevzdává… Autorka zachytila atmosféru aristokratického sídla tak živě, že čtenář má pocit, jako by sám procházel rozlehlými pokoji a udržovanými zahradami panství Tyringham. Zpočátku kriminální zápletka zaujme od první stránky, i když později přechází v příběh, v němž hrdinka hledá vlastní identitu a kořeny. Kniha si čtenáře dokáže podmanit a bezvýhradně získat.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány

Vydáno: , Víkend
Originální název:

Tyringham Park , 2012


více info...

Baaletka
Baaletka
30.04.2022 odpad!

Tohle mě hodně zklamalo. Každá postava byla buď špatná, nebo zkazila život někomu dobrému. Škoda. Námět i příběh by mohl být dobrý, nebýt tolik negativity a porušených osobností.

Noisette73
Noisette73
09.09.2020 5 z 5

Tohle se mi líbilo moc, sice to nepřipomíná Panství Downton, ale bylo to čtivé a strhující.
Jen nedoporučuji lidem co jsou citlivý na špatné zacházení s dětmi a zvířaty.
Nevím čím to, ale přesto, že z knihy dýchá čiré a promyšlené zlo, četla se dobře.


Mi--LADA
Mi--LADA
02.10.2018 1 z 5

Kniha se mi nelíbila, navíc je po umělecké stránce velice slabá. Zklamání na celé čáře.

Freedomova
Freedomova
05.08.2018 2 z 5

Příběh mi připadal hodně překombinovaný, hlavní hrdinka byla až tak komplikovaná, že mi byla chvílemi vyloženě nesympatická. Zajímalo mne jak to dopadne a byla jsem trochu zklamaná, že kniha náhle skončila a nevíme, co bylo dál např. s manželem a dcerou hrdinky.

IYv
IYv
06.04.2018 2 z 5

ha ha ha, prý ve stylu Panství Downton...ani zbla...větší slátaninu jsem nečetla.
Hlavní hrdinka se potácí od geniality (viz. jízda na koni, malování, jazyky) k naprosté debilitě ( např. 3 roky nevyšla z pokoje). Jak to, že už nikdy nesedla na koně, nevzala štětec do ruky? A její matka...bez komentáře.
Další, co mi vadilo, byl překlad. Věty tak krkolomně poskládané, že jsem musela přemýšlet, co tím chtěl autor říci (tedy vlastně překladatelka).
Nejhorší "červená" knihovna, jakou jsem kdy viděla.
P.S.
jak někdo píše "Charlottě bych nejradši nafackovala" - to v té knize dost probíhalo a nezdá se, že by jí to nějak pomohlo.

Len2očka
Len2očka
01.11.2017 4 z 5

Knížka se mi četla dobře,nenudila.A o to mi jde.

Jossie
Jossie
12.09.2016 3 z 5

Velmi čtivá a napínavá kniha, jen mi trochu vadilo chování některých postav - Charlotty, které jsem někdy velmi fandila a někdy bych jí nejraději nafackovala, aby se probrala, její matka mi přišla vyloženě jako rozdvojená osobnost - někoho bezdůvodně nenáviděla až za hrob a někoho bezmezně milovala. Nejvíc mi asi vadila postava Lochlanna - když věděl, že opilý dělá hrozné věci, tak neměl pít, jeho chování v manželství bylo prapodivné a jeho čin na konci pobytu v Austrálii naprosto nepochopitelný.

ritz
ritz
07.03.2016 3 z 5

Tohle nebyl úplně můj šálek kávy, ale byla jsem zvědavá, jak to dopadne.

alexis818
alexis818
28.12.2015 4 z 5

celkem dobré,chvilku mi trvalo,než jsem si zvykla na styl psaní.Příběh až děsivý,protože tam nebylo kouska dobra.Je fakt,že jsem přečetla už hodně knih,ale takhle úplně bez trochy naděje a jen se samotným zlem asi ještě ne.No,ale takový je někdy život,fuj,až mě mrazí,když to píšu.

bookcase
bookcase
07.09.2015 5 z 5

Brilantně napsáno...první román, ve kterém není ani trochu dobra, ale jen samé zlo, o to víc je zajímavější. Anotace je kapku zavádějící - není to anglická aristokracie, ale irská a není to podobné Panství Downton. Ale doporučuju přečíst.

Kačík
Kačík
13.12.2014 2 z 5

Knížku jsem přečetla,ale nadšená jsem z ní rozhodně nebyla. Bylo tam až moc nešťastných lidí a taky spousta zloby. Panství Downton se to vůbec nepodobá.

Marika Vanova
Marika Vanova
07.11.2014 3 z 5

Tuto knihu jsem úplně nepochopila a to hlavně v tom, že to s tou Victorií nebylo od začátku jasné, když tam šlo vlastně nejvíc o tu Charlotu, tak to byl na mě trochu podraz .Mně to Panství Downton vůbec nepřipomíná. To vyprávění mi nesedí k těm rokům 1917 - 1943, zapadá mi to do dřívější doby.

Antoaneta
Antoaneta
22.09.2014 4 z 5

Velice silný a smutný příběh moc dobře se mi kniha četla doslova jsem hltala stránky a hledala rozuzlení všech tajemství která se odkrývala postupně závěr byl pro mne velmi nečekaný i když v skrytu duše to čtenáře i napadne ale nepřipustí si to protože vše ukazuje jiným směrem a víc neprozradím přečtěte si, kniha za to rozhodně stojí.

Lothlorien
Lothlorien
09.04.2014 4 z 5

Smutná a ponurá kniha.... Silný příběh, ale přišlo mi, že je tam až příliš nešťastných postav, kterým se život nepovedl podle jejich představ...
Četlo se to celkem dobře, ale myslím, že s touto tematikou existují i lepší knihy.

Autorovy další knížky

Rosemary McLoughlin
australská, 1945
2013  69%Kletba panství Tyringham
2017  67%Návrat na panství Tyringham

Kniha Kletba panství Tyringham je v

Přečtených62x
Doporučených2x
Knihotéce66x
Chystám se číst25x
Chci si koupit8x