Síla lásky

Síla lásky https://www.databazeknih.cz/img/books/12_/129274/sila-lasky-129274.jpg 4 57 7

Klan MacKenzie série

< 4. díl >

Rok 1785. Agnes MacKenziová, nejstarší dcera známého svůdce z Vysočiny, přijela na svatbu své nevlastní sestry Sarah, kde poznává okouzlujícího hraběte Edwarda Napiera. Poté co mu zachrání život a sama je zraněna, odjíždí s hrabětem a jeho dvěma dětmi na panství v Glasgow. Edward je přesvědčenm že jako lékař a vědec se musí o poraněnou ženu postarat, kdežto Agnes ví, že musí zachránit nejen jeho děti, ale i jeho samotného. Kdo je oním záhadným mužem, který na Edwarda vystřelil? Kdo chce zabít univerzitního vědce a věhlasného vynálezce? Jaké tajemství odhalí laboratoř ukrytá ve staré kobce? Podaří se Agnes zachrínit hraběte z Cathartu a neporušit přitom svůj slib nezamilovat se, dokud nenajde ztracenou sestru Virginii?... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Pro ženy

Vydáno: , Levné knihy
Originální název:

Beguiled , 1996


více info...

Přidat komentář

Senza Jenka
22.01.2024 3 z 5

(SPOILER) Zajímavá myšlenka. Žena, v 18. století, v Číně se naučila bojovému umění, zachránila císaře a teď běhá po světě a dělá něco jako bezpečnostního poradce kříženého s bodyguardem - nepříliš reálné, ale přimhouřím oko.
Vývoj vztahu s Edwardem byl na mě příliš skokově rychlý a celé je to takové... málo propracované.

uzivatel83509
17.02.2023 4 z 5

Kniha se mi líbila, sic jsem se trošku musela tlačit do čtení..


mariva
13.10.2020 2 z 5

Kniha mě nezaujala, nic mě nelákalo sednout si a pokračovat ve čtení. Přitom podobné románky mám docela ráda, obzvlášť ty, které se odehrávají ve Skotsku. Tento byl psaný takovým zvláštním stylem, který nudil, i když se v něm odehrávala řada nebezpečných a napínavých akcí, navíc obsahoval spoustu neopravených tiskových chyb.

michaela8804
09.12.2016 2 z 5

Vůbec mě to neoslovilo. Byl to jediný román od téhle autorky, který jsem četla a další vyhledávat nebudu. Příběh byl nesmyslný, celé to bylo takové divné. Nelíbilo se mi to.

havrmoni
11.11.2016 5 z 5

Konečně vím kde se vzala Virginie a proč o ní nebyla zmíňka ve druhém díle. Jinak moc pěkné. Sympatičtí hrdinové.

PomněnkaPrvní
25.07.2014

Agnes procestovala celý svět, aby našla svou ztracenou sestru (viz kniha Hlas srdce jakožto poslední díl této série). Ovládá bojové umění, kterému se naučila v Číně. Doprovází ji přítelkyně ("otrokyně") Auntie Loo, jejímuž otci Agnes zachránila život. Auntie Loo krásně dokresluje příběh, mihne se tam jen párkrát. Na jednu stranu je jí tam akorát, na druhou stranu mi bylo líto, že jí autorka nedala více prostoru, byla to opravdu zajímavá postava. K anotaci: "... doufá, že se mu podaří svou zachránkyni vyléčit...", "...podezření, že kdosi usiluje o jeho život..." - kdo takové nesmysly píše? Edward Agnes ošetří, brát ji na jeho panství není třeba. Ani ji nechce vzít s sebou, to ona ho donutí. A že Edwardovi někdo usiluje o život je všem (i čtenáři) jasné už od začátku knihy. Ale ke knížce samotné. Moc se mi líbila, je vtipná i napínavá. Oba hrdinové sympatičtí. No, výhrady bych měla k jediné erotické scéně - ta se mi tedy nelíbila. Zvolené praktiky proč ne, ale autorka to moc dobře nepopsala, nebylo to moc vzrušující. Jedná se o čtvrtý díl série a konečně jsme se dočkali propojení k prvnímu dílu (Nitky osudu).

miruska1
15.06.2014 5 z 5

Čakala som ,že podľa opisu v predošlich častiach bude Agnes o čosi akčnejšia. Ale i tak to bol veľmi pekny pribeh.