Kelt

Kelt https://www.databazeknih.cz/img/books/23_/232373/bmid_kelt-232373.jpg 3 19 9

Kelt série

1. díl >

Myslíte si, že smrt znamená konec života? A kolik druhů „smrti“ vlastně může být? A co osud? Je už ve chvíli našeho narození předem rozhodnuto, jakým směrem se celý náš život bude ubírat? Když Klára poprvé při svých toulkách podzimní, mlžnou krajinou potkala Kierana, byl jenom stínem, přízrakem, který ji děsil. Věděla, že je nebezpečný a že by se mu měla vyhýbat, přesto ji k němu cosi neodolatelně přitahovalo. Ukázal jí nový život, nový svět, ale jejich setkávání jsou poznamenána dávným temným tajemstvím, kletbou, kterou může smazat jenom krev… její krev.... celý text

Přidat komentář

Mary432
20.03.2021 1 z 5

Achjo, já se tak těšila. V poslední době se zaměřuji na české autory a ještě víc autorky. Téma mě zaujalo, mohla to být super kniha. Škoda. Je mi líto jen těch dvou hvězdiček, ale nenapadlo autorku, že by román přepracovala? Třeba si víc o Keltech nastudovala a zamyslela se nad dialogy. A nakonec...erotika v knihách mi nevadí, ačkoliv raději mám jen napětí a náznaky...ale tady... No, přišlo mi to takové nějak...no, jak to říct? Vytratilo se kouzlo okamžiku. Ono už to zamilování bez příčiny...

MiraiYume
05.07.2019 2 z 5

Je mi líto, že musím dát tak nízké hodnocení, od knihy jsem čekala zdaleka víc, než kolik jsem dostala. A přitom anotace byla tak slibná! Předně musím říct, že to autorka se slovy velmi umí. Má skvělou slovní zásobu, využívá místy moc pěkné obraty. Prostě talent má, ale celkovým zpracováním příběhu ho totálně pohřbila. V podstatě všechny postavy v knize by potřebovaly terapii. Chovají se nesmyslně, rozporuplně a na svůj věk absolutně nevhodně. Například Klára. Na to, že je jí v knize devatenáct, se chová jako nevyzrálá malá holka na sklonku puberty, ovládaná hormony. Katastrofa! Už začátek příběhu byl velmi podivný - Klára se prochází po Strupině jako už mnoho let před tím a najednou prostě jen tak zahlédne nějaký stín. Proč teď? Proč ne jindy? To vůbec nebylo vysvětleno, ostatně jako mnoho jiných věcí. Příběh to zbytečně zabíjelo. A pak se do stínu zamiluje. Taky jen tak. Nebyl tam žádný začátek, žádný důvod proč milovat stín. Prostě jeden den se ho lekne a bojí, druhý den už si uvědomuje, že bez něj nemůže být. Tohle bych teda od dospělé ženy vážně nečekala. Jako proč se do něj zamilovala? Jen proto, že ji vzal za ruku? Pak si najednou uvědomí, že je čarodějnice. Přitom ještě vůbec nic neudělala. Jakési schopnosti získala až mnohem později. Tak hloupou a příšernou hlavní hrdinku jsem ještě nikde neviděla. O Kieranovi ani nemluvě. Spousta situací byla stejně stupidních, některé dialogy jako kdyby je psalo dítě. Netuším, kolik spisovatelce bylo, když knihu napsala, ale hloupoučkými dialogy a nelogickými situacemi se to v knize jen hemží. Je to celé nedotažené. Asi nejvíc mi v hlavě uvázlo toto: "Možná jsi mrtvý, možná ne. To ukáže čas. Každopádně to tak teď vypadá." Jakože cože?! Dočetla jsem. Ale jen z vytrvalosti.


Scarllet
11.02.2018 5 z 5

Napínavé, zajímavé, přesto, že tento žánr nečtu. Na doporučení jsem to udělala a nelituji.

skodovavera
01.11.2016 5 z 5

Šlo by to ještě trochu lépe, ale jedná se o definitně nejlepší knihu autorky. :)

olinkaAB
19.08.2016

Kelta jsem začala číst teprve dnes. Ráda čtu české autory. Styl psaní je jednoduchý, možná je dobré pohlídat opakující se výrazy. Co mě ale mrzí už teď na prvních stránkách je to, že kniha má zoufale špatnou vazbu. Ke knížkám se chovám pěkně. 289 korun, které jsem zaplatila knihkupectví na Hlavním nádraží, se krutě nevyplatilo. Praská obal ve švu a na spodku se uvolňují listy jak u trhacího kalendáře. Pokud byla výroba levnější, měla se přizpůsobit i cena knihy. Je to sice pevná vazba, ale velmi špatně udělaná.

Ditules
23.07.2015 3 z 5

Nějak mě to neoslovilo. Dávám 3 hvězdy za to, že je to v rámci české fantasy docela zajímavý počin. A místy jsem se vážně ztrácela v ději....

*Táňa*
24.05.2015 4 z 5

Nečekala jsem, že se mi tohle dílko z pera české autorky tolik zalíbí. I když to nebylo nic světoborného, tajemná část příběhu mě dostala. Lada Jánská mě utvrdila, že čtení českých autorek není vůbec na škodu! Mnohdy jsou podobné knížky odsuzovány právě kvůli tomuto - pff, česká autorka, to číst nebudu! Jenže lidé s podobným myšlením přijdou o tu neskutečnou jízdu, kterou jim příběh nabízí!
Takže šup, šup, přečtěte si Kelta!

Beovulfak
05.03.2015 4 z 5

Zrovna vrcholný literární zážitek to neni, ale líbil se mi námět a knížka mě bavila. Druhý díl si taky přečtu. Myslím, že by si zasloužila 3 a půl hvězdičky, ale půlka se dát nedá, tak zaokrouhluji :-)

LibraryGirl
13.01.2015 4 z 5

Docela pěkný příběh. Byl trošku chaotický a temný. A v té temnotě jsem se trošku ztrácela. První půlka byla mnohem zajímavější, než druhá část knihy. Kieran na mě působil trošku tajnůstkářsky, a taky, že se nechce vlastně moc bavit a přitom ze začátku, jak byl upovídaný:-). Nechtěl pořádně sdělit to, co Klárka už měla vědět a hlavně, jak mu má tedy pomoci. Dala bych 3 a půl hvězdy, ale zaokrouhlila jsem to:-) Doufám, že bude druhý díl, chci vědět, jak to s nimi dopadne.

Štítky knihy

Keltové magie kletba historická fantasy

Autorovy další knížky

Lada Jánská
česká, 1962
2012  74%Navždy
2014  64%Kelt
2014  65%Setkání
2016  90%Dryáda

Kniha Kelt je v

Přečtených26x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených1x
Knihotéce7x
Chystám se číst10x
Chci si koupit9x