Když úzkost bolí

Když úzkost bolí https://www.databazeknih.cz/img/books/13_/138205/mid_kdyz-uzkost-boli-3MN-138205.png 4 5 2

Autor vychází z letité osobní zkušenosti s jednou z úzkostných poruch a z poznání, že destigmatizace lidí trpících duševním onemocněním je procesem, závislým na kvalitě informací, které se k nemocnému a jeho okolí dostanou. Autorem není psychiatr, nýbrž novinář, který se o vlastní zkušenosti s úzkostnými stavy nebojí otevřeně hovořit. Nesupluje však pohled odborníka, je tím, kdo buduje most mezi lékařem a pacientem. Kapitoly vznikaly na základě rozhovorů s odborníky z oborů psychiatrie, interního lékařství, fyziologie, imunologie a urgentní medicíny. Kniha je určena lidem trpícím úzkostnými poruchami, jejich příbuzným, studentům medicíny a SZŠ a personálu nepsychiatrických zdravotnických zařízení.... celý text

Chmur
Chmur
21.02.2017 3 z 5

Pro lidi, kteří trpí panickými atakami, může být tato kniha užitečná. Já bych ale doporučoval spíše knihy od Jána Praška.

lilycharlybeth
lilycharlybeth
11.07.2014 4 z 5

Zajímavé. Mám tak všeobecně ráda knihy od Portálu a tato se mě, bohužel, docela dost týká. Nenahrazuje sice návštěvu psychologa nebo psychiatra (což snad ani nikdo neočekává), ale pomůže člověku docela dobře utřídit myšlenky. Na konci je dokonce uveden i slovníček a adresář. Tím, že autor není psychiatr, ale novinář (který knihu konzultoval s odborníky), je kniha krásně srozumitelná.
Možná bych ale autorovi vyčetla jeho snahu odlehčit text malými vtípky, které mi ovšem místy připadaly trochu křečovité a nepatřičné.