Když je láska slepá

Když je láska slepá https://www.databazeknih.cz/img/books/23_/231346/bmid_kdyz-je-laska-slepa-wwT-231346.jpg 4 94 34

Aliu a Leandera všichni vnímají jako pár snů a poté, co se jim narodí dcera, se idylka zdá být dokonalá. Půvabně chaotická Alia i lidé kolem ní věří, že její vztah je zcela mimořádný. O to překvapivější je pak Leanderovo náhlé přiznání: „Musím ti něco říct. Mám jinou.“ Situaci, kterou Alia zná jen z laciných romantických knih, o nichž píše diplomovou práci, najednou zažívá na vlastní kůži. Zhroutí se jí svět. Jak se smířit s odchodem životního partnera?... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: , Host
Originální název:

Wenn die Liebe hinfällt , 2014


více info...

Přidat komentář

snowpinkee
18.05.2020 3 z 5

Příběh Alie a Leandera. Kdy se pokládá, že jsou párem snů a všichni si myslí, že jsou nerozlučná dvojka. Že si jsou souzeni.
Hlavní hrdinka mi na svůj věk přišla hodně nevyspělá a na to že byla vysokoškolačka, tak i trochu hloupá. Doslova mi vadila.
Kniha má mnoho kratoučkých kapitol. Četla se rychle, ale tím, že mi hlavní postava nebyla sympatická nečetlo se mi to snadno.

Dáduše
10.12.2019 3 z 5

Příjemná oddechovka.


Ana72154
09.11.2019 5 z 5

Dlouho jsem knihu odkládala, ale potom jsem měla co dělat odtrhávat se od čtení.
Co mi vadilo, bylo to, jak hlavní hrdinka nevěděla co vlastně chce.

Kalima206
26.07.2019 5 z 5

Začalo to kouzelným obalem a pokračovalo tak, že sem nevěděla, jak už si k té knížce sednou, lehnout, protože sem musela číst a číst.
Kniha mě bavila od první věty. Četla se jedním dechem, dokonce mi párkrát i slza ukápla a prostě, za mě fakt super!
Nejspíš si ji asi hned tak zase nepřečtu, ale sem moc ráda, že mi prošla pod rukama :)

Terka27
01.03.2019 5 z 5

Dlouho jsem knihu odkládala a vlastně už ani nevím proč, ale když jsem jí konečně otevřela, nemohla jsem přestat číst. Kniha splnila moje očekávání.
Těším se na další díla autorky.

Hospodyňka
26.09.2018 3 z 5

"Až do jisté doby. Do toho dne. Nebo možná už někdy předtím. Přicházelo to plíživě. Nestalo se to ze dne na den. Kdy k tomu vlastně došlo? Co tady vlastně dělám?"... úryvek z knihy, který se mi líbil a její obsah docela vystihl.

arket
26.11.2017 5 z 5

Skvělá oddechovka.

knihomolka525
22.04.2017 5 z 5

knize jsem dala pět protože pobavila.Já vím rozchody mezi lidmi jsou pomalu vždy bolestivé ale autorka se s tím vypořádala s lehkostí.Samozřejmě záleží na překladu a tady mě velmi zaujal.Jakože autorku a i překladatelku práce bavila.Kniha není klasická pilcherovka ale psaná jakoby životem.Do dokonalosti knize ještě něco chybí ale autorka se zase skvěle poprala s myšlenkovými pochody hlavní hrdinky a leckterá z nás čtenářek s ní určitě souhlasila..Pro mě tato kniha byla příjemným vyplněním času

Hanilelai
12.04.2017 3 z 5

Oddychovka. Každopádně ukazuje, ze problémy má každý. ..a někdy není co závidět. Hlavní hrdinka nemá jasno,koho chce, ale tento fakt nelze knize vyčítat. Realita taková být může a někdy i je.

hellena1523
04.02.2017 1 z 5

Je pravda, že na romantické příběhy nějak extra nejsem, ale občas člověk tu náladu má a chce si něco hezkého přečíst. Přiznám se, že i na mě ona touha s blížícím se svátkem zamilovaných nějak dosedla, tak jsem sáhla po knize, která mě upoutala obálkou (miluju jahody) a názvem (věřím, že láska je JE slepá). Tak neočekávala jsem žádnou přehnaně vysokou literární úroveň, ani to, že budu o knize ještě měsíc nadšeně mluvit a všem ji doporučovat. Nicméně přesto jsem fakt zklamaná. Mám moc ráda nakladatelství HOST a povětšinou je to pro mě záruka alespoň nějaké kvality, ale tentokrát se cítím trochu zrazena vlastní důvěrou.
Což o to...kniha je velmi čtivá. Moc mi vyhovovaly poměrně krátké kapitoly, což bylo super na cesty do MHD, ale to jsou spolu s obálkou jediné plusy...A to je zoufale málo.
Jak už tu mnozí psali, Ali byla neskutečná ženská! Protivná, absolutně egoistická, nevyrovnaná! Vůbec nevěděla, co chce! Možná šovinisticky tvrdím, že každý normální chlap by si našel jinou, kdyby měl doma takovouhle hysterku, která furt jenom zveličuje, že píše diplomku (takových přeci je a nedělají kvůli tomu takové haló)! S příchodem Kolji to šlo ještě o stupeň níž. Z lásky, která bezpochyby může být velmi komplikovaná, ale autorka vytvořila jen frašku.
Takže se autorkou cítím tak trochu uražena jako žena (vím, co chci!!!), ale i jako člověk, který miluje a v lásku, byť třeba komplikovanou nebo nešťastnou, věří.
Jak jsem řekla, četla se snadno, ale to i bulvár a všichni známe jeho hodnotu...

lumul
12.01.2017 5 z 5

hodnotím podle toho, jak mně se knížka četla, že jsem jí neodkládala a nekoukala se radši na televizi. někdo píše, že se Ali chovala jako kráva. To nepopírám, šla hodně do extrémů, ale ruku na srdce, většina z nás se občas chová částečně jako ona. Neschopnost smířit se s rozchodem, vnitřní rozpolcenost, samy sobě bráníme v možnosti nového štěstí.. Já to o sobě rozhodně vím a přesto se občas chovám jako husa... :D

SheisShee
23.11.2016 4 z 5

Když bych to měla vzít ze svého názoru, tak mi byl Leander sympatičtější než Alia. Rozhodně. Ano, podvedl svou přitelkyni, ale co dělala ona pro to, aby to nedělal? Házela na zem lazaně a po něm skleničku. Byla hysterická. Ale z realistického pohledu ji nemůžu soudit, protože pokud ji to velmi ublížilo, což bylo zjevné, člověk dokáže dělat věci, o kterých sám nemá ani ponětí. Nejlepší na celým příběhu je ale bezkonkurenčně Majken, tu sem si ihned zamilovala a nikdy mě nezklamala. Knížka jako taková není nic extra, ale líbila se mi právě pro její lehkost.

1casper
21.11.2016 3 z 5

Po knize jsem sáhla v knihovně, líbila se mi anotace. Byla jsem zklamaná, měla jsem co dělat, abych ji dočetla. Styl psaní se mi vůbec nelíbil. Některá místa jsem i přeskakovala. Nelíbilo se mi přeskakování v ději. Tři hvězdy dávám za humorné pasáže.

popeluška
10.11.2016 5 z 5

Kniha se mi líbila......takové pohodové čtení ze života.

Maanna
04.11.2016 2 z 5

Komentář obsahuje SPOILER. Mohla to být nenáročná kniha, občas trochu naivní, ale postava Kolji mě poměrně silně vytáčela. Ve chvíli, kdy mezi ním a Aliou vzniklo erotické napětí, měl pouze dvě polohy: buď se mračil a mlčel, nebo se pokoušel Aliu téměř znásilnit. Nevím, jestli to je úplně ten pravý pro život, asi preferuji variabilnější chlapy.

Anna 13
01.09.2016 4 z 5

Zajímavý styl psaní, vtipné situace, zábavné dialogy, skvělý děj...

Knížka je jednoduchá, bude vás bavit, ale nehledejte v ní nic extra. Žádnou bombu.
Já jsem měla problém knihu brát vážně, protože na mne působila nerealisticky a úsměvně. Ale vtáhla mě do děje a přečtená byla za den. :)

Vlastina67
20.07.2016 2 z 5

Knížka mě vůbec nebavila - hlavní hrdinka vůbec nevěděla co chce a strašně mě tím vytáčela :-)

perpe2a
14.07.2016 4 z 5

knížka byla super, ukazuje, jak jsme my ženy naivní, když nás ovládá láska...i k nevěrnému manželovi..doporučuju

JaKa1974
04.07.2016 2 z 5

Knihu jsem přečetla, ale už jsem se těšila na konec. Hlavní hrdinka nevěděla, co od života chce, asi to tak některé ženy mají. Tento životní styl moc nechápu. Přesto díky za knihu.

oolinkaa
30.06.2016 3 z 5

tak moc jsem se na tu knížku těšila, a četla jsem ji z donucení. nějak mě neuchvátila.. navíc nechápu, co teda Alia chtěla.. nejdřiv nechtěla Leandra, odmítala ho, pak když ji opustil, chce ho zpátky, a ve finále, když se k ní chce vrátit, tak s ním nedokáže ani mluvit a stýká se a spí s jinými?? :/ měla by si udělat v hlavě jasno..vím, že když se člověk rozejde, už to nikdy nebude takové, ale tak proč svolila, a vzala ho zpět, když se ho štítí a nedokáže s ním opět nic mít?? a ten konec? to to nemohla autorka napsat nějak lépe, a né s otevřeným koncem? :/ za mě teda nic moc

Autorovy knížky

Luisa Buresch
německá, 1969
2015  71%Když je láska slepá

Kniha Když je láska slepá je v

Právě čtených1x
Přečtených131x
Čtenářské výzvě10x
Doporučených12x
Knihotéce113x
Chystám se číst94x
Chci si koupit20x
dalších seznamech2x