Kde začíná budoucnost

Kde začíná budoucnost https://www.databazeknih.cz/img/books/15_/157708/kde-zacina-budoucnost-tKT-157708.png 5 10 2

Výhledy do budoucnosti některých vědních oborů vycházejí z poznatků současné vědy a ze znalosti směrů jejího vývoje. Na tomto reálném základě se autoři snaží nastínit budoucnost počítačů a robotů, možnosti získávání energie znetradičních zdrojů, nove cesty transplantace orgánů a řízení růstu, ukazují budoucnost bioklimatologie, využívání biologických postupů v praxi, nově dopravní prostředky apod.... celý text

Přidat komentář

nokid
26.09.2014 5 z 5

Udivilo mě, jak přesně je zde - byť pod jinými názvy - předpovězen vznik a rozmach internetu a mobil. telefonie. Kdoví, možná že se i dočkáme toho, že nám bakterie postaví zcela samy celé sídliště a elektřinu budem čerpat z vesmír. elektráren pomocí mikrovln.

eraserhead
10.06.2011 4 z 5

Když už ničím, je Mrázkova kniha zajímavá alespoň časovým odstupem. Kniha ve své současnosti totiž jako o víceméně blízké/vzdálené budoucnosti pojednává o věcech, z nichž mnohé jsou v dnešní době naprosto běžnými součástmi lidského života. Velmi mne např. pobavila hned jedna z prvních kapitol, v níž se autor doslova rozplývá nad tím, jak to jednou bude fakt super skvělé, až každý žák ve škole bude mít svou vlastní kalkulačku. Druhou zajímavou věcí pak může být srovnání, kolik se toho z knihy za těch 30 let opravdu uskutečnilo, kolik je toho trochu jinak a co je pořád budoucností i v roce 2011. I díky tomu všemu kniha vůbec neztrácí na zajímavosti.