Kde hvězdy stále září

Kde hvězdy stále září https://www.databazeknih.cz/img/books/21_/210902/bmid_kde-hvezdy-stale-zari-210902.jpg 4 320 57

Co si Calie pamatuje, je na útěku se svou matkou, která ji jako dítě unesla od otce. Calie nikdy nežila normální život – nikdy neměla opravdový domov, nikdy nepoznala svou rodinu, nechodí do školy a nejčastěji se živí jídlem z automatů. A když její matku zatkli a Calie se vrací ke svému otci, musí najít způsob, jak nechat minulost za sebou a jak se stát součástí velké rodiny. A hlavně musí uvěřit, že láska opravdu existuje a ona může být milována, nejen využívána. A jaké místo se k tomu hodí víc než malé městečko na Floridě s velkou řeckou komunitou, kde je celý rok krásné počasí, oceán je za rohem a rybářské lodi každé ráno vyrážejí na lov? Trish Dollerová napsala neuvěřitelně poutavý a drsný příběh o tom, jak se vyrovnat se ztrátou, zradou i láskou – a hlavně příběh o tom, jak neztratit sám sebe.... celý text

Žánr:
Pro děti a mládež , Dívčí romány

Vydáno: , CooBoo
Originální název:

Where the Stars Still Shine , 2013


více info...

Přidat komentář

Andělla
18.10.2023 5 z 5

Knížku jsem si moc užila, je to taková oddechovka, která se hezky čte a děj rychle utíká. Celkově se mi příběh moc líbil, i když musím přiznat, že některé části byli dost odbyté, v životě nejspíš i nereálné a u některých vět jsem si říkala, že proboha tohle by přece nikdo nikdy neřekl. I tyto za mě nedostatky mi ale celkový zážitek z knihy nezkazily, ubrala bych však jednu hvězdičku. Ale moc se mi líbila ta řecká komunita a řecká slova, ještě jsem se s tímto v jiné knize nesetkala a knihu to hezky obohatilo, takže ubranou hvězdičku zase přidávám.
Dokážu si představit jak s touhle knížkou ležím u moře na pláži (škoda, že jsem na ní nenarazila, když jsem si letos vybírala knížky na dovču), takže pokud chcete letní oddychovku k moři nebo kamkoliv jinam, tahle knížka to rozhodně splňuje.

Ketfl
14.03.2021 4 z 5

Téma knihy hodnotím poměrně dost kladně. Příběh mi přišel hezky zpracovaný. Obdivovala jsem Calie, že jí tak šílené dětství a dospívání úplně nesrazilo na kolena. Určitě si neprožila nic moc hezkého, ale vyrovnala se s tím poměrně dobře. Navíc se mi líbila ta řecká komunita, já se zatím s tímto tématem v knihách nesetkala, takže to pro mě bylo dost takové oživující. Každopádně už z knihy "Aspoň trochu normální" vím, že autorka má tendence děj trochu osekávat nebo ne úplně dopodrobna popsat. Nevadí, ale co mi vadí, jsou nedopracované závěry. :-D Takže vytýkám prostě úplně to stejné jako u druhé knihy: Brala bych lépe dopracovaný závěr, nebo alespoň epilog. Docela bych byla ráda věděla, jak to nakonec měla s tím Alexem. Malá nápověda tam byla, ale nic, co by čtenáře úplně uspokojilo.


Barbara182
02.02.2020 4 z 5

Skvěle napsaná kniha, líbilo se mi, jak autorka vystihla vnitřní rozpolcenost hlavní hrdinky, přijde mi to uvěřitelné, a přestože při čtení víte, čeho všeho se na ní její matka dopustila a že to nebylo správné, autorce se povedlo napsat to tak, že Callie rozumíte, proč je pro ni tak těžké si to připustit, fakt dobrá kniha na nelehké téma, ke které se ráda v budoucnu znovu vrátím :-)

LenRan
20.12.2019 4 z 5

Parádní příběh, ze začátku jsem Calie trochu nechápala, ale po tom, jak vyrůstala, dávalo smysl, že se prostě nechovala jako normální teenegerka. Naopak se mi líbilo, že z toho, co má za sebou, prostě nedělala vědu, uvědomovala si, že není stejná jako ostatní, ale brala to jako fakt. Vztahům s rodinou, klukem i kamarádkou se učila a ne vždy, se jí dařilo. Bylo pro mne příjemné, že autorka sice popisuje svým způsobem tragický příběh, ale nesnaží se z toho vytřískat emoce za každou cenu. Doporučuji.

Martinaa24
30.07.2019 3 z 5

Fajn oddychová knížka, která se dobře četla :)

_Steff_
03.05.2019 1 z 5

No co napsat....postavy mi byli nesympatické, děj nedával smysl a rozhodování postav jsem tak nějak nechápala. Mě osobně nějak knížka nezaujala.

Raghnaid
17.02.2019 1 z 5

Upřímně? Hroznej brak...
1. Calie je hrozně nesympatická, nedokázala jsem se s ní ani na chvíli zžít
2. Vyspí se s každým na potkání...
3. Nebylo tam nic, co by se dalo aspoň z části nazvat "neuvěřitelně poutavé a drsné"
4. Styl vyprávění byl taky na hov*o, ty jediný části, který se jakž takž daly vytrpět autorka vůbec nerozvedla, naopak, byly dost nedotažený

Možná to prostě není můj šálek kafe, ale... Od knihy jsem toho moc nečekala, věděla jsem že dívčí románky většinou nebývají kdovíjak kvalitní, každopádně jsem myslela že to bude příjemná oddechovka... Omyl... Je to jenom a jedině brak. Líp se ta kniha prostě vystihnout nedá

Evitsa
14.11.2018 4 z 5

Knížka byla fajn,mám ráda,když poznám nová a zajímavá místa což v téhlé knize bylo na Floridě,Tarpon Springs kde žijí opravdu řekové a také dávam plus u překladů z řečtiny do čestiny a i dobrá výslovnost,což se u jiných knih opravdu říct nedá.
Ale bohužel mi tam chyběl konec,kdyby tam ještě dopsala epilog a uzavřela tak děj tak bych se vůbec nezlobila.

Jannna87
20.09.2018

Mě se kniha líbila a dobře se četla.

AniDi
05.09.2018 3 z 5

Tak nevím, knihu jsem dočetla ale určitě znovu číst nebudu. Zdá se mi, že se příliš rozvíjeli nepodstatné věci a ty podstatné byli v ústraní. Chybělo mi nějaké překvapení, něco čemu říkám "wau" efekt.
SPOILER! Calie s Alexem se podruhé viděli a hned na to skočili, to jako fakt? Ani neví co spolu mají za pavztah a hned mu jde převrátit život vzhůru nohama? A tím myslím vztah s mámou.
Ani nevím jestli bych ji doporučila ke čtení, četla jsem mnohem mnohem lepší knížky.

LuScha
04.08.2018 5 z 5

Knížka byla skvělá. Rychle se četla

Bablu
22.03.2018 4 z 5

Zajímavá, čtivá kniha. Nevím, jestli je to dobře, ale na to jak jsou některá témata v knize vážná je psaná dost lehce. Spíš je určená pro dospívajíci, ale mě to nevadilo.

ZNellyZ
01.02.2018 5 z 5

Příběh, který mě naprosto dojal. Trochu mi na příběhu vadila Kat, já bych jí zřejmě rychle odpálkovala, protože místy byla, až moc otravná. Za to Alex si získal mé srdce. Ze začátku jsem si myslela, že to bude namyšlený blb a opak byl pravdou.

Terry.89
25.01.2018 5 z 5

Autorka se po přečtení knihy Aspoň trochu normální, zařadila mezi mé oblíbence. A ani "Hvězdy" mě nezklamali, což jsem si ostatně ani nemyslela. Příběh je krásně pohádkový, co na tom, jestli by byl ve skutěčném životě raálný, či nokoliv, když jeho čtení dokáže vyvolat tu pravou atmosféru. Čtení jsem si velic užívala, možná už nespadám do věkové kategorie, které je kniha předně určena, ale i tak pro mě příběh měl své kouzlo. A knihu jsem si zamilovala stejně, jako tu předešlou.

zuzikis
20.01.2018 4 z 5

Do knihy jsem se začetla rychle, velmi poutavý děj, nemohla jsem se odtrhnout, ale děj na mě působil docela depresivně, i když čtu hodně knížek, kde minulost hrdinek není úplně šťastný a kde si hrdinka prožila nějaké to trauma, tak tady jsem měla pocit, že se v tom hlavní hrdinka plácá a má v sobě velký zmatek a k tomu nepřidalo, že její kamarádka s ní manipulovala a tlačila do věcí, které sama hrdinka nechtěla (nebo mě to tak aspoň připadalo). Kniha přečtená za den a doporučuji, pokud někdo rád čte trochu depresivnější děj.

anezka1473
27.10.2017 4 z 5

Knížka se dobře četla, řadím mezi oddychovky. Děj celkem zajímavý, jen mi to přišlo všechno "sluníčkářské". Dívka, která živořila s psychicky labilní matkou bez většího kontaktu okolí je ve výsledku velmi chytrá, rozumná a společenská... Přesto, že se chová často špatně, všichni ji chápou, odpouští, neřeší... Myslím, že by se dalo s psychologií postav mnohem víc pohrát

mišaša16
21.08.2017 2 z 5

Po 150 stranách sem do s knihou definitivně vzdala a nedočetla jsem jí. Působila na mě depresivně a příběh mě zkrátka nebavil...
Jedno je ale z příběhu patrné: Špatná a zanedbaná výchova má negativní dopad na dítě a vleče se s ním už po zbytek života.

dominica_smith
18.08.2017 4 z 5

Souhlasím s tím, že autorka mohla jít víc do hloubky i s tím, že hlavní hrdinka není zrovna sympaťačka roku. I tak se mi však příběh hodně líbil. Úplně mě nadchl. Byl zajímavý, silný a poutavý. Knihu jsem přečetla rychle a vážně bych ji doporučila.

3Ketrin
14.07.2017 1 z 5

docela nuda a předvídatelné

PetraBery
27.03.2017 4 z 5

Příběh Calie se mi četl dobře, neřekla bych, že mu něco chybělo. Vyprávění o minulosti s matkou, prožívání přítomnosti s otcem a jeho novou rodinou. Kniha o tom, jak nás minulost formuje a jak potom nahlížíme na ostatní dění v životě. Román nejen pro dívky o lásce, bolesti, strádání, o hledání sebe sama.

Štítky knihy

láska psychické problémy psychická traumata Řekové

Autorovy další knížky

Trish Doller
německá
2015  78%Aspoň trochu normální
2014  78%Kde hvězdy stále září
2022  82%Plán plavby

Kniha Kde hvězdy stále září je v

Právě čtených1x
Přečtených449x
Čtenářské výzvě26x
Doporučených26x
Knihotéce197x
Chystám se číst241x
Chci si koupit39x
dalších seznamech6x