Kávové opojení

Kávové opojení https://www.databazeknih.cz/img/books/31_/310143/bmid_kavove-opojeni-3Ys-310143.jpg 4 22 7

Vůně čerstvě pražené kávy je jednou z nejkrásnějších na světě – pokud s tímto tvrzením souhlasíte, potom je pro vás Kávové opojení nezbytností. Najdete zde nejen zajímavosti o historii pěstování různých odrůd, ale především tipy, jak si doma připravit tu nejchutnější kávu a jaké vybavení budete potřebovat. Kniha také obsahuje přes 100 receptů na alkoholické i nealkoholické nápoje s kávou.... celý text

Literatura světová Hobby Kuchařky
Vydáno: , Esence
Originální název:

Coffee Obsession , 2014


více info...

Přidat komentář

Romalu
22.07.2022 5 z 5

Nenapadlo by mě, kolik nápojů lze připravit z jednoho espressa! Pro mě jako milovníka kávy úžasný dárek, v kávě jsem se předtím příliš do hloubky neorientovala, tato knížka pro mě byla to pravé.

ava.s
26.01.2022 2 z 5

Kniha objednaná z internetu.
Jsem "kafeholik" a čekalo mě ohromné zklamání....2,5/5

Základní informace jsou fajn, ale pokud máte něco nastudovaného tak 3/4 knihy o ničem...
...a recepty? Chtělo se mi brečet. 99% receptů na kafe v kávovaru! Kávový gurmán pije kafe z kávovaru?...Udělejte si kafe v kávovaru, napěnte mléko na teplotu xy a dolijte v poměru xy + jedna, dvě ingredience (nevím jestli jdou vůbec všechny likéry sehnat v ČR)...Jiné recepty z kávy v knize obsažené nejsou. Tohle jsem tedy opravdu nečekala.

Shrnutí: Pokud nemáte kávovar, recepty k ničemu. Pokud o kávě něco víte, tak celá kniha k ničemu....
Osobně nemít knihu z výprodeje, ale za 400Kč, tak ji jdu vrátit.
Pokud však pijete Nescafé nebo máte doma kávovar na kapsle věřím, že z knihy můžete být u vytržení, ale jako milovník kávy jinému nadšenci knihu rozhodně nedoporučuji.


intueri
06.01.2022 5 z 5

Tenhle knižní dárek jsem si pořádně navoněla a nachutnala - krásné fotografie a popisy totiž permanentně vybízely k dalšímu a dalšímu šálku..:D Doporučuji všem milovníkům kávy - nováčkům i metuzalémům - dozví se něco o historii, odrůdách, ale hlavně ochutnávání, přípravě, kávových receptech, ke kterým se budou rádi vracet..

kaffa
23.01.2020 4 z 5

hezky udělané, při čtení máte chuť odhodit knihu a hned si jít uvařit dobrou černou kávu.... recepty v závěru vypadají zajímavě, ale množství neznámých a nedostupných ingrediencí z nich dělají něco takřka nepoužitelného, což mě mrzí.... ale ono kafe je nejlepší stejně jen jako kafe ;-)

SilvieSisinka
28.09.2019 4 z 5

Kniha pro milovníky kávy. Doporučuji. Hodně receptu, krásné fotky. Skvělé rady při koupě kávy.

LadyCotton
30.12.2018 5 z 5

Ačkoliv knihu nejspíš přečtete za jedno odpoledne/večer, věřím že se k ní budete (často) a rádi vracet.
Knihu jsem dostala jako dárek, a musím říct, že mě potěšila a to nejsem kdoví jaký velký kávový expert. Publikace je graficky pěkně zpracovaná, jsou v ní informace napsané srozumitelným stylem, stejně jako návody na přípravu, uchování či nákup kávy. Není třeba se obávat (jelikož jde o zahraniční autorku) toho, že "půlku věcí" v českých obchodech neseženete.
Knihu doporučuji všem, kteří si chtějí umět doma uvařit chutnou kávu - ať už v kávovaru nebo třeba v moka kávovaru či frenchpressu. Naučíte se i vynikající cappuccino, flat white apod.
Jediné co mi v knize možná tak trochu chybělo byla kapitola věnovaná kávovarům na kapsle - spousta lidí si totiž myslí, že když si koupí kávovar na kapsle za x tisíc tak že s toho mají skvělou kávu :-)

Terr_y
18.05.2018 5 z 5

Výborná kniha pro milovníky kávy co se chtějí dozvědět víc.

Štítky knihy

káva

Autorovy knížky

2016  84%Kávové opojení

Kniha Kávové opojení je v

Přečtených28x
Čtenářské výzvě2x
Doporučených1x
Knihotéce28x
Chystám se číst10x
Chci si koupit8x
dalších seznamech1x