Karel Gott - Solitér

Karel Gott - Solitér https://www.databazeknih.cz/img/books/31_/312900/bmid_karel-gott-soliter-gu2-312900.jpg 4 6 5

Jedinečná kniha, která přináší ucelený profesní životopis Mistra, stejně jako perličky a střípky z jeho osobního života. Výpravná celobarevná kniha je doplněna bohatou obrazovou dokumentací čítající přes 1400 fotografií, ať už jde o raritní snímky titulních stran starých českých, slovenských a německých časopisů, nebo o fotografie obalů vinylových singlů, elpíček i cédéček, které Mistrovi vycházely doslova po celém světě. V závěru unikátní knihy nechybí ani Mistrova rozsáhlá diskografie a tabulky ankety popularity Zlatý slavík a Český slavík. Výpravná kniha Karel Gott - Solitér je určená nejen příznivcům Karla Gotta, ale i milovníkům dnes tolik populárního retra a všem, kteří rádi vzpomínají...... celý text

Přidat komentář

poetree
29.08.2021 5 z 5

Nejucelenější kniha o p. Gottovi. Nádhera

5tužka
06.04.2020 2 z 5

Tolik grafických a gramatických chyb jsem v žádné jiné knize snad ještě nenašla, smutný češtinářský úkaz. Zajímalo by mě, co si o ní náš Pan Božský opravdu myslel.


Sidonka3
16.01.2020 4 z 5

Zdařilá, obsáhlá, téměř pětisetstránková kniha s množstvím informací o našem nejpopulárnějším zpěvákovi, která stojí za přečtení. Nejvíce se dozvíte o uměleckých začátcích Karla Gotta a o počátku jeho kariéry. Je doplněna i o rozsáhlou diskografii, takže díky ní mám přehled, jaké album mu v určitém roce vyšlo.
Jediné, co bych knize vytkla, je nesmyslné řazení fotografií. Podél textu je mnoho fotek například z dobových časopisů a nebo gramofonových desek, které ale nejdou jako text chronologicky za sebou. Takže například pokud se v biografii mluví o 60. letech minulého století, je tam umístěný rodinný obrázek s manželkou Ivanou a dcerami, které ještě v té době ani nebyly na světě. A naopak. Proč fotky alespoň přibližně nedoprovází text a neladí s právě popisovaným časovým obdobím?

Jarvis
10.10.2019 5 z 5

Jediná ucelená kniha o Karlu Gottovi

MonikaJanka
16.01.2017 4 z 5

Mohlo by to byť dobré, len veľa priestoru bolo venovaných detstvu a Majstrovým začiatkom. Na strane 300 sa dostal len po angažmán v Las Vegas (1967). (Medzitým sa stihne venovať jeho súkromiu a ženám). Ďalších 50 rokov je porozprávaných na 100 stranách a zvyšok sú Zlaté sláviky a diskografie. Veľa miesta zaberajú obrázky titulkov a obalov platní + recenzie ne jeho platne. Netvrdím, že kniha je zlá, len by sa mi páčilo, keby bola taká podrobná aj v ďalších obdobiach Gottovho života, nielen stručne. Aj keď je pravda, že by to vyšlo na niekoľko dielov. Kvôli obrázkom, recenziám + textu dávam 4 hviezdy, aj keď nie som Gottova fanynka. (Knihu som dostala ako darček priamo od autora).

Štítky knihy

Karel Gott, 1939-2019

Autoři knihy

Miroslav Graclík
česká, 1967

Kniha Karel Gott - Solitér je v

Přečtených8x
Čtenářské výzvě2x
Knihotéce3x
Chystám se číst1x
Chci si koupit6x
dalších seznamech1x