Kapitánova dcera

Kapitánova dcera https://www.databazeknih.cz/img/books/13_/138781/bmid_kapitanova-dcera-S6q-138781.jpg 4 49 19

May Smithová má se svým manželem a malou Ellen namířeno do Ameriky, "zemi příležitostí". Jejich sny se ale rozplynou v okamžiku, kdy nepotopitelný Titanic narazí na ledovec. V poslední chvíli se rozhodnou z potápějící se lodi vyskočit. May ve vodě ztratí Joea i Ellen. Nakonec ji celou promrzlou vytáhnou do záchranného člunu. Za chvíli k nim doplave muž podobný kapitánu lodi a předá May dítě zabalené do dek. Ta je celá zmatená a ve tmě na dítě pořádně nevidí, ale věří, že je to Ellen. Toho všeho je svědkem Celesta Parkesová, která se vrací z Anglie, kam se vrátila kvůli pohřbu své matky, zpět do Ameriky ke svému bohatému, ale tyranskému manželovi. Obě ženy tato tragédie silně zasáhne. May si začíná uvědomovat, že svého milovaného manžela již nikdy nespatří a Celesta si naopak přeje zbavit se toho svého. S rozbřeskem konečně dorazí loď Carpathia, aby zachránila přeživší. Zde si k sobě ženy najdou cestu a vznikne celoživotní přátelství, které nemůže ohrozit ani jejich rozdílné společenské postavení. Na May ale čeká ještě jedno velké překvapení. V mžiku potom učiní rozhodnutí, které má změnit životy mnoha lidí. zdroj: www.knihcentrum.cz... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: , Plejáda
Originální název:

Captain´s Daughter , 2010


více info...

Přidat komentář

evineckY
21.02.2024 5 z 5

SPOILER:
Není to vůbec jen kniha o Titanicu, ale jeho duch se vine celým příběhem.
- Dočteme se o hrůzné noci pádu Titanicu z pohledu dalších osob.
- Dočteme se o hrůzách první i druhé sv. války.
- Dočteme se o hrůzách násilí na vlastní ženě.
Ale taky nádherné zakončení úchvatného románu, který moc, moc doporučuji.

Až dorazíme, vypukne chaos. Všichni
budou chtít pomoc, ale až se všichni rozutečou, někdo se bude muset
ujistit, že o ně bylo postaráno.“
„Ale, Margaret, drahoušku, není příliš brzy brát na sebe takovou
zodpovědnost? Určitě se o ně bude chtít postarat vláda,“ řekla pasažérka první třídy zabalená do liščího kožichu.
„Ethel, ve vládě sedí hovada, promiňte! To ženy se starají o ostatní.
Vždycky to tak bylo a vždycky to tak bude. Musíme se postarat o to,
že nikdo nebude kvůli tomuto neštěstí hladovět.

„Proč tatínek pláče?“ zeptala se Tina, když jí držela Patti za ruku.
„Protože tu odpočívají jeho přátelé. Nevrátili se s ním domů. Tvůj
strýček Frank tu také leží.“
„Vyhráli jsme?“ zjišťoval Frankie.
„Válku nemůže nikdo vyhrát. Lidé si jen myslí, že ji vyhráli, ale ve
skutečnosti to tak není.“

Renike
26.06.2023 5 z 5

(SPOILER) Když jsem si tu knihu vypůjčila z knihovny, nevěděla jsem, o čem to bude. O Titaniku bylo už napsáno tolik knih a příběhů, ale tahle kniha mě uchvátila. May, Celesta, Angelo a jedna krajková botička z Toskánska. Jejich rodiny a nelehké životy od 1912 až do 1959 včetně 2 světových válek. A nakonec jedna velká italská rodina. Moc se to povedlo. Opravdu dechberoucí příběh. Doporučuji.
Název knihy je ale klamný, sice se kapitánova dcera v knize vyskytuje, ale o ní to není. Je to autorčin sedmý román, určitě přečtu i další, pokud budou přeložené. 5* hodnotila jsem dílo a ne překlad, za to autorka nemůže.


AlenaF
12.06.2023 4 z 5

Velmi pěkný příběh. Doporučuji k přečtení.

Szilvia1
15.08.2021 4 z 5

Knížka byla pěkně napsaná,i když ten název by mohl být jiný,protože nebyla o kapitánové dceři,ale o Elle,kterou kapitán zachránil,aby se neutopila s Titanikem,ale bylo zajímavé,jak se našly s jejím pravým otcem.

MayB2
15.07.2020 2 z 5

Příště by nakladatelství mohlo zkusit skutečného překladatele, tohle vypadalo jako od Googlu. Nevím, jestli je to jen překladem, ale věty byly za sebe řazeny tak nějak náhodně a celek vyznívá dost plytce.

evice26
19.02.2019 1 z 5

Pět hvězdiček za příběh. Ale ta stylistika a chyby v textu, uf!
Vážně ji četl odpovědný redaktor? :-(

Mandlevest
20.08.2018 5 z 5

Moc pěkná kniha, kterou jsem si půjčila na základě hodnocení v DK. Román mapuje poměrně dlouhé období, a to od potopení Titaniku, přes obě světové války a končí v šedesátých letech minulého století. Styl psaní je velmi čtivý, ne obsáhle popisný a příběh dvou žen, z rozdílných prostředí, které se seznámily díky známé lodní katastrofě určitě doporučuji k přečtení.

popeluška
21.08.2017 5 z 5

Kniha se mi líbila, krásně se četla. Doporučuji si knihu přečíst :-)

Mátová
01.02.2017 3 z 5

Škoda. Příběh pěkný, bylo zajímavé sledovat jak ztroskotání Titaniku ovlivnilo lidi, kteří přežili i jejich blízké. Byla by skvělá, nebýt hrůzopříšerného překladu a totálně odfláklé redakce. Díky tomu jsem se do ní nedokázala pořádně začíst a dočetla jsem jen proto, že mě opravdu zajímalo, jak to s postavami dopadne. Víckrát už ne.

acul.p
15.01.2017 5 z 5

Krásná kniha o neobyčejných osudech obyčejných lidí :)

milunka21
21.06.2016 5 z 5

Opravdu nádherná kniha

bookcase
11.04.2016 4 z 5

Dala bych pět hvězdiček, protože téma je skvělé, ALE - ten překlad. Ten je opravdu hrozný. Překlepy, gramatické chyby, slovosled jak od pětiletého dítěte. Překladatel ani redaktor si s tím nedělali těžkou hlavu. To mě mrzí. Ale u Plejády nic nového pod sluncem.

Tevik
28.02.2016 4 z 5

Tuto knihu jsem dostala jako vánoční dárek.Ač velmi smutná kniha velmi se mi líbila.Příběh dvou žen poznamenaných tragédií.

Leniiis
27.01.2016 4 z 5

Knížka byla pěkná a dobře se četla. Přiznám se ale, že ke konci jsem se chvilkama už ztrácela v té změti postav a lidí.

asam
05.12.2015 4 z 5

Román jak má být. Láska, nenávist, radost, smutek, rozchody a návraty - vše tady najdete . Navíc dokresleno tragickou plavbou Titaniku a osudy přeživších.
Čte se pěkně. Pro mě oddychové čtení

simonabr
15.09.2014 3 z 5

Na tuto knížku jsem v knihovně poměrně dlouho čekala a byla na ni zvědavá, a ikdyž se velice dobře četla a slibovala silný životní příběh, nějak mi žádná z postav i přes jejich mnohdy zajímavé životní osudy k srdci nepřirostla, jakoby jim chyběla hloubka a opravdovost a celkově pro mě kniha nebyla tak strhující a hluboká, jak jsem očekávala:-(

Roob
15.05.2014 3 z 5

pěkná kniha

myskula
05.08.2013 5 z 5

I kdyz tohle neni muj zanr,kniha je nadherna a cetla jsem ji jednim dechem.Skvele vykreslene postavy a jejich pocity,proste ctete a jste uplne preneseni do doby,kdy se roman odehrava.Vsem vrele doporucuji !!!!

Marika Vanova
11.06.2013 5 z 5

Moc pěkná a čtivá kniha, která zabírá dobu od roku 1912 až 1959. Osudy několika lidí z celého světa se tu tak prolínají, že vám přijde jako by byla Země jen malým městečkem. Miminko zachráněné z Titaniku nakonec najde svou pravou rodinu a identitu.

Štítky knihy

Titanic (loď)

Autorovy knížky

2012  81%Kapitánova dcera

Kniha Kapitánova dcera je v

Právě čtených1x
Přečtených65x
Čtenářské výzvě5x
Doporučených7x
Knihotéce17x
Chystám se číst37x
Chci si koupit5x
dalších seznamech1x