Kam patříme

Kam patříme https://www.databazeknih.cz/img/books/16_/167595/kam-patrime-167595.jpg 4 119 23

Zrovna když si začneme myslet, že život držíme pevně v rukou, nás dozajista něco vyvede z omylu... Marian může bez zaváhání prohlásit, že ve svých šestatřiceti letech dosáhla úplně všeho, o čem kdy snila. Má úspěšnou kariéru, krásný byt a úžasný vztah s mužem, kterého miluje. K úplnému štěstí jí chybí už jen maličkost: aby ji ten muž navlékl snubní prsten a založil s ní rodinu. Peter se ovšem k ničemu nemá a Marian cítí, že její biologické hodiny tikají stále hlasitěji. To je ovšem jen jeden ze dvou problémů, které ji trápí. Už dlouhých osmnáct let skrývá před celým světem tajemství – a to tajemství se jednoho večera objeví u jejích dveří. Je to zlomový okamžik, kdy se Marianin perfektní život začne hroutit jako domeček z karet. Osmnáctiletá Kirby vždy věděla, že je adoptovaná a nijak ji to netrápilo. Své rodiče i sestru Charlottu měla vždy upřímně ráda, ale zároveň v ní hlodal pocit, že se od nich liší. Že zkrátka nezapadá. Sotva dosáhla plnoletosti, vydala se do New Yorku najít svou pokrevní matku – a teď tedy stojí na jejím prahu...... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Domino
Originální název:

Where We Belong , 2011


více info...

Přidat komentář

Doubravka1975
16.04.2020 5 z 5

Zajímavé téma adopce, dobře rozebrané ze všech stran, vyprávěné Marian a Kirby. A i když mě obě chvílemi pěkně štvaly, tak je to moc pěkný příběh

martiline
31.01.2019 5 z 5

Nádherný příběh. Moc jsem od toho nečekala, ale kniha mne velmi mile překvapila. Čtivé, příjemné, pěkné. :-)


januchka
27.12.2018 4 z 5

Mne se to libilo, bylo to ctive. Tema zajimave, takova oddychovka. Za mne super, prvni setkani s autorkou, knizka mne mile prekvapila. Konec zustal otevreny, na druhou stranu ani v zivote nebyvaji zadne nalinkovane happyendy :-)

Mandlevest
12.08.2018 4 z 5

První kniha od autorky a příjemné překvapení. Pěkně se to četlo, střídající se kapitoly z pohledu obou hlavních hrdinek nedělalo knihu stereotypní. A hvězdička navíc za to, že kniha skončila jak skončila. Od autorky si ještě něco přečtu.

Anna 13
16.03.2018 3 z 5

Trochu mě má zbožňovaná autorka zklamala. :(
Tato knížka je průměrná, ničím zvláštní. Nedokázala mě zaujmout natolik, aby se vyrovnala jejím předchůdkyním a bohužel jsem k jejímu dočtení dost spěchala...
Ale myslím, že to bylo hlavně postavami. Opravdu jsem se snažila s Kirby soucítit, ale nešlo to... byla mi šíleně nesympatická... Stejně tak i Marian. Tu jsem se ani snažit nechápala...

Autorka zvolila velmi zajímavé téma: adopce. Píše o tom, jaké to je, když se osmnáctiletá dívka rozhodne najít svou biologickou matku, i když je ve své náhradní rodině šťastná a spokojená. A o tom, když vám po osmnácti letech zazvoní u dveří vaše dcera, kterou jste odložili...
Téma, které mi je i svým způsobem blízké, pohání mé myšlenky do budoucnosti, která se může a nemusí lišit od té v knize.

Rozhodně to není špatný příběh. Doporučuji si ji přečíst, ale po jiných příbězích Giffinové je tahle zkrátka průměrnou...
Čekala jsem více a je mi líto, že se očekávaná knižní bomba nekonala... A ještě více smutno mi je z toho, že už mám vše od této výtečné autorky přečtené. :(

caracol
30.11.2017 4 z 5

Kniha se četla velmi dobře.

Jen ten konec mi přišel dost přitažený, až moc dokonalý:) Proto ubírám 1 hvězdičku:)


Každopádně si od autorky přečtu i další knihy

blanickaa1
02.09.2017 2 z 5

Kniha, která mi vůbec nic nedala. Jsem si jistá, že za měsíc nebudu vědět o čem byla. Postavy nesympatické, hlavně Kirby, takovej spratek.

petra4080
03.04.2017 3 z 5

Zajímavý námět, dobrá čtivost, příjemné střídání pohledu obou žen. Sice je téměř od začátku jasné jak příběh dopadne, v tomto případě mi to však vůbec nevadilo.
Chudák Peter teda ;-)
Snad jen k českému překladu: zubení se a pár dalších neustále se opakujících se slov bylo možné občas obměnit.
Knížka mě opravdu moc bavila a přečetla jsem jí na jeden zátah :-)

niika
11.03.2017 3 z 5

Moc se mi líbil ten formát, že kapitoly vypráví na střídačku dvě osoby, matka a dcera. Přestože by se ten příběh dal napsat hodně romanticky až ve stylu červené knihovny, oceňuji, že se tomu autorka vyhnula a pokusila se to napsat tak nějak střízlivě. Román správně patří do edice pro inteligentní ženy.

bookcase
10.02.2017 5 z 5

Moc dobře se to četlo, zajímavé téma k zamyšlení.

Joyce24
19.11.2016 4 z 5

Zajímavý příběh, který se velmi dobře četl.

lenka70
24.10.2016

Čtivý příběh o tom,jak nás jednou"doběhnou" hříchy z mládí.........

Šárka5875
23.04.2016 4 z 5

Kniha byla první od této autorky, kterou jsem četla a jsem velmi spokojená. Jenom mě mrzelo, že jsem neměla tolik času a opravdu jsem si tentokrát musela četbu kouskovat. Emily Giffin píše velice čtivě, v této knize je popisováno zajímavé téma biologických i adoptivních rodičů, jejich pocity, myšlenky, emoce. Jsem ráda, že to nebyl žádný sladkobolný románek s přeslazeným koncem. Zkrátka příběh několika lidí, jejichž životy se jednoho dne musely protnout.

Spark
10.01.2016 4 z 5

Fajn odpočinková kniha. Kdo ví, jak by se v osmnácti zachoval sám...

TerushQaH
05.11.2015 3 z 5

Nevím, jak bych měla tuto knihu hodnotit. Ano, námět je určitě velmi zájimavý. Ale vše se celou dobu, kromě začátku, vleklo v jedné vlně. Nedošlo tam k nějakému velkému, tedy pro mě, překvapení. Takže dá se říct, že nudné. Závěr skončil, dá se říct neuzavřený, prostě domysli si, co by mohlo poračovat dále..I když zase je plus, že se to četlo velmi rychle.

jluky
14.07.2015 5 z 5

Nedá mi, než absolútne súhlasiť s predchádzajúcim komentárom: výstižné! Fakt skvelá kniha!!!!!

gossipavlina
06.07.2015 4 z 5

Inteligentně a čtivě napsaný psychologický román pro ženy. Zajímavé téma, hlavní postavy mi byly všechny sympatické. A proto mně ani ten happy-end, naštěstí umírněný bez přehnané oslazenosti, nijak nevadil. Doslova jsem se na něj těšila a všem jsem to dobré přála.
Snad jediné, co bych vytkla, a to překladatelce, že pro sloveso ,,broukat", které bylo snad na každé druhé stránce, v českém jazyce existuje mnoho dalších synonym.
Styl autorky se mi líbil, určitě si přečtu některou její další knihu.

zuzana4291
19.06.2015 4 z 5

čekala jsem zamilovaný román, ale kniha mě velmi mile překvapila....krásný příběh, který mě chytil za srdce

Neri
07.04.2014 5 z 5

Další moc dobrá kniha od E. Giffin. Autorka je výborná vypravěčka, své hrdiny líčí jako skutečné osoby z masa a kostí, nelibuje si v neuvěřitelných zápletkách, přeslazených happyendech. Je to čtivě napsaná kniha, s každou z postav jsem prožívala její příběh, její pohled na věc ( zejména Kirby se stala mojí favoritkou ), skvěle jsou popsané nejen pocity a myšlenky hlavních hrdinek, ale i všech dalších, nic není černobílé. Takové knihy mám moc ráda.

jaja10
26.02.2014 5 z 5

Tuto knihu jsem měla delší dobu v knihovně a stále jsem přemýšlela, jestli mě bude bavit a moc se mi do jejího čtení nechtělo. Nakonec jsem ale vůbec nelitovala a naopak jsem se nemohla odtrhnout a s napětím četla, jak tohle všechno dopadne.
SPOILER: jen mě trochu mrzí, že vztah Marian a Conrada zůstal tak trochu nedořešený, otevřený, možná pro další díl. :-) Ale kdo ví, to už bych asi chtěla moc. Každopádně kniha se mi i tak moc líbila.

Štítky knihy

první láska adopce

Autorovy další knížky

Emily Giffin
americká, 1972
2014  78%Na čem záleží
2013  83%Kam patříme
2009  78%Něco vypůjčeného
2010  83%Něco modrého
2009  78%Zkouška dítětem

Kniha Kam patříme je v

Právě čtených1x
Přečtených175x
Čtenářské výzvě5x
Doporučených12x
Knihotéce112x
Chystám se číst89x
Chci si koupit8x
dalších seznamech2x