Kájovy děti

Kájovy děti https://www.databazeknih.cz/img/books/22_/229016/mid_kajovy-deti-229016.jpg 4 42 4

Kájovy děti (později vydané jako Děti Káji Maříka) jako jediné přímo navazují na základní cyklus. Vracíme se na Slovensko, kde rodina stále žije spokojeně, i když se jim často zasteskne po lážovských samotách. Kniha zachycuje zejména příhody malého Káji a sestřičky Stáničky, která má poslední prázdniny před začátkem školy. Stáňa podědila po tatínkovi sklony k drmolení a obracení slov. Kája zase hudební sklony. Moc rád a moc dobře totiž hraje na housle. Stále je u Maříků také služebná Fila........ celý text

Přidat komentář

Egeris
24.07.2020 odpad!

Bohužel, toto už nemá s původním příběhem nic společného. Celé je to jen o tom, jak jsou lidi na sebe zlí, jak si závidí a jak se pomlouvají. Polovina knihy je věnována jen kovářce a tomu, jak škodí ostatním. Stále dokola to samé. Číst v každé kapitole o tom, kdo koho jak pomlouvá, to je fakt únavné.

tittanie
19.07.2020

Dospělý Kája a Zdeňka a jejich děti. Moc krásný příběh, který se mi velice dobře četl. Kájovy příběhy ve mě vyvolávají krásné pocity - takový klid v duši.


archandelka
22.07.2018 4 z 5

Poslední setkání s Kájou, Zdeňou, vzácným panem, kovářkou. I když ty dodatkové knihy už ani zdaleka nedosahovaly kvalit těch knih původních, tak nějak těžko se mi s Kájovým světem loučilo. A i když jsem to celé četla už poněkolikáté, jsem přesvědčena, že rozhodně ne naposledy.

Joudinka
15.03.2012 5 z 5

Školák Kája Mařík je a bude má nejoblíbenější kniha. Četla jsem všechny díly už jako malá holka, ale ráda se k nim vracím stále. Na Káju Maříka nedám dopustit!