Kacířská kniha

Kacířská kniha https://www.databazeknih.cz/img/books/26_/266975/bmid_kacirska-kniha-266975.jpg 4 24 8

Celosvětově proslulý autor zpochybňuje mýty, z nichž se zrodila největší náboženství - židovské, křesťanské, buddhistické - a přímo z jejich posvátných spisů dokládá, že nepopisují nadpřirozená zjevení či hovory s bohy, ale jednoznačně kontakty a komunikaci s mimozemskými bytostmi.

Žánr:
Mytologie , Záhady

Vydáno: , Dialog
Originální název:

Das unheilige Buch , 2014


více info...

Nibiru
Nibiru
04.06.2021 5 z 5

Můj komentář nebude na rozdíl od jiných zde negativní. E.v.Däniken u mě navždy zůstane prvním, kdo vůbec de facto nastínil a otevřel široké veřejnosti téma intervencí mimozemských entit do vývoje lidstva, kdy toto téma naší dávné historie bylo do té doby tabu, a také první, kdo zpochybnil Darwinovu evoluční teorii (ta je už v mnoha aspektech dnes překonaná, ačkoliv učebnice opakují stále totéž paradigma, že se člověk "evolucí" vyvinul z opice). Tato kniha má krásné barevné ilustrace a zavede člověka aspoň takto do některých z mytologických míst, kam se není možné v rámci normálních turistických destinací dostat. Navíc mě velmi zajímá historie (ale skutečná, ne ta biblická) těch dávných, předpotopních ras a národů a jejich vůdců (Abraham, atd.) a jejich dodnes nenalezených hrobů. Totéž se týká i Ježíše z Nazaretu, ačkoliv jak sám autor píše, ten prý neumřel na kříži, ale byl věrnými učedníky sňat, vyléčen a odešel do Indie, kde strávil zbytek života a kde se také nachází jeho hrob. Kdo ví, jak to ve skutečnosti bylo. Jisté je jedno: ET tady byli, o tom snad už může pochybovat jenom naprostý duševní omezenec. A nakonec, operují tu stále, my ty jevy dnes nazýváme UFO a dokonce už jsou i dříve utajované materiály jednotlivými světovými mocnostmi odtajňovány. Jen to jde dost pomalu na můj vkus, ale co se dá dělat. Lidstvo je pořád příliš hloupé na jedné straně a příliš nabubřelé na druhé, aby mohlo být těmto mocným "bohům dávnověku" rovnocenným partnerem, pokud jde o duchovní úroveň. O té technologické nemluvím, to je mimo diskusi. A stále více jsem nakloněna domněnce, že život na Zemi byl pojat jako "experiment", možná ne první, a bohužel si myslím, že se blíží doba jeho "zhodnocení", a že toto hodnocení pro nás moc příznivě nevypadá.

Kulhajs
Kulhajs
16.01.2020 2 z 5

Přečteno za hodinu. Ze 152 stran je čistého textu pouze 49 (včetně úvodníku a závěru), zbytek obrázky (pěkné). Mám knížky pana Danikena rád, ale tady si ze čtenářů už udělal prdel. Kniha má být zakončením nějaké pentalogie, ale je to jen obyčejný výcuc toho, čemu se autor věnuje celý život, s tím, že v této knize se podíváme na určitá témata podrobněji - jak? na pár stránkách? Dále autor uvádí, že se skutečně jedná o souhrn (myšlena celá pentalogie) jeho celoživotního díla a záměrně přebírá již uváděná témata, která mají být v této knize aktualizována o nejnovější poznatky - fakt jsem si ničeho nevšiml. A dát tomu název Kacířská kniha, to měl udělat se svojí první knížkou a ne po tolika letech a knihách, tady už se jen vše po x-kráté opakuje a kacířské je na knížce jen to, že autor za ní chce peníze.


Artep5244
Artep5244
26.12.2019 5 z 5

Přečteno během jednoho odpoledne. Dänikenovy knihy mě nepřestávají uchvacovat. Opravdu fascinující čtení.

Messilina
Messilina
05.07.2019 2 z 5

Podle pana autora nemají mimozemšťané nic lepšího na práci, než létat na naší planetu a ohromovat starověké kultury. No, také názor.

Wladimirski
Wladimirski
18.06.2019 1 z 5

Taková jednovečerní záhadová jednohubka. Legendy a mýty versus novodobé hypotézy. Takové VĚŘTE/NEVĚŘTE. 146 stran, z toho polovina obrázky / fota. Četl jsem kvůli čtenářské výzvě 2019 - kniha se slovem KNIHA v názvu. Mise splněna, toť vše.

Terva
Terva
27.03.2016 5 z 5

Pan spisovatel začal svou knihu slovy:
Svým stálým čtenářům děkuji za věrnost
a ty nové zvu na cestu do říše fantastických skutečností............září 2014.

Co jsem od pana Ericha von Dänikena čekal, to jsem taky dostal. Poslední kniha z pětice zásadních titulů ze života tohoto astroarcheologa, který se nebojí vyřknout téměř kacířské názory. Navíc je umí parádně podat svým věrným ovečkám (čtenářům), že tu není co vytknout. Kniha opět obsahuje spousty nádherných fotografií z celého světa, doplňuje některé původní myšlenky o návštěvách mimozemských civilizací v hluboké historii naší planety a upřesňuje další zajímavé skutečnosti.

Malá, kacířská, ochutnávka:

Křesťané si každý rok o Vánocích připomínají příběh Kristova narození zaznamenaný v Lukášově evangeliu. Ve skutečnosti se ovšem jedná jen o přepracování daleko starší legendy o narození Abraháma..........

Pětice knih, kterými Erich von Däniken pravděpodobně zakončil svou spisovatelskou éru,
nese název:
Pozdravy z doby kamenné,
Omyly v zemi Mayů,
Tajemný dávnověk Středomoří,
Nemožné skutečnosti
a Kacířská kniha.

Éowyn
Éowyn
25.03.2016 3 z 5

Nic nového pod sluncem. Pana Dänikena jsem svého času měla moc ráda, ale mám pocit že vykrádá sám sebe.

jiri77
jiri77
22.01.2016 5 z 5

Další skvělá kniha která v nás nahlodá jak to opravdu bylo. Kniha je plná krásných a skvělých fotografií.