Jen jeden den

Jen jeden den https://www.databazeknih.cz/img/books/21_/216586/mid_jen-jeden-den-216586.jpg 4 483 90

Když americká studentka Allyson potká během svého výletu do Evropy na pouličním představení Shakespearovy hry Večer tříkrálový bezstarostného holandského herce Willéma, okamžitě mezi nimi přeskočí jiskra. A když je osud na druhý den svede dohromady znovu, Allyson udělá něco, co by sama od sebe...

Žánr:
Literatura světová , Romány , Pro ženy

Vydáno: ekniha , Yoli (ČR)
Originální název:

Just One Day , 2013


více info...

Přidat komentář

E.T.007
16.01.2024 5 z 5

Skvelý príbeh! Chytil ma hneď v úvode a nepustil až do poslednej strany. Takže akosi nechápem, prečo má hodnotenie len 78%.

Akože áno, v podstate to je celkom slušné číslo, ale táto kniha by podľa mňa mala mať červené políčko a v ňom minimálne 90%. Lebo z môjho pohľadu má všetko - úžasné prostredie, postavy, ktoré si zamilujete, zaujímavú zápletku, istú dávku originality a tiež hlbšiu myšlienku. Odporúčam.

Medlyn
02.08.2023 3 z 5

Zajímavé téma studentského maratonu návštěv památek Evropy a pak najednou truc znuděné vzorné studentky. Jo, mít tak takové možnosti cestování, úspor a platební karty v mých teen-letech... Milé počtení, ihned jsem se pustila do Jen jeden rok.


pavlina4737
14.08.2022 4 z 5

Tuhle knížku jsem přečetla za pár dní a dost mě bavila. Hodně mě bavila právě ta první část v Paříži, jen mi trošku vadí, že tam nebyla taková ta kýčovitá Paříž, když tam Allyson tak chtěla. Hodně se mi ale líbilo, že to byl spontánní nápad a mám po přečtení knížky chuť jet taky někam jen tak na jeden den.

_Brunetka_
21.07.2022 4 z 5

Moje první kniha od světoznámé autorky. Sáhla jsem po ní úplnou náhodou,protože to jméno jsem znala,ale ty knihy vůbec,což mi po přečtení přijde jako chyba! Tahle autorka umí a tahle duologie by měla být známější! Příběh je maximálně čtivý,během chvilky vás vcucne,ani nevíte jak a vy budete jen hltat stránku za stránkou. Kapitoly jsou tak akorát a máme tu mou oblíbenou ich-formu z pohledu Allyson. Námět sice nezní nijak odvázaně a originálně,přesto je zpracovaný velice dobře a rozhodně není ohraný! Originální prvky se v něm ale objevují. Je totiž hodně zajímavé,jak se knihou prolínají Shakespearovy hry. A hlavní postavy? Ty jsem si zamilovala okamžitě a jsem ráda,že si s nimi ještě jeden díl pobudu. Willema i přesto,že jsme s ním nestrávili mnoho času,zbožňuju a nevím,jak se to může ještě víc stupňovat v druhém díle,který je z jeho pohledu! A Allyson? Ta si mě taky získala. Líbila se mi její proměna . To,kým se stala. Soucítila jsem s ní. Do dnu stráveném s Willemem v podstatě nevěděla,kdo je,sice si to myslela,ale nebyla to ona. Rodiče jí tak nějak podsunuly svoje koníčky,život jí linkovaly a ona si to ani neuvědomovala. Hlavně matka se jí snaží tak nějak podsunovat své sny a realizovat je na ní. Po dnu v Paříži,ale Allyson už jejich holčičkou,která na všechno kývne,nedokáže být. A to se mi líbilo! Místy byly právě Allysiny myšlenky,ve kterých odporovala matce velmi vtipné! Objevují se tu však i zajímavé myšlenky i mimo proměnu Allyson,kdy nechce tančit po linkách,které jí narýsovali rodiče. A to v rozhovorech s Willemem,jako hovor na téma ,,zamilovat“ a ,,milovat“. Konec vám nedovolí tuhle duologii nedočíst a já jen bloumám v paměti,jestli jsem někdy tak otevřený konec viděla!

petraLI
09.06.2022 1 z 5

Do každé stránky jsem se nutila, nakonec jsem to vzdala. Tohle byl můj druhý pokus o přečtení, ale asi jí ještě jednou odložím a kdo ví, třeba mi jednou sedne.

kikikrat
06.04.2022 5 z 5

Kniha mi dlouho ležela v poličce, někde jsem si tenkrát přečetla, že nic moc a tak jsem ji odkládala. Jak já byla hloupá. Kniha se mi líbila od začátku do konce. Pořád jsem měla potřebu se k ní vracet a zjišťovat co se bude dít dál. Líbilo se mi prostředí Paříže a stejně tak postavy a hlavně Lulu nebo Allyson chceteli. Možná to neni kniha kde je nějaké vážné téma, velká romantika nebo bůh ví co ale je to kniha s kterou člověk rád traví čas, jeho romantická duše plesá a dodává vám pocit, že i vy můžete cokoliv třeba vyrazit sám do Paříže a zamilovat se. Nemůžu se dočkat co se bude dít dál.

Zlá-Ňufie
03.08.2021 3 z 5

No… ja jsem asi nejak cekala ze to bdue trochu jiny. Po cteni jestli zustanu sem asi cekala vetsi romantiku. Dlouho jsem se zacitala, pak to bylo super, druha polovina horsi a depresivni a pak zas fajn zaver az na uplny konec.. jsme zvedava na druhy dil.

Mája873
08.05.2021 2 z 5

Knížku nemůžu hodnotit, není to ani tak knihou jako spíš tím, že je napsaná pro jinou skupinu čtenářů.

Lučina7
14.11.2020 2 z 5

Tahle knížka se mi líbila, v polovině mě to nebavilo, ale konec byl super.

wendy944
21.04.2020 1 z 5

Nic moc ale zajímávy pokus

Ann98
09.04.2020 5 z 5

Z knížky jsem byla nadšená, příběh na mě působil tak, že jsem vůbec neměla pocit, že existují nějaké hranice mezi Londýnem, Paříží nebo Berlínem. Jak kdyby stačilo jít po ulici, zabočit za roh na najednou se ocitnete v jiném státě/městě. Líbila se mi hlavně zmínka o Bratislavě nebo Praze. Allyson jsem si oblíbila, i když po návratu z Evropy se opravdu chovala hrozně a pár by si jich zasloužila. Tato kniha v sobě měla něco víc než ostatní romány, příběh je zajímavý, originální a čtivě napsaný. Ale ten konec? Docela zklamání, nemám ráda takto mlhavé závěry.

oblakaknih
21.02.2020 4 z 5

Myslím, že spousta z vás má tuto knihu jistě za sebou. Ani nevím proč, ale já po ní sáhla až teď.
Je to skvělá odpočinková romanťárna, která stojí za přečtení.
Hlavní hrdinka mi byla sympatická, ale je další z těch, které se chovají nelogicky. Bohužel bez tohoto nelogického rozhodnutí by nemohla kniha pokračovat. Dejme tedy tomu, že to k ději patří. Co mi ale vadilo moc, byl nespisovný jazyk, který hlavní hrdinka používala. Během čtení jsem si na to sice dokázala nějak zvyknout, ale rozhodně to knize trochu ubírá.
Kniha se četla úžasně a rychle, stránky mi ubíhaly pod rukama. Autorčin styl psaní jsem si oblíbila už při čtení knih Zůstaň se mnou a Byla jsem tu.
Děj je docela nereálný a klišé, ale někdy je to potřeba. Osobně takové knihy i vyhledávám, ale musím na ně mít náladu.
Není zde příliš přeslazených scén, což oceňuji.
Kniha má svoji originalitu, takže doporučuji. Ať už jako odpočinkové čtení od školy / práce nebo na prázdniny.

Veru...
07.02.2020 5 z 5

Skvělá oddechovka s krásným příběhem.
Četla se sama, určitě doporučuji.

knihomolka_eli
12.09.2019 4 z 5

Pekný príbeh, taká oddychovka...dobre napísaná, číta sa rýchlo....bola som celkom zvedavá na ďalšiu časť a hneď som sa do nej pustila....okrem toho mám rada Shakespeara :) a toho tam bolo celkom dosť :)

florentinas
24.08.2019 3 z 5

Pěkné čtení, oddechové, ale někdy jsem se i nudila.

Ivka14
17.03.2019 3 z 5

Oddychová knížka o holce jménem Allyson která se snaží najít kluka, kterého potkala a strávila s ním jeden den v Paříži.

Lofda
30.12.2018 5 z 5

Další z příběhů mé teď již opravdu oblíbené autorky.. ;-) Další zajímavý příběh, kterým se prolíná milostná linka, ale ta kniha je vlastně o něčem jiném. Jenže to už bych jen opakovala to, co tu bylo napsáno. Přečetla jsem ji jedním dechem a hned jsem přešla na pokračování v knize Jen jeden rok. A díky bonusu Jen jedna noc se všechno spojilo. Rozhodně doporučuji přečíst všechno, protože touto knihou příběh jen začíná..

DominaCZ
05.12.2018

Jedna hvězda za to Česko ... jinak tak leda pro Y/a, zdaleka ne pro ŽENY.
CHci se naučit zvykat si na tupý hlavní hrdinky, ale moc mně to pořád nejde, takže proto jedna hvězda.

Petra38
25.09.2018 3 z 5

Schvalne jsem cekala az prectu oba dily, nez knihy zhodnotim. Myslim si,ze kdyby se obe knihy scůcly do jedne, byla by to velmi poutava kniha. Prijde mi jako kdyby spisovatelka honila splneni poctu slov a tim tam vznikala dost nuda. Chvilema to byl nezazivny cestopis bez deje a u cteni me drzela pouze zvedavost, kdy a jak se potkaji, coz byl zamer ale cesta to byla strastiplná. Rada bych ji zhodnotila lip, vazne ze jo ale na ty vazne dobre co me oslovily vic uz by nezbylo kam pridavat....

cukrovka
27.07.2018 4 z 5

Čtivá knížka o náhodách, síle okamžiku, hledání sebe sama.