Jsem z toho jelen

Jsem z toho jelen https://www.databazeknih.cz/img/books/65_/65037/jsem-z-toho-jelen-65037.jpg 3 13 2

V pořadí 15 knížka fejetonů Rudolfa Křesťana. Jde o výběr těch nejnovějších, vzniklých od podzimu 2006 do podzimu 2008. Autor hledá rozličné souvislosti na svých amatérských výletech za drobným poznáním, při kterých se stále setkává s příležitostmi k údivu. Příznačná je jejich charakteristika z pera samotného autora: „Jelení skok patří k proslulým místům lázeňského města, v jehož blízkosti jsem prožil dětství a mládí. Na dotyčném kopci je socha, která však nezpodobňuje jelena, nýbrž kamzíka. Když jsem to zjistil, byl jsem z toho jelen.“ … „Tento jelení pocit mě provází po celý život. A to dodnes, kdy už nejsem v říji.“ Také tuto fejetonovou sbírku, stejně jako sedm předchozích, ilustrovala spisovatelova manželka Magdalena Křesťanová. ... celý text

Přidat komentář

surikata246
04.11.2020 4 z 5

Pěkné fejetony glosující různé životní strasti i radosti nadhledem autora.

RyonMathrin
28.05.2018 2 z 5

Podle jména mám autora v povědomí zařazeného jako velmi známého. O to větší překvapení bylo, když jsem se do knihy začetl. Podtitul "77 fejetonů o údivu" je podle mne jaksi zavádějící. Fejetony mi přišly rozvláčné, nijaké. Údiv jsem prožíval spíše já. Ani po přibližně šestém fejetonu nepřicházelo nic, co by mne přesvědčilo přečíst kihu celou. Ještě, že jsem ji dostal jako dárek, jinak by mi bylo vyloženě líto vynaložených peněz.
Možná jsou jiné Křesťanovy knihy lepší (nevím, snad dám autorovi ještě někdy šanci), možná nejsem ta správná cílová skupina. Tak jako tak, za mě 2* s odřenýma ušima.