Jsem

Jsem https://www.databazeknih.cz/img/books/62_/62433/mid_jsem-25E-62433.jpg 5 127 30

Jsem série

1. díl >

Kniha poodhaluje tajemství života a smrti a ukazuje cestu všem, co váhají, tápou a nevědí, proč jsou na světě a jaký je jejich úkol. Jsou zde shrnuty duchovní poznatky a výsledky práce s mnoha lidmi, jejichž jména nejsou uvedena. Tyto poznatky však stojí na podkladě přesných terapeutických údajů.

Přidat komentář

KITT
04.01.2024 1 z 5

Tahle kniha se mi vůbec nelíbila. Téma minulých životů mi přijde zajímavé, ale tady mi přišlo, že autorka má ve všem pravdu a jinak to být nemůže. Takhle prostě ne.

lalela
13.09.2022 5 z 5

Čas od času se ke knížce vracím a čtu ji znova, abych si připomněla, co mi chce vesmír zrovna sdělit. Tím, že si jako dospělí nic nepamatujeme ze svých minulých životů, je žití tak moc těžké. Škoda jen, že knížku si přečtou jen někteří lidé.


fanciulla
17.08.2022

Trochu, no dost moralistické, ale i tak zajímavé čtení. Bylo mi těžko ze všech těch smutných příběhů, které během sezení vypluli na povrch.

vladimir5170
12.07.2022 5 z 5

Kdysi dávno, když jsem ještě dlel na základní škole, jsem nelibě nesl institut "Povinná četba". U této knihy bych se k tomuto označení rád přiklonil. Skvělá kniha, skvělý návod.

Filomena1961
10.04.2022 5 z 5

Knihu jsem četla jedním dechem. V dětství se mi opakoval tentýž sen, byla to noční můra, později to vymizelo. Po přečtení knihy jsem si našla vysvětlení. Člověk musí být naladěný na toto téma a kdybychom se všichni chovali v souladu s vesmírnými zákony, pak by byl na světě klid. Na knize se mi líbilo, že nebyly popsány pouze metody, ale v knize byla uvedena celá řada klinických případů, kdy formou hlubinné terapie se dařilo paní doktorce vysvětlit z čeho příčiny nemocí a duševního rozpoložení pramení. Pak u většiny z nich byl už jen krůček k celkovému uzdravení bez medikace. Doporučuji k přečtení.

Katka2382
22.01.2022 5 z 5

Skvělá kniha,potvrdilo se mi spoustu věcí o kterých jsem přemýšlela.
A asi už konečně vím proč mám neustálé nutkání dělat si doma zásoby čehokoliv,ale hlavně jídla.

Medunkavera
04.12.2021 4 z 5

V léčitelském časopise Meduňka jsem vždy pečlivě sledovala,
kdy Ph.Dr. Marta Foučková zavítá do Plzně a vždy jsem na její přednášku šla. Dokonce jsem si i třeba vyměnila směnu, nebo si dokonce vzala i volno, protože její přednášky jsem se chtěla zúčastnit.
Paní doktorka je moc milá, příjemná a hezky k nám promlouvala. Už během přednášky jsem v sobě cítila klid a vyrovnanost.
Už ani nevím, kdo mě na paní doktorku upozornil, ale jsem za to ráda, že jsem se s ní mohla setkat. Protože to bylo v době, kdy jsem to moc potřebovala.
A v knize mám od paní doktorky hezké věnování.

Lucieenka
30.04.2021 5 z 5

Když jsem začala číst tuto knihu, často jsem u ní měla aha efekt. Aha tak to vlastně je, aha to dává smysl. Při příbězích jsem často měla husí kůži a příběhy mi připadaly jako vlastní. Tahle kniha mi neskutečně sedla a otevřelo se mi vědomí, že toto téma mě opravdu fascinuje a zajímá.

senbja
02.02.2021 5 z 5

Léta jsem se chystala knihy této autorky přečíst, ale dostala jsem se k nim až teď, po řadě knih se stejnou nebo podobnou tématikou od jiných autorů. Do mozaiky vytvořené četbou i vlastní zkušeností zapadají dokonale a mé výhrady (je toho ještě dost, co potřebuji pobrat a pochopit) na tom nic nemění. Vnímám z nich soulad s nejnovějšími poznatky kvantové fyziky. Vědomí jednoty s vesmírným řádem mě zbavuje strachu ze smrti a v mnoha ohledech mi usnadňuje a zpříjemňuje život. Pokud si někdo i přesto myslí, že je to jen šálení rozumu ze strachu ze smrti, pak musím podotknout, že mnohem příjemnější by bylo po fyzickém žití vůbec nebýt. Ale zajímavější a smysluplnější je být a nebýt, být a nebýt, být a ... Takže žádné "Odpočívej v pokoji" se konat nebude, ale odpočiň si, zreviduj, kam jsi dospěla a hezky mazej zpátky do těla, abys odčinila, co jsi způsobila, a tak na vyšší duchovní úroveň postoupila. A to jsem si kdysi naivně myslela, že až se rozpadnu v prach, vyroste ze mě tráva, kytky nebo strom. Doba, kdy přejdu ze světa hmotného do nehmotného se neúprosně blíží, mnozí moji vrstevníci už mě předběhli, proto jsem ráda, že jsem se na to stihla připravit.

Fifth Element
26.11.2020 1 z 5

(SPOILER) Samotnou mě mrzí, že musím takto hodnotit, na knihu jsem se celkem těšila, baví mě toto téma, ale bohužel. Kdybych nečetla už dřív jiné, podobné knihy, po tomhle díle by se ze mě stal skeptik a odpůrce.
Začátek je cítit vyloženě propagací služeb..
Vadí mi, že nechce člověka na terapii nazývat pacientem, škatulkovat, ale nemá problém všechno směřovat k tomu, že "základem" je Bůh a všechno pochází od Něj.
Pouštějte budoucí matky jen do přírody a hlavně ať s nikým nemluví, aby špatným slovem nepoškodily psychiku svých budoucích dětí, které nosí, mějte vztahy bez vášně, protože když žena náhodou otěhotní, jenom tou vášní partneři poškodí budoucího potomka...
Nechoďte na terapii ze zvědavosti, to nepřináší nic dobrého.. Ale čím se autorka pochlubí? Přítel zasel semínko zvědavosti, později jsem se vrátila do svého minulého života a navštívila svou "vnučku"...
Uff.. Dočetla jsem to, ale chtělo to fakt silnou vůli.
Bohužel si nedokážu zakázat srovnání s B. L. Weissem, a to už jsou roky, co jsem knihy četla, ale ve srovnání s tímhle dílem je na mnohem a mnohem vyšší úrovni.
Druhou knihu už nedám...

Beebee
25.10.2020 5 z 5

Tato autorka proběhla s "pacienty" množství regresních sezení do minulých životů. To mělo vliv na pochopení současných životních obtíží a mnohdy vedlo k úlevě od zdravotních problémů. Zásadní je také, že kniha nabízí naději, že smrtí nekončíme. Nedoporučuji číst odpůrcům reinkarnace, asi by jim kromě nevůle nic nepřinesla. Možná by však mohli po jejím přečtení nechat otázku reinkarnace pro sebe otevřenou. Knihu jsem dala číst matce své tchýně pár let před smrtí a ta mi pak řekla, jo, to je jasný, já si pamatuji několik svých minulých životů, akorát jsem to nikdy nikomu neřekla...

knihyKeMne
30.06.2020 5 z 5

Knihu nejlépe vystihují dva lehce protichůdné názory - čtenáři vlkcz a Terezk-a. Děkuji, odkazuji na vaše slova.

A teď něco navíc.
Tato kniha mě během toho půlroku, co jsem v knihovně čekala na její uvolnění, stále víc přitahovala, i když už jsem dávno zapomněla, o čem má být. Při prvních stránkách čtení jsem opět cítila určitou blízkost, povědomost. A i když tedy téma je pro mnohé jen výmysl, na mě kniha působila uvěřitelně. Jen slova autorky byla občas příliš tvrdá. To se ale dá pochopit, když si uvědomíte, že lidé dělají stále stejné chyby, a stále se nepoučí. Možná spíš než tvrdá jsou naléhavá.

I kdyby šlo o smyšlenost, je poselství knihy jasné a měl by ho vyslyšet každý z nás: lidé, buďme dobří, je to pro naše dobro. Važme si mateřství, vychovávejme zdravé potomky, nečiňme zlo a s láskou odpouštějme.

Proto knihu jako celek doporučuji. I přes určité výhrady. Které mizí, když se čte srdcem.

Terezk-a
19.02.2020 5 z 5

Doporučuji všem lidem, kteří jsou otevření těmto tématům (minulé životy a karma).

Začátek knihy je lehce informativní a seznamujeme se o co vlastně jde. Celá kniha je vlastně sbírka těch nejzajímavějších případů lidí ze sezení, které autorka/terapeutka nasbírala a na kterých nám vysvětluje jak zákon vesmíru a karmy funguje. Kniha mě velmi obohatila a některé příběhu jsem opravdu fascinující.

Nejzajímavější a pro mě nejdůležitější část knihy byla až druhá polovina, kdy se dostáváme k tématice prenatálního vývoje dítěte, porodu a prvních let života. Autorka zde popisuje, jak je tento čas nesmírně důležitý a jak nás právě činy, slova a skutky, které v této části života uděláme (jako těhotná matka) nebo zažijeme (jako nenarozený plod) poznamenají.

Aribana
20.01.2020 4 z 5

Zajímavá kniha, ráda bych osobně vyzkoušela u autorky sezení

sissina
11.08.2019 5 z 5

Poznani

Lenny2280
03.05.2019 5 z 5

Doporučuji. Začetla jsem se tak lehce a tak těžce se s ní loučí. Emoce jsou u knihy jako na houpačce, frustrace, pochopení, empatie, uklidnění mysli... toť mé prožitky. Těším se na další knihu od autorky a věřím, že budu mít čest a potkat se sní osobně na jejím semináři.

vlkcz
17.04.2019 3 z 5

Jeden z těch případů, kdy se mi těžko hodnotí. Na jedné straně autorka, která si za svou činnost a pomoc ostatním zaslouží obdiv a úctu. Na druhé straně, z mého pohledu, kniha, která se moc nepovedla.
Největší plus je jednoznačně téma, i když pro řadu lidí asi z oblasti fantasmagorie. Navíc v době svého vzniku byly publikace s danou tematikou hodně vzácné, dnes je výběr přeci jen bohatší.
Bohužel se v knize vyskytuje řada věcí, které mi vadily. Především poněkud volné nakládání s termíny, které navíc nejsou nikde definovány (např. podvědomí - mnohdy jde spíš o nevědomí), nejvíc mě deptal pojem vědomé vědomí. V některých místech si autorka protiřečí, občas se objeví v "minulých" životech anachronismus. Další věcí, která mi úplně "nesedla" je autorčino pojetí "trestající" karmy, otázka dobra a zla... Ale je toho mnohem víc. Takto mi to přišlo poněkud černobílé a dogmatické. Osobně mám za to, že všechno je trochu komplikovanější, a zároveň barevnější a plastičtější.

Lelatko
04.08.2018 4 z 5

Pro lidi nepolíbené duchovnem je určitě dobrou startovní pozicí, byla mi doporučena kamarádem, kterému změnila život.
Když už máte načteno a prozkoumáno, je milým čtením, které připomene nekonečnost lidské duše, smrt jen jako bránu do dalších dobrodružství a že vše je v naprostém pořádku a není čeho se bát.

Janin
12.11.2017 5 z 5

Nádherná kniha,která rozebírá témata mezi nebem a zemí,mezi životem a smrtí.
Kdo je připraven,odhaluje mnohé....nevyřčené....napovídá,jak naložit s životem,jak se chovat,jaké hodnoty upřednostnit....zkrátka jak žít!

JosefHorák
21.06.2017 5 z 5

Děkuji paní Foučkové za její práci. I za to že si udělala práci navíc a sepsala své zkušenosti pro naše poznání.
Děkuji za její knihy