Amnézie

Amnézie https://www.databazeknih.cz/img/books/27_/274352/mid_amnezie-vZq-274352.jpg 4 298 86

Joseph O'Loughlin série

< 2. díl >

Jedné studené londýnské noci je z Temže vytažen detektiv oddělení vražd Vincent Ruiz. V noze má kulku a v paměti mu zeje obří propast. Nevzpomíná si ani na střelbu, ani na to, jak se ocitl v řece. Jediným vodítkem je fotografie nalezená v jeho kapse. Je na ní Mickey Carlyleová, sedmiletá dívka, pohřešovaná už celé tři roky… Co když to ale policie celé špatně pochopila? Ruizovou jedinou nadějí, jak celou záhadu vyřešit, je vydat se po svých vlastních stopách a rozpomenout se, co se tu noc vlastně stalo. Pomoci mu může jediný muž – psycholog Joe O’Loughlin. U románu Amnézie nestačíte otáčet stránky. A zvraty v ději jsou smrtonosné.... celý text

Literatura světová Romány Thrillery
Vydáno: , MOBA (Moravská bastei)
Originální název:

Lost , 2005


více info...

Přidat komentář

nikca1994
05.04.2024 3 z 5

Tak tahle kniha se mi líbila od autora zatím nejméně skoro žádné napětí to se objevilo až skoro na konci knihy. Začátek informující co se stalo zbytečně moc dlouhý pak se děj odvíjí dál nicméně dost pomalu se postupuje četla jsem jí nezvykle dlouho. Nebylo to úplně špatné, ale místy se mi příběh četl trochu obtížně chybělo mi to napětí co bylo v ostatních knihách od tohoto autora co nutí dál číst, nakonec celkem dobré.

Disease
05.02.2024 4 z 5

Nepříliš napínavá Ruizova one man show. Nicméně jako studie to funguje parádně.


PetrKral
30.01.2024 2 z 5

Nuda, nuda - šeď, šeď. Nelogické, dlouhé, bez špetky napětí a ještě chaos v postavách a vše prekombinované.
Připadá mi, že ostatní četli jiné knihy.

petrpospa
07.01.2024 5 z 5

Sázka na jistotu, další temný londýnský příběh, který se dobře čte. Přestože se jedná o další díl s Ruizzem v hlavní roli, nemusíte se trápit tím, co hlavní hrdina dělal v předcházejících dílech. Autor Vás tím nezatěžuje a pro úplné pochopeni Vás nenutí přečíst posloupně celou sérii. Ale Vy si ji stejně přečtete! Dobrovolně a rádi!

Kami33
07.12.2023 3 z 5

Knížka byla docela hezká, ale četla jsem jí nezvykle dlouho. Nějak mě to nechytlo. Nicméně jsem dočetla a sérii dávám ještě šanci.

Terka1975
14.08.2023

Je mi to líto, ale tuto knihu odkládám nedočtenou. Po polovině knihy jsem se stale nutila číst dál, ale styl psaní mě vůbec nechytil. Vlastně mě nechytilo psaní pana Robothama, ale možná jsem si jen nepřečetla ty správné knihy.

Jenny46
05.07.2023 4 z 5

Trošku překombinované, ale i tak zajímavá zápletka mě se líbí autorův styl psaní...

hannina
25.01.2023 4 z 5

Poslední případ detektiva Vincenta Ruíze, který dotahuje již jako policista mimo službu, neboť porušil veškerá možná pravidla a postupy. Na začátku příběhu se však Ruíz nachází v politování hodném stavu. Je vyčerpaný, postřelený a nic si nepamatuje. To co se stalo si vybavuje postupně a s tím, jak to přichází, se posouvá dál s vyšetřováním svého starého případu zmizelé dívky. A nepomáhá mu nikdo jiný, než člověk, kterému šel kdysi po krku - psycholog Joe O’Loughlin. No trošku jsem se tím protrápila, ale k odložení to nebylo.

harena
20.09.2022 5 z 5

Kniha má pro mě překvapivě nízké hodnocení, ale to je asi proto, že někdo ohodnotí knihu jako "odpad" a bohužel ani nezdůvodní, proč to tak dal.. Příběh není zběsile akční, ale je napínavý, postavy propracované a závěr hodně překvapující. Já jsem si dobře početla.

jojosr
21.06.2022 5 z 5

Skvela kniha, napinava od zaciatku do konca.

Agatha84
05.05.2022 5 z 5

Přečteno podruhé. Mám takovou lehčí formu předčasné senility projevující se tím, že po pár letech zapomínám obsahy knih. Mohlo by se zdát, že je to super, protože bych třeba mohla ušetřit, bohužel se tak neděje. Místo na nové knihy mi chybí stále....
Ale zpět ke knize. Obsah se mi v mozkových buňkách sice poztrácel, nicméně jasně jsem si vzpomínala na to, že to bylo dobré.... A nespletla jsem se :-)
Naposledy jsem hodnotila 4*, v současné lehce labilní a snadno se dojímající náladě dávám za 5*. Nemám co vytknout, efekt odpočinku a pobavení splněn. Tak uvidíme, jak budu hodnotit za další pětiletku :-)

vera4669
15.01.2022 5 z 5

Zarazilo mě nižší hodnocení této knihy, ale byla to pecka :D sarkastický Ruiz mě baví a spolu s Joem jsou skvělá dvojka.
Kniha byla od začátku skvěle rozjetá a nezklamal mě ani konec, vše bylo super propracované, musím si dát autora do oblíbených, dílo se mi líbilo víc než první díl, tak jsem zvědavá na další knihy :)

efka.saf
30.11.2021 4 z 5

Pro milovníky krimi thrillerů je Michael Robotham bezesporu sázkou na jistotu. Téměř vždy dostanete promyšlený příběh se spoustou neuvěřitelných zákrut a zvratů, sympatických postav a širokou plejádu podezřelých. A nejinak tomu bylo i v tomto díle, byť pro mě byla Amnézie doposud asi nejslabším dílem celé série. Ne že by byla kniha špatná, ale pravdou je, že jsem měla až do konce celkem zajímavý Eintopf v postavách. Ať se jednalo o Vincentovy nadřízené a kolegy nebo o celkem široký výběr podezřelých, některé postavy mi splývaly jako uleželí utopenci v Temži až do posledních stran. A to v momentu, kdy už se rozkrývá celá zápletka, může být opravdu trochu problém. Nic to ale nemění na tom, že příběh byl opět neotřelý, originální a nepostrádal napětí. Plynul místy líně jako monumentální Temže, jindy frčel jako utajené přepady v londýnských kanalizacích při záplavách. Vše se neustále a v příjemném tempu střídalo, až se najednou vynořujete z posledních stran a říkáte si: ´Páni, to byla jízda!´ A byla to jízda! Sice pro mě doposud nejslabší z autorovy tvorby, ale pořád jízda!

Awča
29.09.2021 5 z 5

Mám prostě ráda policajty ze staré školy, Ruiz je prostě správný chlapík, proto hodnotím výše než první díl. Byla jsem pěkně napnutá, jak všechny ty střípky a útržky paměti zapadnou do sebe, zda bude mít případ šťastný konec. Autor píše opravdu čtivě.

Bedřich63
20.09.2021 5 z 5

Za mě dávám 5*. Kniha se mi moc líbila. Velmi zajímavě propojeny postupně se vracející vzpomínky na starý případ se zjišťováním nových skutečností okolo tohoto případu. A ten krásný popis londýnských podzemních kanalizačních stok.
Tento díl se mi líbil více než předchozí, tak doufám, že si autor tuto úroveň udržel i dále, protože se chystám na další díly.

jirimatejka
12.08.2021 3 z 5

Moje třetí kniha od autora, takže jsem to čekal trohu lepší. Konec trochu překombinovaný, lehce očekávatelný. Na dovolenkové čtení dobré.

Elapheg
11.07.2021 5 z 5

Pan Robotham mě opět převezl, jak převozník, tipoval jsem jiný konec. :-) Amnézie se mi líbila více než V podezření, i když i tato kniha byla výborná. Detektiv Vincent Ruiz je postřelený vytažen z řeky. Na nic si nevzpomíná. Pak najde v kapse svého kabátu, který měl na sobě v den nehody, fotku Mickey Carlyleové, dívky, která se ztratila před 3 roky a jejíž případ byl již uzavřen. Aby se dozvěděl, co se stalo, pomůže mu známý profesor psycholog Joseph O´Loughlin připomenout si důležité milníky. Vzpomínky ale znovu otevírají starý případ s Mickey, protože se objevují nové okolnosti. Je šance, že by Mickey byla i po tak dlouhé době naživu??? Bylo to velmi dobré. Za ten konec dávám pátou hvězdu. Určitě si přečtu i jiné jeho knihy. Bylo to napínavé, s mnoha zvraty a bez zbytečných potoků krve si autor umí čtenáře udržet v napětí. :-) Doporučuji. :-)

Pája699
04.07.2021 5 z 5

(SPOILER) Inspektor Ruiz je takový starý protiva a mrzout, ale mě osobně jeho příběh dostal a pohltil. A to jsem od knihy moc neočekávala. Příběh plný napětí a nečekaných zvratů. Jak to vlastně bylo doopravdy s Mickey? Do poslední stránky nemáte tušení. Je opravdu pachatel, který sedí za její vraždu ten správný? A ten nečekaný konec…byla jsem vážně překvapená. Spisovatel prostě umí psát a vtáhnout do děje od první stránky. Nudit se určitě nebudete a můžu jedině doporučit!

tamdr
30.04.2021 5 z 5

ačkoliv jsem dost velký čtenář,nikdy jsem o tomto autorovi neslyšela a má mně co mrzet.Knihu jsem doslova přečetla jedním dechem,napínavé od začátku až do konce,překvapivý úplný závěr a už se těším na další knihu.

ZuK1
02.03.2021 5 z 5

Michael Robotham patří k mým oblíbeným autorům a jeho knížky považuji za sázku na jistotu. Ani Amnézie nezklamala, byla mojí šestou autorovou knížkou, bavila mě, výborně se mi četla, byla napínavá a ještě pár stran před koncem nebylo díky různým zvratům vůbec jasné, jak to vlastně doopravdy bylo.

Autorovy další knížky

Michael Robotham
australská, 1960
2015  93%Řekni lituji
2021  90%Hodná a zlobivá holka
2015  84%V podezření
2017  92%Střepy
2018  91%Štvanec

Kniha Amnézie je v

Právě čtených4x
Přečtených382x
Čtenářské výzvě16x
Doporučených13x
Knihotéce200x
Chystám se číst144x
Chci si koupit23x
dalších seznamech1x