Jóga proti bolestem v zádech

Jóga proti bolestem v zádech https://www.databazeknih.cz/img/books/34_/348042/bmid_joga-proti-bolestem-v-zadech-VWk-348042.jpg 5 4 2

Tato kniha je praktický průvodce pro každého, kdo touží po zdraví a harmonii. Obsahuje tělesná, dechová a relaxační cvičení, které vedou přirozenou cestou k dosažení vnitřní tělesné i psychické rovnováhy, odstranění stresových blokád. Pravidelné systematické cvičení podle této knihy je účinnou prevencí bolestí v zádech i doplněním standardních léčebných postupů u pacientů trpících dlouhodobými bolestmi zad. Cviky jsou tématicky vybrány z komplexního systému Jóga v denním životě v rámci aplikace tohoto systému na léčbu a prevenci bolestí zad. Vybraný soubor cvičení v sobě spojuje tisíciletou moudrost a jógovou tradici s nejmodernějšími poznatky západní vědy. Vznikl ve spolupráci autora s lékaři a fyzioterapeuty na základě dlouhodobých zkušeností z léčebné praxe lékařů a rehabilitačních pracovníků. Do každého dílu jsou zařazena relaxační, protahovací a posilovací cvičení. Procvičení každého dílu trvá asi půl hodiny. Úmyslně se nepočítá s delším časovým úsekem, aby i lidé zaměstnaní a časově vytížení mohli cvičit každý den. Pro osoby s akutními bolestmi zad byl sestaven individuální cvičební program. Program cvičení na židli je vhodný pro ty, kteří chtějí využít ke cvičení polední přestávku.... celý text

Žánr:
Literatura naučná , Sport , Zdraví

Vydáno: , DNM import-export
Originální název:

Yoga gegen Rückenschmerzen , 2003


více info...

Přidat komentář

Azmodan
25.09.2018 5 z 5

Není to první kniha autora, kterou jsem přečetl a opět jsem byl velmi potěšen, že něco takového existuje.
Praktický průvodce jak cvičit pro zdravý pohybový aparát podložený nejen tisíciletou tradicí a zkušenostmi jógových mistrů, ale také terapeutickými, klinickými a rehabilitačními zkušenostmi západních lékařů.
A co kniha přinesla konkrétně mě? Zejnéna uvědomění si, že jóga není opravdu klasické cvičení, ale je to pomalý a nenásilný systém, který se cvičí bez bolesti, bez násilí, trpělivě a pomalu a může ho cvičit má babička, já i mé děti! A to je asi největší přínos celého systému! Nedosáhnete kondice zápasníka MMA, ale funkčnosti vašeho pohybového systému. Celý účinek na vaše tělo se dá rozšířit (a vřele bych to doporučil!) o další úroveň (neznámou západním/moderním systémům jako je posilovna například) pomocí dechových a mentálních cvičení.
Knihu vřele doporučuji všem, který chtějí v mobilitě a zdraví dožít vysoký věk :o) Aspoň tak tomu věřím já.

Yunnan
08.07.2017 5 z 5

Vynikající soubor cviků rozdělených do osmi dílů se stoupající obtížností, které výborně protáhnou svaly zad i nohou. Mám za sebou teprve první díl a asi tři týdny cvičení a již pociťuji první blahodárné účinky. A díky ní také přežívám dvanáctihodinové směny na nohách v práci. Protože ta bolest zad po takové dvanáctce bývá strašná.