Zrada

Zrada https://www.databazeknih.cz/img/books/28_/281091/mid_jet-zrada-PCD-281091.jpg 4 65 10

Jet série

< 2. díl

Krásná Jet je zpátky ve hře a vyráží na životní misi. Aby našla a dostala zpět svou malou dceru, musí definitivně vstát z mrtvých a vrátit se ke kariéře tajné agentky. Odvést Hannah z domu jejích pěstounů je přitom ten nejjednodušší krok… Nyní ji čeká cesta z Nebrasky do vykřičených čtvrtí Bangkoku a dál, až do nebezpečných džunglí Laosu a Myanmaru ovládaných drogovými gangy – cesta plná krve, násilí, smrti a zrady. Ale pokoušet se zradit Jet se rozhodně nevyplácí. Fanoušci Kill Billa, Bourneovy trilogie a seriálu 24 hodin si v této zběsilé akční jízdě rozhodně přijdou na své.... celý text

Literatura světová Romány Thrillery
Vydáno: , Fantom Print , Mystery Press
Originální název:

Betrayal , 2012


více info...

Přidat komentář

Filatov
24.03.2022 3 z 5

Druhý díl zde má vyšší hodnocení, než první, ale já to mám jinak. Mně se tento díl líbil o trochu méně. Zrada je méně akční a více citově založená.

Hella
03.04.2021 3 z 5

Chcete-li si odpočinout, prožít jednu parádní akci za druhou a nemuset u toho moc přemýšlet, je tohle ideální kniha.


hana4834
27.10.2019 5 z 5

Naprosto skvělí příběh navazuje na první díl. Určitě si přečtu ještě několikrát oba

Lmslaver
24.09.2018 4 z 5

Druhý díl akčního thrilleru o bývalé agentce Mossadu se rozjíždí trochu volněji než jednička, ale stále si užijeme adrenalinovou jízdu plnou přestřelek, soubojů tváří v tvář i stealth akce. Děj se odehrává převážně ve spojených státech a v Thajsku, kde Jet pobíhá po džungli nejen s lukem a šípy jako Rambo v sukni.
Občas autor přestřelí a pak je trochu úsměvné, když si dva zkušení agenti vyprávějí o akáčku, co to je za zbraň a proč se používá v dané lokalitě. Je to jako by se dva zedníci bavili na co je malta a co se do ní dává. Hrdinka se prezentuje jako naprostá profesionálka a jednička v oboru, ale pak se v akci hloupě dojímá nad osudy zneužívaných dětí a ohrožuje svůj život i úspěšnost celé operace.
Kdo ale chce jen slušnou porci akce v odpočinkovém čtení, kde se ani nedoporučuje moc přemýšlet, dostane v téhle knížce své.

Nelly
26.05.2016 4 z 5

Tak trošku dámský thriller - vše jede jako na drátkách, žádné nečekané zvraty, až už si člověk myslí, že to bude na konci jedna romantická slaďárna - a ono ne! Doufám, že bude brzy další díl a že se z Jet nestane zjemnělá mamča. Jako oddechovka dobrý.

Fantasysvet
03.05.2016

Kniha Jet: Zrada začíná přesně tam, kde končí předchozí díl. Hlavní hrdinka se na konci minulého dílu dozvěděla, že má dvouletou dceru kterou si teď jde vyzvednout z domu jejích pěstounů. Ale to by nebyl Russel Blake, aby nechal Jet v klidu. A tak hned po té, co se Jet podaří odvést svou malou dcerku z domu adoptivních rodičů, ocitá se ve spárech Artura. Právě Arthur (hnusně znetvořený, jak má spráný záporák být) byl tím, kdo v minulém díle pomohl Jet a jejímu šéfovi a milenci Davidovi zlikvidovat jejich cíl. Teď si jeden z nejvlivnějších mužů CIA vybral Jet, aby splatila dluh svého bývalého šéfa. Oplátkou za zabití zběhlého agenta CIA Hawkera jí vrátí dcerku „živou a zdravou“. A tak se Jet vydává do Thajska, kde musí najít překupníka s bílým masem který je jediným mužem, jenž by ji snad mohl přivést ke zběhlému agentovi CIA schovávajícím se uprostřed nebezpečných džunglí Laosu a Manmaru.

Příběh je docela zamotaný, ale překvapivě drží pohromadě. Jet je i v tomto díle onou neohroženou bývalou superagentkou Mossadu, která nemá problém vyřídit deset členů drogového kartelu pouhými pěstmi. Jenže ani ten nejlepší agent by nebyl ničím, kdyby neměl nějakého toho pomocníka. Tím se stane Rob Jetin - kontakt v Bangkoku. Právě s ním Jet začne poznávat thajskou metropoli a především pozadí toho, čemu u nás v Evropě říkáme sexuální turistika, ale ve skutečnosti je to sprostý obchod s bílým masem.

Především Blakeúv náhled za oponu thajského života a sexuálního byznysu je na knize nejzajímavější. I když jde o oddechovou literaturu, je jasně vidět, že se autor touto tématikou hluboce zabýval. A věřte mi, nebude vám dobře, až se budete s Jet a Robem brodit morálním bahnem Nana Plaza.

O akční scény a souboje není nouze už v Bangkoku a poté, co se Jet s Robem přesunou do džungle, je akce ještě zběsilejší. K tomu všemu přihoďte slušnou dávku cynismu, kterým Jet srší při každé příležitosti, a několik dost drsných dějových zvratů a máte tu solidní akční thriller, kterému odpustíte i trochu natahovaný začátek. Pokud hledáte další trilogie Milénium, musíte zamířit jinam. Protože tady Lisbeth Salanderová nebydlí. Ale pokud vám ke štěstí stačí kvalitní akční thriller s jistým přesahem, jste na správné adrese.

Boboking
08.04.2016 4 z 5

Jak se říká, kam nemůže čert, tam pošle ženskou, tak to platí i pro další příběh o bývalé agentce Mosadu Jet. Okouzlující více než James Bond, vražednější než Jason Bourne. Čtivé, napínavé, prostě nudit se určitě nebudete. Jen nechápu, co má autor proti (sympatickým) mužům? :-) Vřele doporučuji jako úžasnou oddechovou četbu.

Sirius
23.03.2016 5 z 5

Jet: Zrada se zatraceně povedla. Má čtivý příběh, skvělou hrdinku a věřte mi, že po konci, který Blake připravil, budete třetí díl vyhlížet hodně netrpělivě. Za sebe můžu říct, že mám po dlouhé době nového oblíbeného autora a novou oblíbenou sérii. Myslím, že to mluví za všechno. Více zde: http://strucovsky.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=497274

Lukkos
09.03.2016 3 z 5

Opět zábavný akční thriller - více zde: https://www.youtube.com/watch?v=YkS56XLKLP4

TeaPeter
28.02.2016 4 z 5

Docela povedený akční thriller. Ano, je to pohádka pro dospělé ... ale je to sympaticky napsané a dobře se to čte. Proti předcházejícímu dílu se styl zlepšil, klišé a konspirační teorie se zredukovaly na snesitelnou míru. I když od 35. kapitoly mi to něco připomínalo... no jasně... motivy ze závěru Šesti dnů Kondora. No, nevadí. Další díl si určitě přečtu.

Štítky knihy

thrillery akční

Autorovy další knížky

Russell Blake
americká
2015  76%Procitnutí
2016  83%Zrada

Kniha Zrada je v

Přečtených83x
Čtenářské výzvě8x
Doporučených3x
Knihotéce109x
Chystám se číst24x
Chci si koupit6x