Procitnutí

Procitnutí https://www.databazeknih.cz/img/books/26_/268284/bmid_jet-procitnuti-Y11-268284.jpg 4 117 26

Jet série

1. díl >

Osmadvacetiletá Jet byla kdysi jednou z nejvýkonějších agentek Mossadu. Pak se ale rozhodla fingovat vlastní smrt a tuto část svého života navždy pohřbít. Jenže minulost se tak snadno nevzdává… Jetin poklidný nový život naruší brutální útok a ex-agentka se musí vrátit k tajnému životu plnému krutosti a klamu, aby zachránila sebe i ty, které miluje. Román Jet: Procitnutí přivádí na scénu novou atypickou protagonistku, jež se musí vypořádat s drsnou a nekompromisní skutečností plnou nečekaných zvratů a střemhlavých pádů do neznáma. Fanoušci Lizbeth Salanderové, Salt nebo Bourneovy trilogie se mohou těšit na zběsilou jízdu, která je každou další prudkou zatáčkou přiblíží k vyvrcholení stejně překvapivému a nekonvenčnímu, jako je samotná hlavní hrdinka.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Thrillery

Vydáno: , Mystery Press , Fantom Print
Originální název:

Jet , 2012


více info...

Přidat komentář

lancelot
11.07.2023 3 z 5

Taková jednohubka, která neurazí, ale ani nenadchne. Jako Malarkey se do druhého dílu pouštět nebudu.

Filatov
23.01.2022 4 z 5

Tenhle žánr normálně nečtu, ale knihu jsem dostal zdarma k jiné knize a popis mě zaujal, tak jsem jí dal šanci. Byla to docela svěží změna a kniha mě bavila. Špionka je sympatická osoba, která se s ničím moc nepárá a umí dostát svému "povolání". Popisy akcí byly poutavé a lokace chudých karibských zemí také, takže vlastně nemám co tomuto titulu vyčíst a rozhodl jsem se, že si přečtu i pokračování.


Claudius
09.01.2021 2 z 5

Jestli jste se někdy dívali na bondovku, jistě jste narazili na tuto situaci - po scéně, kdy Bond zjistí, že jeho další cíl je (řekněme) v Alpách, následuje střih a v další scéně už Bond lyžuje na Großglockneru. Pokud jste si někdy položili otázku, jak se Bond dostal na letiště, jaký měl let, kde měl mezipřistání, kterým autobusem dojel na sjezdovku a kde si půjčil lyže, je tato kniha přesně pro vás.
Autor se snaží podat realistický obraz. To se projevuje zejména v tom, že si autor uvědomuje, že dostat se bez dokladů přes Atlantik není jen tak, a tak tomuto problému věnuje poměrně rozsáhlou část knihy (neboť Jet cestuje přes Atlantik oběma směry). Tento nepříliš vítaný realistický rozměr je ovšem narušen klišovitou dokonalostí hlavní hrdinky, která je nebývale krásná, smrtící, inteligentní, hovoří asi osmdesáti jazyky a zvládá hacknout skoro cokoliv. Takže akce jsou v knize tak čtyři, hrdinka je vše bez problému zvládne, a to i proti ohromné přesile, aby se poté rozvlekle přesunula dvanácti různými dopravními prostředky na místo jiného střetu.
Další díl si odpustím.

chodícírohožka
05.05.2020 3 z 5

Akční, nenáročné, v pohodě, ale nic extra. Dílko se četlo dobře, postavy byly stravitelné, děj ubíhal, i když spousta věcí se dala dopředu předvídat. Chování a myšlenkové pochody hlavní hrdinky podle mě ne vždy souhlasily s její povahou (stejně tak motivy některých jejích činů) a některé události byly poněkud šílené, ale jak napsal autor ve velmi sympatické poznámce na konci knihy - cílem nebylo popsat realitu, ale užít si fikci. A podle mě je více než patrné, že si autor psaní svého příběhu opravdu užíval.

Hella
01.05.2020 3 z 5

Opravdu taková povrchní béčkovka. Ale milovníkům akce a nesmrtelných hrdinů nabídne i tak napínavé počtení jedním dechem.

hana4834
22.10.2019 5 z 5

Přebal me upoutal a kniha stejně tak proste super

Yokolobuna
09.12.2018 3 z 5

První díl série Jet je přinejlepším "OK". Není v něm vyloženě nic špatného, ale stejně tak ani nic zajímavého. Skutečně vůbec nic (povedená obálka se moc počítat nedá). Kniha, která se pro mne stane laťkou průměrnosti. Napsaná je jednoduše, nečte se zle, ale nepřekvapí ani příběhem, ani postavami, ani prostředím a už vůbec ne jazykem. Je tu spousta průměrné akce, namířené proti průměrným padouchům s průměrnými hrdiny zavlečenými do průměrné konspirace. Vyloženě špatný mi však přišel asi jen zvrat, který přeci jen nebudu spoilovat. Každopádně toto odhalení napadne většinu čtenářů už v půli knihy, kde se nachází přespříliš okatě napsaná související kapitola.

Autorovi se bohužel příliš nedařilo ani střídání tempa, kdy klidnější pasáže vyplňuje většinou tím, že postavy "chodí na jídlo" nebo nakupují. Čtení Jet vám vyloženě vadit nebude, jen budete mít pocit, že držíte v ruce dost zbytečnou knížku.

Zkráceně? Relativně čtivý špionážní thriller, který mantinely žánru nejen nerozšiřuje, ale ani se k nim nedokázal přiblížit. Čteno díky Pevnosti PLUS. Další díl asi taky jedině jako přílohu.

Malarkey
22.07.2018 3 z 5

Solidní jednoduchá a akcí nabušená jednohubka, která není kdovíjak chytrá, ale jako odpočinkové čtení je postačující. Druhý díl ale hledat nějak nehodlám. Třeba jednou přijde sám.

witko
14.06.2018 2 z 5

Při čtení knihy jsem se nemohl zbavit dojmu, že sleduji hodně slabý "béčkový" špionážní film.

davidurban1973
22.05.2018 2 z 5

Naprosto oddychová četba. Hlavní hrdinka prochází dějem jako nůž máslem, bez komplikací a zádrhelů. Bez jakékoli větší zápletky skoro přímý děj.

lachtan77
07.02.2018 4 z 5

Klasika která neurazí. Mladá nádherná agentka, která bojuje po celém světě. Hned se jdu mrknout po druhém díle.

Lenka.Vílka
03.08.2017 4 z 5

Mám ráda béčkové akční filmy, proto se mi kniha líbila. Dějově nic moc originální, ala četlo se to dobře. Nevymlouvám se létem, ale na místo a čas se vyloženě hodila. Jinak obálka je jednoznačně luxusní a jsem ráda, že ta věta z choré mysli nějaké blázna je na zadní straně. Její trapnost je do nebes volající. Takže jsem zvědavá na další díl.

gad
19.01.2017 4 z 5

Jet se mi četla velice dobře. Je to takový mix Vanessy Michael Munroeové a Lisbeth Salanderové.

Fantasysvet
10.04.2016 3 z 5

Příběh je svižný a po té co si odbudeme pár vysvětlujících flashbacků, rozjede se takřka detektivní pátrání a ačkoli čtenář ví kdo je záporák, je zábavné sledovat, kterak Jet a její bývalý šéf a milenec David postupně odkrývají, kdo za celou věcí stojí. Finální bitva člověku nedá vydechnout a závěrečný cliffhanger je nejen velkým překvapením, ale zároveň otevírá vrátka dalšímu dílu.

Přesto bych ocenil více špičkování a humoru mezi ústředním párem a výraznějšího záporného hrdinu. Který nedostal v příběhu příliš prostoru. To jsou však jen malé skvrnky na veskrze dobrém příběhu.

Díky hrdince Jet se nám do rukou dostává svěží odpočinkový akční thriller, který díky milostné lince možná ocení nejen drsní muži, ale i něžné paní a dívky.

Také musím pochválit pány grafiky za luxusní plasticky vyvedenou obálku, která lahodí čtenářovu oku.

TheSarcasm
02.04.2016 4 z 5

Takový standardní akčňák do autobusu když jedete na dovolenou. Žádné neotřelé nápady v tom hledat nelze. Padouši i akční scény jsou dostatečně naivní, takže se pálí všemi kalibry o sto šest. Nicméně souhlasím s komentáři níže, že je docela zajímavé mít hlavní hrdinku agentkou Mossadu, což není zase tak obvyklé. Navíc je nadpozemsky krásná a nelidsky schopná, taková cat woman. S Lisbeth Salanderovou zatím skutečně nemá nic společného (s výjimkou některých nadpřirozených schopností) nicméně o mládí a dospívání Jet toho zatím moc nevíme a z několika náznaků lze i dovodit, že nějaká větší podobnost s Lisbeth nemusí být úplně vyloučena. Každopádně jsem se při čtení nenudil a jako oddycháč to mohu doporučit. Další díl asi taky dám.

jan8470
23.03.2016

Maya je bývalou agentkou Mossadu, ale rozhodla se změnit identitu i styl života. Jenže její minulost ji dohnala, protože nejenže někdo povraždil její bývalý tým, ale jde po krku i jí…

Kolik už tu bylo příběhů o agentovi, který opustil svou agenturu a vydal se na cestu pomsty? Brutální Nikita, Jason Bourne a další a další…

Čím je tedy Maya aka Jet výjimečná? Především je to agentka Mossadu. O izraelské tajné službě se zas tak moc často nepíše. Zároveň je to ženská hrdinka a těch v žánru akčního špionážního thrilleru také nepobíhá moc. S ničím se moc nepáře a je to akční hrdinka, která by mohla kopat první ligu. A vzhledem k tomu, že Jet Procitnutí bylo zvoleno New York Bestselerem, jí alespoň v Americe rozhodně kope. Vždyť do roku 2015 vyšlo devět pokračování téhle svěží akční série.

Příběh je svižný a po té co si odbudeme pár vysvětlujících flashbacků, rozjede se takřka detektivní pátrání a ačkoli čtenář ví kdo je záporák, je zábavné sledovat, kterak Jet a její bývalý šéf a milenec David postupně odkrývají, kdo za celou věcí stojí. Finální bitva člověku nedá vydechnout a závěrečný cliffhanger je nejen velkým překvapením, ale zároveň otevírá vrátka dalšímu dílu.

Přesto bych ocenil více špičkování a humoru mezi ústředním párem a výraznějšího záporného hrdinu. Který nedostal v příběhu příliš prostoru. To jsou však jen malé skvrnky na veskrze dobrém příběhu.

Díky hrdince Jet se nám do rukou dostává svěží odpočinkový akční thriller, který díky milostné lince možná ocení nejen drsní muži, ale i něžné paní a dívky.

Také musím pochválit pány grafiky za luxusní plasticky vyvedenou obálku, která lahodí čtenářovu oku.

tony64
22.03.2016 3 z 5

Velice slaby odvar akcnich knih.Nekolik dobrych mist,vás donuti knihu docist,ale jen tak tak.

Lukkos
09.03.2016 3 z 5

Zábavný akční thriller - více zde: https://www.youtube.com/watch?v=Pv89pHlkhIU

pobijecmuch
17.02.2016 4 z 5

Toto je první díl série Jet, ale existují ještě dva díly před (tzv 0.5), kde nás autor seznámí s aktivní službou této tajné agentky. Celá série je cílená spíše na mladé čtenáře, kteří jsou zdeformovaní různými dystopickými literárními bludy této doby. Kniha začíná pěkným akčním rozjezdem, ale postupně to vyšumí do hluchých míst a vcelku nelogických momentů.
Od knihy jsem nic moc nečekal, ale přesto jsem si početl.
Hodnocení dávám zatím vyšší, protože je známo, že v dalších dílech mají tyto knihy klesající úroveň.
Jediné co mně vadí v té příšerné anotaci, to přirovnání k Lizbeth a Bourneovy - to zase vymyslel nějaký pitomec.

Grafoy
13.02.2016 3 z 5

Na přebalu píšou cosi ve stylu "druhá Lisbeth Salanderová", což je totální bullshit. Nejsou si podobné v ničem, až na fakt, že jsou obě dvě silné ženské postavy. Kniha nic moc. Text by mohl být plynulejší, zápletka moc nedá sílu a je to příliš přehnané. Jestli z toho bude film, bude to další přehnaná akční blbost.

Autorovy další knížky

Russell Blake
americká
2015  76%Procitnutí
2016  83%Zrada

Kniha Procitnutí je v

Právě čtených1x
Přečtených151x
Čtenářské výzvě9x
Doporučených5x
Knihotéce171x
Chystám se číst73x
Chci si koupit11x
dalších seznamech3x