Jennifer – Důl Quake

Jennifer – Důl Quake https://www.databazeknih.cz/img/books/14_/14680/jennifer-dul-quake-14680.jpg 4 129 15

Jennifer je chytrá, rychlá a nelítostná, k tomu zatraceně sexy a dosud úspěšně dokončila každou práci. V její branži to ani jinak nejde. Jenomže teď získá od nejmocnějšího kouzelnického klanu neobyčejně lukrativní zakázku, má prozkoumat starý opuštěný důl Quake. Jennifer není dnešní a ví, že nic není takové, jak se zdá. Spolu s týmem složeným ze samých profesionálů práci bere – a zjišťuje, že skutečnost je horší, než předpokládala. Z profesionálů se stávají přátelé a smrt přátel bolí.... celý text

Přidat komentář

OldaB
23.07.2023 4 z 5

Dračák inspirovaný počítačovou hru. Inu, proč ne.

Hellrampage
27.03.2022 3 z 5

Krátky jednoduchý príbeh o partičke dobrodruhov, ktorí idú zobrať jeden zabudnutý artefakt zo starého dolu. Neviem si pomôcť ale autor sa určite musel inšpirovať doomovkou Quake - sú tu temní rytieri, slizské skákajúce monštrá ako z poslednej epizódy, ťažké strelné zbrane, granáty a na konci Chton, ktorý sa aj v Quake bahnil v láve. No a Rex a Tex mali ťažké hřebíkomety, to je jasný odkaz na túto hru a skupinu Nine Inch Nails. Za mňa spokojnosť.


MichalHoráček
07.01.2022

Příjemná povídka na cestu do práce, klidně mohla bejt i delší.

Hade
01.08.2020 3 z 5

Škoda, že nejde dát půl bodu, bylo by to za dva a půl, podprůměrné to není, ale nadprůměrné ani náhodou.

vlkodlaq
18.06.2020 5 z 5

Spádné, čtivé, akční. I když nedosahuje čtivosti jiných knih páně Žambocha, pořád je to na zasloužených 5*
Jak už jsem někde psal, kvalita Žambochových knih oproti těm Kulhánkovým více kolísá, ale za to toho napsal mnohem, mnohem více, čímž se stává mým nejoblíbenějším českým autorem.

sasa.chetan
17.06.2020 5 z 5

velmi dobre spracovana poviedka.

pafčaodřeky
17.10.2017 4 z 5

Sláva, Žamboch, jako jeden z mála fantasy autorů umí vytvořit ženskou hrdinku, aniž by se u toho jeden cítil trapně. Což ostatně ukázal již v povídce Divoké zásnuby. Bylo by skvělé, kdyby Žamboch napsal klasický román se silnou ženou v hlavní roli, kde by nezáleželo na tom, jak je hezká, ale co umí. Bohužel, naopak ilustrátor se nevyhnul klasickému klišé "polonahá sexy žena v tangách s roztaženýma nohama, mezi nimi důlní věž (ano, vypadá jak penis). Jennifer by mu za tohle koule utrhla. :)
p.s. sehnáno tento měsíc do 200 kč s poštovným, fakt se to dá ;)

NemmamSlov
15.10.2017 3 z 5

Nie je to Bakly, nie je to Konias, ale je to stale nas Zamboch. Kratucka, ale vystizna poviedka, ktora sa zhltne na posedenie.

flippercz
30.08.2017 4 z 5

Rychlovka která neurazí

Diabel
19.04.2017 3 z 5

No Mirku to ses tentokrát moc nepředvedl. Nejedná se o špatné čtení, ale přes všechnu snahu je prostě fakt, že na ostatní hrdiny z mini knih hlavní hrdinka prostě nemá. S odstupem času jsem se zamyslel, jestli mi Jennifer od Žambocha vadí, nebo ne. Musím říct, že to nakonec nebylo, tak hrozný i když určitě podle mého názoru nejslabší.
Ano má to fajn bitevní scény, zajímavé prostředí, systém magie a využívání drahých kamenů žambochovsky vymakané. To se celkem vydařilo. To všechno tam najdete.
Velmi zajimavý výběr postav do hlavní skupinky. V knize mě rušily hlavně detaily, třeba rotační kanóny působily se všemi detaily jako moderní lehké kulomety. Do výzbroje mi to opravdu nesedlo :D Pomalu jak z dnešní doby, když se nad tím tak trochu zamyslíte.
A to jejich neustálé kvílení, bylo trochu představitelné, ale působilo poněkud rušivě.

POZOR SPOILER - A co teprve až se dostanete před koncem do hradu a vstoupíte do chodby plnou slizu, nevěděl jsem jestli se tomu mám smát, nebo brečet, asi tak trochu od každáho :D Ale nejhorší přišlo až ke konci, kdy se lávou prodíral nebohý kyborg. Tu kovovou ruku poháněnou rubíny jsem ještě přenesl přes srdce poměrně snadno, a teďka to příjde, ale ta kovově lesklá kostra ta byla na mne asi kapánek příliš. KONEC SPOILERU

Jinak děj byl rychlý a plný plný napětí.
A nemohu si prostě odpustit jízlivou poznámku k redakci, protože tolik chyb kolik se v tak kraťoučkém textu mohlo vyskytnout, byla síla.
Rozhodně se neřadí k tomu nejhoršímu, co jsem kdy četl, ale ve srovnání s ostatními tituly, které na fantasy hodnotím, mi třemi hvězdičky připadají adekvátní.
Další podobné povídky si jistě přečtu i koupím velmi rád.

Hodnotím 5/10

Terva
15.08.2016 3 z 5

Pan Žamboch se vydal trochu jinou cestou, tedy ne zase tak jinou, ale spíše do hloubky a použil jiného hrdinu. Místo tvrdého a svalnatého, převážně ošklivého chlapa, zasadil do svého příběhu ženu. Ale nenechte se poplést není to nějaké křehké pírko. Pod oblými tvary se skrývají železné svaly, které ji umožňují skákat, běhat i udeřit mnohem rychleji a tvrději, než to dokáže většina mužů. Není to Bakly, není to Koniáš ani Basil, je to Jennifer.
Prostředí však zůstává typické, tedy to, o kterém pan spisovatel píše nejvíc. Blíže neurčená doba ve které se hojně používají magické kameny a různé druhy dalších kouzel.
Hlavní hrdinka dostane práci, vybere si několik parťáků a jdou na to. Tentokrát je to důl Quake, rozprostírající se pod městem Gaardepolis. V tomto dole se nachází předmět, který musí Jennifer doručit muži, který jí za to zaplatil nemalou částku. Vlastně až moc velkou částku, která v Jennifer vzbudila podezření. Cesta do hlubin dolu nebude žádný klidný výlet.
Je to dobrodružná výprava kde půjde o holý život.

Malá ochutnávka:
Jennifer kráčela s kuší v levé ruce, v pravé držela těžký tesák, spíše pracovní nástroj, než zbraň, ale pro stínání zombií ideální. Výstřel z kuše, než se stvůra stačila zhroutit švihnutí tesákem, odkopnutí hlavy a když měla štěstí, podařilo se jí získat zpět i šipku. Asmundsen pracoval podobně, Linda dávala pozor a likvidovala z dálky ty nejhorlivější a nejdychtivější stvůry. Rex s Texem stříleli, jen když někde objevili větší počet zombií pohromadě, Estehasy kráčel uprostřed rojnice, v každé ruce jeden granát.

Další „malá“ knížečka obsahující krátkou,povídku. Bohužel není tato povídka tak působivá, jako její předchůdci. Příběh z dolu mě moc nenadchnul, spíše mi připadal psán trochu horkou jehlou (horkým perem?) Lehce nevěrohodné dokonce i pro mne. Ne a ne se do příběhu Jennifer a jejich společníků vžít. Zatím nejhůře přijatý příběh z této série.

Již druhá kniha, kterou čtu v elektronické podobě. Knížka se totiž dá sehnat jen za velké peníze, které její původní cenu 59 korun několika násobně převyšují. Ale tak zvaní „dolující“ prodejci si neuvědomují, že ne každý bude takový magor a dá za tuto knihu například 333 korun. Ne !!
A tak přišel na řadu internet a já mohl začít číst.

CITÁT - Žádná díra není natolik hluboká, abychom se z ní nevyhrabali.

Cipi
05.04.2016 3 z 5

Nebylo to špatné, jen skákající sliz mi tam neseděl.

Tamten
18.03.2016 3 z 5

Celkem zábavné a čtivé, ale do značné míry jen kvůli malému rozsahu. Kdyby ve stejném stylu byla psaná "klasická" knihy, začala by poměrně brzy nudit.

Eigis
04.01.2014 5 z 5

Výborný příběh, přesně v Žambochově stylu. Sice je krátký, ale po jeho přečtení mám pocit jako bych přečetl celou knihu a ne jen kolibříka.

X3ON
02.07.2013 5 z 5

skoda ze je to tak kratke, ale jinak vyborky kolibrik ;)