Jen pro pány

Jen pro pány https://www.databazeknih.cz/img/books/66_/66571/jen-pro-pany-66571.jpg 5 17 5

Přehled a typografie dámského pozadí tak, jak jej vidí Jiří Suchý. Bohatě ilustrováno. JS na přebale: Já? Tak to protestuju! Je-li někdo necudný, pak je to příroda, která ty tvary vymyslela. Já už to podle ní jenom pokorně obkreslil a pro větší přehlednost pojmenoval.

Žánr:
Literatura česká

Vydáno: , Klokočí
více info...

Přidat komentář

Česneksmedem
02.01.2024 5 z 5

Zásadně odmítám, že by téma této knihy nějak souviselo s mým názorem, kam bude směřovat tento rok.
Kniha je to útlá, netradiční a prakticky apolitická. Jen si nejsem jistý, jestli se ty nové názvy ujmou. Zdají se mi totiž poněkud málo průbojné a rázné. Pokud prohlásíte, že je něco „v Baroku“, někteří v okolí si možná pomyslí, že jste slušňák nebo sečtělec. Ostatní možná budou více průbojní a rázní... Tentokrát nebudu kazit partu, takže za pět.

1amu
22.01.2019 5 z 5

Pouze 50 stran, ale jak dovede pan Suchý potěšit. Potěšit třeba pány pro jejich čistě pánské hovory, ale nesmí jít o partnera v hovoru, který preferuje konzumaci jím vypitých piv a pod. Češi mohou býti hrdi, že se jim dostává nemnoho řádků, ale ony (ty řádky) jsou o něčem, právě proto (jak praví autor) - že disproporce mezi praktickým zájmem, který mužská část populace věnuje této půvabné skutečnosti a mezi jeho literárním vyjádřením je příliš nápadná (proto tyto řádky napsal).
A díky kapitole "Anatomie pro potěšení" jsem poučen o rozšířené názvosloví.
Konečně vím, že se v přiložené tabulce objevilo novum, příznačně nazváno "Královna ze Sáby" .
PS
Není náhodou že zatím jsou v hodnocení pouze *****, leč byl jsem zaostalý, kniha vydána dotiskem ještě v minulém století (1999) a já ji přečetl až o 20 let později.


woodward
03.01.2019 5 z 5

Inu, kdo jiný než básník by měl psát o krásách světa?

Atanone
04.05.2018 5 z 5

V dnešní době,kdy jsou nám hulvátství a vulgarity servírovány veřejně a to i z míst,nad kterými ční náš kdysi hrdý dvojocasý lev,je tato kniha milou inspirací pro muže – a konec konců i pro ženy,neboť ano,milé sestry, o tom to je. Jak kdysi řekl jiný moudrý muž „Můžeme o tom vést spory, můžeme s tím nesouhlasit, ale to je tak všechno, co se proti tomu dá dělat“.
Mně se tedy alespoň dostalo pobavení královského,decentního a moudrého,neb toho je pan Suchý vždy spolehlivou zárukou.

Merlinit
30.03.2014 5 z 5

Krásná, zábavná a poetická knížka s půvabnými ilustracemi. Po několikerém přečtení věnována jednomu pánovi, neb těm je kniha přednostně určena.