Jeli tudy komedianti / Melodie dálek / Tanec kolem šibenice

Jeli tudy komedianti / Melodie dálek / Tanec kolem šibenice https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/48970/bmid_jeli-tudy-komedianti-melodie-dalek--5RX-48970.jpg 4 19 3

Románová trilogie uvede čtenáře do barvitého prostředí Itálie osmnáctého století,do světa temných vášní i čistých lásek,do světa karnevalových radovánek i nezměrného utrpení chudiny.

Žánr:
Literatura světová , Romány

Vydáno: , Odeon
Originální název:

Komedianten trokken voorbij, Melodie der verten, De dans om de galg , 1962


více info...

m_martina
m_martina
04.03.2022 3 z 5

Knihu jsem četla celé dva týdny a prokládala jsem ji jinými knihami. To obvykle nedělávám, ale tady mně nezbylo nic jiného. Autor píše zdlouhavě, proto jsem se musela do čtení nutit. A to nemám ráda. Možná zkusím ještě něco jiného od něj, ale určitě ne hned.

Pebra
Pebra
16.11.2020 5 z 5

Báječná kniha. Netuším, jak mohl Fabricius tak dobře prostudovat život v 18. století v Benátkách, ale i kdyby si to celé vymyslel, uchvátilo mě to. Zvrácené vztahy, hýření až do rána, láska za láskou, rána za ranou. Nic sladkobolného, naopak. Pletichy všeho druhu, uf! Poslední stránky jsem četla jako malá s přivřenýma očima, abych je mohla kdykoli zavřít, když scénu na papíře neunesu. Dobré je to! Plasticky popsané, člověk vidí i mouchy, co usedají na rozpálená čela hlavních hrdinů. Chápu, že někdo není trpělivý číst takové barvité popisy, ale já jsem staromódní a v literatuře velmi konzervativní. Knihu jsem našla pohozenou mezi dalšími potrhanými na poličce jisté dekadentní kavárny a nelituju, že jsem ji začala pro zkrácení chvíle číst u kávy, a odnesla si ji domů. Fabricius se dostal do čela mého soukromého peletonu spisovatelů!


85098211
85098211
05.11.2017 3 z 5

Pokud jde o zvolené téma, jedná se o výbornou volbu. Dostaneme zde rozsáhle pojatou historickou fresku, která by snad mohla být i dost zajímavá. Na začátku jsem totiž byla opravdu nadšená a námět se mi moc líbil. Ale autor píše tak, že stále sklouzává do nezáživných až nudných pasáží. A to je opravdu velká škoda. No a konec se mi zdál zbytečně tragicky pojatý. To však byla autorova volba a ne moje, proto se o tom pouze zmiňuji, ale autorovi v tomto ohledu nic nevytýkám ;-).

Štítky knihy

18. století Itálie herci

Kniha Jeli tudy komedianti / Melodie dálek / Tanec kolem šibenice je v

Přečtených24x
Knihotéce49x
Chystám se číst3x
dalších seznamech2x