Jaro rebelů

Jaro rebelů https://www.databazeknih.cz/img/books/19_/193202/bmid_jaro-rebelu-193202.jpg 4 96 17

Soumrak království série

< 2. díl

Auranos byl dobyt a tři království – Auranos, Limeros a Paelsia – jsou nyní nedobrovolnou součástí sjednocené země zvané Mytika. Lákavá a nebezpečná magie však stále vábí a s ní i možnost vládnout nejen Mytice, ale celému světu… CLEO je nyní uvězněna ve svém vlastním paláci, nucena stát se obhájkyní Mytiky, zatímco král Gaius lže jejímu lidu. MAGNUS se má jednou stát dědicem nového království, nyní jím však zmítají city k nevlastní sestře Lucii. LUCIA je zděšena úchvatnými projevy magie, která umožnila jejímu otci zmocnit se Auranosu. JONAS se stane vůdcem rebelů, kteří čekají, až jim řekne, jak plánuje svrhnout krále Gaia z trůnu. Když Gaius oznámí, že do Zapovězených hor se má stavět silnice, která formálně spojí kraje Mytiky v jedinou říši, spustí tím řetězec událostí, které navždy změní tvář této země.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Fantasy , Pro děti a mládež

Vydáno: , Egmont (ČR)
Originální název:

Rebel Spring , 2013


více info...

Přidat komentář

LucieWiki
27.10.2018 5 z 5

Je to 4 roky co vyšlo pokračování a není jen jedno a přesto je nikdo nepřekládá :( užasná kniha ale tím, že serie není přeložena a ani se to zatím neplánuje to dost čtenářů odradí si knihu pořídit... jaká škoda pro svět knih

skyline
14.09.2018 5 z 5

Jedna mrtvola za druhou.... dobry, cetlo se to dobre. Ted me stve, ze nejsou prelozeny dalsi dily. Ale teda pro deti to vazne neni :-D


Veromika
04.09.2018 5 z 5

Kniha mě nadchla snad ještě víc než první díl, takže jsem se od čtení nemohla pomalu ani odtrhnout. V tomto díle jsem si velice oblíbila Jonase, takže si dovedete představit, jak jsem poslední stránky doslova hltala, jen abych zjistila, že všechno dobře dopadne. No a jelikož to není poslední díl, ale poslední vydaný v češtině, tak hurá na originály. :)

WallopX
03.06.2018 4 z 5

Nevím, zda byl lepší tento díl či předchozí, ale četbu jsem si rozkouskovaně užila,
Jelikož je to léto a čtení u mě v tuto dobu přichází méně v úvahu :)
Rozhodnopádně... když mě čekalo posledních pár stránek, nějak jsem stránky přestala počítat a KONEC ! Byl to maličko šok a jsem naštvaná,že zde není více dílů. Škoda

Tenebien
24.02.2018 4 z 5

Já jen nechápu, proč nevyšly další díly. Tahle série je kniha od knihy lepší a lepší. (čtu teď pátý díl a jako wow)
Je pravda, že v tomhle díle se toho tolik nestalo, jen nám postavy trošku charakterově vyrostly a posunuly se, což já ráda. :) Navíc mi kniha přišla mnohem lepší než první díl (a ten byl dobrý). (čteno v originále)

Elen telemna
01.10.2017 3 z 5

Mě kniha trochu zklamala.
Děj byl napínavý a zajímavý, postavy nebyly špatné (tedy až na Lucii, ta mě trochu zklamala...) a knížka byla napsána velmi čtivě.
ALE:
Upřímně se mi nelíbily narážky na určité nevhodné téma...
To je opravdu nutné používat v literatuře sprostá či vulgární slova?
Postavy se občas chovají opravdu nelogicky...
Princ Ašúr? Co to mělo na konci s Nikem znamenat? Tímhle si to autorka doopravdy pokazila.

Celkově: knížka je čtivá s velmi dobrým dějem, ale to je jediný důvod, proč bych četla další díl, který ale stejně není vydaný...

naty560
16.09.2017 5 z 5

Nejlepší knížka co jsem kdy četla miluju jí. Nejde se od ní odtrhnout. Mám ráda Magnuse a Jonase ze začátku jsem je nemusela ale teď nejhorší je že knihy končí že nekončí a navazují hned na další knihu takže se asi nikdy nedozvim jak to skončí. Opravdu bych byla mic ráda kdyby vydali i ostatni díly v češtině tato knuha si zaslouží více pozornosti. Kniha se mi moc hezky četla. Já knížky moc nečetla ale náhodou jsem narazila na první díl a hned jsem si ho objednala a jsem moc ráda za milou náhodu. V druhém díle jsou lépe popsány postavy a tak se s nimi čtenář více sblíží mám tu knížku hrozně ráda a moc bych si přála aby vydali třetí díl.

Denaille
16.05.2017 3 z 5

Přišla jsem na to, v čem je chyba. Jsou to ty kapitoly z pohledu více postav, co mi brání se ihned v začátku do knihy pořádně dostat. Po pár stránkách totiž máte pocit, že je to nuda a nejradši byste to vzdali, ale stejně jako u prvního dílu se to vše rozjede o pár stránek dál.
Ale co mě štve nejvíc je vlastně to, že nevím, jak to skončí... fakt ten zbytek nevydají?

lukino41
20.04.2017 4 z 5

Je celkem škoda, že jsem nečetl první díl - že je Jaro rebelů díl druhý, jsem zjistil až po dočtení, ale vůbec mi to nevadilo, neboť jsem se takřka ihned dostal do děje - protože jde o dobrou fantasy knihu a zaslouží si přečíst - ale první díl si přečíst můžete nebuďte jako já :) .

Markett
15.01.2016 4 z 5

Moc pěkné pokračování už dost dobrého prvního dílu. Mezi prvním a druhým dílem jsem měla krátkou mezeru, ale jakmile jsem se dala do čtení, dostala jsem se do děje a věděla jsem, co se v prvním díle stalo. Moc se mi líbí autorčina originalita a nápaditost, společně s odvážnými postavami. Dokonce musím přiznat, že jsem si docela oblíbila Magnuse, ale Lucia mi trochu začala vadit. Samozřejmě moje oblíbená Cleo nezklamala, statečná, mladá dívka bojující o to, co jí patří a Jonas je obrazem mladého hrdiny, který je schopný udělat cokoliv pro to, aby ochránil svou zemi. Prolínání hlavních postav s nesmrtelnými za Svatyně se mi moc líbilo. Určitě by to chtělo třetí díl. :)

Jo a málem bych zapomněla, konečně se vyřešila situace s Aronem, jak ten byl otravný!

Ellbereth
13.04.2015 3 z 5

Pokračování příběhu asi o kousek lepší než první díl, dobře se četlo, námět zajímavý, ale pro mě opět málo popisné. Autorka zde sice už lépe vykreslila charakteristiku postav, ale mě zde prostě něco chybělo. Knihy mi přijdou stále lehce nedotažené a asi i předvídatelné. Ale i tak bych sérii ráda dočetla a jestli to vydavatelství opravdu vydat nechce, tak mi to přijde dost na hlavu! :-P

Andy0892
24.01.2015 4 z 5

Snad lepší než první díl. Těšila jsem se na pokračování, které si však budu muset přečíst v angličtině, neboť jsem se přímo od pracovníka vydavatelství dozvěděla, že neplánují přeložit a vydat třetí díl v češtině. :-(

felix6338
06.11.2014

Četl jsem oba díly...zase mnoho krve, zrady, bojů, úmrtí, zla, podmanění si celé země...strašně zlé a temné, do dnešního světa téměř zbytečné.
Sice historické, ale tvrdé.
Pro děti to rozhodně není.
A pro mládež asi taky ne.

Nynuska86
06.10.2014 4 z 5

Nemůžu než souhlasit s ostatními komentáři :-) Knížka je super, a to i přes slabší první polovinu. Nechybí neočekávané zvraty a překvapení. Těším se na pokračování.

Brambram
08.09.2014 4 z 5

Stejně jako první jsem si jí užila, mohu doporučit.

Alee
01.09.2014 4 z 5

Zábavná kniha natlučená dějem až po okraj, kde všechno klape jak má v dobrém tempu a dokáže překvapit. První polovina trochu slabší, ale druhá to bohatě vynahradí. Nemůžu říct, že všechny postavy jsou skvělé, některé baví víc, některé míň, ale víceméně všichni mají svoje místo. Jak v příběhu, tak na seznamu mrtvol. Autorka se krve nebojí a nebojí se také překazit svojí vlastní rozpracovanou dějovou linii, což vážně ocěňuju, děj je pak spletitější. Ač je toto druhý díl, netrpí (aspoň ne výrazně) syndromem druhých dílů a je to opět další skvělá knížka na prázdninové čtení.

DračiceLaura
03.06.2014 5 z 5

Super pokračování mé oblíbené série. Dozvíte se tu víc o strážcích, už jen proto že autorka za ně několikrát píše. Kniha má mnoho překvapení a možná je maličko horší než 1. díl, protože scény jsou někdy předvídatelné. Každopádně jsou tu noví charizmatičtí hrdinové, kteří příběhu dodají patřičné napětí. Pocity hrdinů jsou však někdy dost chaotické(zejména u Cleo), což ovšem příběhu přidává na originalitě. Už se těším na další díl, který bude určitě stejně úchvatný jako předchozí.

Autorovy další knížky

Morgan Rhodes (p)
kanadská, 1971
2013  83%Soumrak království
2014  86%Jaro rebelů

Kniha Jaro rebelů je v

Přečtených138x
Čtenářské výzvě12x
Doporučených17x
Knihotéce133x
Chystám se číst78x
Chci si koupit16x
dalších seznamech3x