Jak svést ostýchavou dámu

Jak svést ostýchavou dámu https://www.databazeknih.cz/img/books/18_/188164/bmid_jak-svest-ostychavou-damu-63b8898d652d8.png 4 193 33

Lady Minerva Sharpeová vymyslela dokonalý plán, jak uniknout babiččiným požadavkům: zasnoubí se s naprosto nevhodným mužem! Babička jí jistě raději vyplatí dědictví, než aby nečinně přihlížela, jak se její vnučka chystá provdat za jakéhosi nezodpovědného hejska! A kdo by mohl roli budoucího manžela sehrát lépe než nespoutaný Giles Masters, mladý advokát, jenž se stal předlohou pro postavu přitažlivého špióna v Minerviných románech? A navíc v její mysli stále dřímá neodbytná vzpomínka na vášnivý polibek, který od něj dostala v den svých devatenáctých narozenin... Ovšem zamilovat se do takového nemravy? Ne, to rozhodně nemá Minerva v úmyslu! Plna odhodlání se pustí do realizace svého plánu, aniž tuší, že Giles je ve skutečnosti tajný vládní agent. Když o něco později spojí síly, aby objasnili záhadnou smrt jejích rodičů, rozhoří se mezi nimi prudká touha. Zdálo by se, že je vše na nejlepší cestě, ale není: jakmile Minerva zjistí pravdu o Gilesově dvojím životě, zanevře na něj. A jemu nezbývá než využít všemožných lstí, jimž ho naučilo jeho povolání, aby si znovu vydobyl místo v Minervině srdci.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Domino
Originální název:

How to Woo a Reluctant Lady , 2011


více info...

Přidat komentář

Kudík
28.10.2023 4 z 5

Věnování v prvním díle mi napovědělo, že se Stonevill již někde objevil, ale až zde jsem pochopila, že tato série se má číst po "Škole dědiček". Nevadí, někdy jí snad také zdolám.
Lady Minerva Sharpeová je autorkou krvelačných gotických románů, kde čerpá inspiraci za svého života. Líbí se mi, jak okolí a rodina přesně ví, kdo představuje její hrdiny, hlavně oblíbeného padoucha markýze z Rocktonu. :) Nebyla by to ona, aby závěrem nepřekvapila. Díky Gilesi Mastersovi, advokátovi a zdárnému sekundantovi bratrů Sharpeových v mladších letech, se podaří poodhalit zápletku ohledně smrti rodičů Lewise a Prudence. Zatím asi nejlepší díl.

Ála1968
01.04.2023 4 z 5

Zatím nejlepší díl ze série.Nenudila jsem se a mělo to krásný děj, který rychle ubíhal.


Petra-1
17.07.2022 4 z 5

Po přečtení pár stran jsem si uvědomila, že jsem knihu již četla. Ale protože sr mi líbila, tak jsem si ji přečetla znovu. Dobrý příběh, sympatičtí hrdinové.

kacenka6144
31.01.2022 5 z 5

Pokračování dobře napsané série. Manipulativní babička Hetty si jde dál za svým. A další vnouče se jí podaří úspěšně "usadit".

uminaa
28.11.2021 4 z 5

Musím povedať, že som sa veľmi tešila na Minervin príbeh, lebo som dúfala, že sa v ňom autorka viac zmieni a priblíži práve Minervinu tvorbu. Toho som sa síce nedočkala, ale aj tak ma príbeh veľmi bavil

katkaq
17.11.2021 3 z 5

Příjemné počtení, ale o něco slabší než předchozí. Líbilo se mi, jak si mezi sebou hrdinové budovali vztah, ale v porovnání s ostatními knihami si myslím, že autorka to umí i lépe.

Maruš.D
31.03.2020 3 z 5

Pro mě nejhorší z celé série. Dost mě to zklamalo, jelikož jsem se na Lady Minervu a Masterse hodně těšila. Nakonec jsem hodně vět přeskakovala, text jsem projížděla občas jen tak zběžně. Byly tam samozřejmě dobré pasáže, ale k mému zklamání i dosti těch nudných. K přečtení všech dílů v sérii to určitě nelze vynechat, avšak v porovnání s ostatními díly, musím hodnotit tak nízko. Asi kdybych si knihu přečetla jen tak náhodně, bavila by mne více.

milena8281
25.02.2020 5 z 5

Klasický harlequinský příběh, příjemná oddychovka, přesně taková, jaké mám ráda.

petraj30
23.10.2019 4 z 5

Krásný oddechový román na jedno odpoledne. Velká škoda, že mám k dispozici pouze první 3 díly ze série a s mým štěstím jsem zrovna sáhla po posledním :-)
Příběh byl plný tajemství, napínavý, romantický a občas i vtipný.
Minerva mi vůbec nepřipadala ostýchavá, jak je psáno v názvu, ale spíš strašně tvrdohlavá a zbrklá, občas jsem obracela oči v sloup. Giles byl na sebe moc tvrdý a vůbec si nevěřil, ale k sobě se hodili skvěle, alespoň zkrotí jeden druhého:-) Doporučuji

Etule
24.08.2019 4 z 5

Tak tohle bylo super. Giles se mi neskutečně líbil a s Minervou se k sobě perfektně hodí. :)

cukrovka
27.06.2019 5 z 5

Opět příjemná a čtivá romantika.

ariel platto
25.03.2019 5 z 5

Tak tento díl bych hodnotila na 4,5 hvězdiček. Lepší než druhý a o fous slabší než první.

havrmoni
30.01.2019 5 z 5

Čtu podruhé celou sérii, konečně v celku, bez toho, abych čekala na další díly. A docela mě zarazilo, jak mě teď vadilo chování Minervy po svatbě. Jinak mě to, ale stále baví.

kalinka99
07.12.2018 2 z 5

Moc mě to nenadchlo. Musela jsem se do čtení nutit, ale to bude tím, že nemusím romány s historickou tématikou.

Majjina
13.11.2018 3 z 5

Jak je již uvedeno níže, klasický romantický příběh se špetkou kriminálky. Na nedělní odpoledne zcela ideální...????

michaela8804
06.08.2018 5 z 5

Konečně zase trocha zábavy. Tento díl byl mnohonásobně lepší než č. 2, který mě chvílemi nudil a těžce jsem se jím prokousávala. Bála jsem se, že 3. bude stejně zdlouhavý, ale naštěstí se mi to líbilo a hodně jsem se bavila. Minerva s Giles se k sobě naproso hodí. Líbila se mi hlavně ona, její názory a chování. Prostě se jen tak nedala a pobavila mě, jak najala na Gilese detektiva.
Zarazilo mě ale, jak v tomto díle vystupuje Pinter. Mám pocit, jako by to nebyl ten Pinter z předchozích dílů. Představila jsem si ho už na začátku jako úplně někoho jiného a mám pocit, že ho autorka začala měnit. Dělá z něj pohledného mladíka. Pokud vím, tak v 1. díle se o něm takto nemluvilo. Měla jsem ho za úzkoprsého přísného chlápka průměřného vzhledu. Teď k němu musím přistupovat jinak, to mi moc nevyhovuje. Bourá mi to celý příběh.
Jinak super a přečtu si pochopitelně i další díly. Chci tuhle sérii dotáhnout do konce.

Lembac
08.01.2018 3 z 5

Klasický milostný příběh, který je okořeněný trochou špionáže a pátráním po pravém důvodu úmrtí rodičů všech Výtečníků.
Minerva a Giles si k sobě v průběhu knížky cestu našli, i když důvod jejich sblížení byl jiný než nehynoucí láska. On nechce, aby o něm ve svých románech Minerva psala, protože by tím nechtěně mohla vyzradit jeho výzvědnou činnost. Ona Gilese sice od dětství miluje, ale vdát se chce pouze natruc babičce. Minervin plán samozřejmě nefunguje - podobně jako stejný plán jejího bratra Olivera v prvním díle této série Pravda o markýzi S.
Nebyla by to špatná knížka, pokud by v ní lidé sebou vzájemně neustále nemanipulovali. Babiččino "vydírání" vnoučat bylo zajímavé v knížce první, ale jako leitmotiv celé série se mi popravdě moc nelíbí. V takové rodině bych asi žít nechtěla, ať už je důvodem manipulace cokoliv. Nejzajímavějším místem příběhu tak pro mě bylo vyšetřování vraždy Minerviných rodičů.

Majdule
26.12.2017 4 z 5

Zápletka i postavy se mi líbily, nápad výtečníků stále funguje. Snad jen hlavní hrdina je trochu trouba, ale napravuje to tempo příběhu a hezké milostné scény.

karamelka57
08.11.2017 5 z 5

ďalší skvelý diel, nemám čo dodať, super čítanie...

kackajh
23.04.2017 5 z 5

Shodou okolností jsem četla jako poslední a moc se mi příběh Minervy a Gilese líbil. zatím se mi nejvíc líbil Gabriel, ale Giles ho překonal, byl to fajn chlap, vypracoval se od píky, Minervu miloval už dávno i když to neuměl pojmenovat, ale každým svým skutkem to dával najevo. Akorat starší Sharpove mi lezly na nervy s tím jak na něj doráželi kvůli jeho pověsti, hlavně Oliver, ten mi doslova vypadl z oka, jeho výlevy byli situaci kdy zloděj volá chyťte zloděje! Sám nic nedokázal, titul mu spadl do klína, dědictví prosustroval, ale najednou byl vzor všech ctností.