Jak se zbavit starostí a začít žít

Jak se zbavit starostí a začít žít https://www.databazeknih.cz/img/books/30_/30449/bmid_jak-se-zbavit-starosti-a-zacit-zit-iRf-30449.jpg 4 230 57

Deset způsobů, jak vám tato kniha pomůže: 1. Poskytne vám celou řadu praktických a vyzkoušených rad, jak řešit situace, které vám působí starosti. 2. Ukáže vám, jak se okamžitě zbavit padesáti procent problémů. 3. Nabídne vám sedm způsobů, jak si vypěstovat duševní postoj, který povede ke klidu a štěstí. 4. Ukáže Vám, jak zmírnit finanční starosti. 5. Vysvětluje zákon, který mnoha vašim starostem zakáže působit. 6. Poví vám, jak využít kritiku ke svému prospěchu. 7. Ukáže vám, jak se vyhnout únavě a vypadat pořád mladě. 8. Popíše čtyři pracovní návyky, které pomáhají zabraňovat únavě a starostem. 9. Poví vám, jak si každý den prodloužit život o hodinu. 10. Ukáže vám, jak se vyhnout citovému rozrušení.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Literatura naučná , Osobní rozvoj a styl

Vydáno: , Beta-Dobrovský
Originální název:

How to Stop Worrying and Start Living , 1948


více info...

Přidat komentář

HelenBarbora
11.04.2024 5 z 5

Perfektní Dale Carnegie a jeho mnohdy nadčasové myšlenky, je prostor si vybrat, co se komu bude hodit, aby se starostí zbavil, dopuručuju.

Clea3112
03.03.2024 4 z 5

Poměrně nadčasová kniha, která má spoustu využitelných nosných myšlenek, i když některé příklady a tipy jsou poplatné době. Osobní příběhy hrdinů mají působit motivačně (každý to zvládne!), ale za mě osobně tyto pasáže byly trochu zdlouhavé.


Borek9
06.01.2024 4 z 5

Je fascinující, že skoro vše z knihy z roku 1944 lze aplikovat s úspěchem i dnes. Něco jsem občas přeskočil, hlavně příběhy nějakých neurotiků ale jinak OK.

Cherry1905
08.11.2023 3 z 5

Kniha má dost zajímavých myšlenek, ale je plná zbytečného okecávání.
Osobně mi dala víc kniha o buddhismu.

anule90
26.05.2023 5 z 5

Perfektní kniha. Na jednu stranu vlastně nic nového, ale i tak mám pocit, že po jednom přečtení jsem o kousek dál. Tak ještě několikrát a začít aplikovat.

Zidanek
19.01.2023 5 z 5

Tato kniha naprosto s přehledem převzala první místo v žebříčku knih majících dopad na mojí osobnost, nechci říct že jsem se snad po přečtení stal zázračně šťastnější a že si starosti nedělám, ale rozhodně vnímám život jinak než kdy dříve.
Ten pomyslný vlak mé osobnosti drží lépe na kolejích a některé impulzy dříve vyvolávající starosti už ho nedokáží vykolejit.
Kniha je tak zásadní společně s její mladší příbuznou "Jak získávat přátele..." že se staly mými příručkami do kterých čas od času nahlédnu a inspiruji se jaký postoj zaujmout vůči starostem, životu, přátelům, vztahům atd. když už si sám nevím rady a které zaujmuly jasné místo na nočním stolku.

Kniha opravdu stojí za to číst a používat jako příručku, protože i kdyby jste aplikovali pouze desetinu zásad v knize obsažené rozhodně ucítíte změnu k lepšímu!

zuzmi39
23.11.2022 4 z 5

Ačkoliv byla tato kniha napsaná ve 40. letech minulého století, obsahuje velké množství dobrých a účinných rad, které jsou aplikovatelné i v dnešní modernější době. Autor čerpal ze zkušeností opravdu velkého množství lidí a výsledkem je kniha, která určitě pomůže v jistém ohledu každému. Mně osobně přijdou rady k onomu bezstarostnému životu logické a mám v plánu se některými i řídit. V praxi jsem je však bohužel ještě nevyzkoušela, tudíž nemohu potvrdit jejich efektivitu. Jediné, co mi na knize docela vadilo, byl způsob, jakým autor čtenářům někdy až příliš vnucuje náboženství.

drakamena
18.09.2022 3 z 5

Kniha obsahuje spoustu skvělých postřehů a překvapilo mě, že většinou jsem se nevědomky řídila už před jejím přečtením. Prostě mi připadaly logické. Bylo ale hezké potvrdit si, že tyto metody skutečně fungují. Na můj vkus však bylo v knize až moc náboženství. Jsem katolík - i když v současné době spíše agnostik - a víra jako pilíř, o který se můžu opřít, mi vůbec nevadí. Tohle... ale bylo trochu moc i na mě.

Miroslav1234
24.08.2022 5 z 5

Jedna z knih od Pana Carnegiho. Velice praktická kniha která vás naučí různé principy a techniky na duševní rovnováhu a jak se zbavit starostí. Carnegie nezklamal a tím pádem dávám 5/5.

AndelkaZoubek
20.08.2022 5 z 5

Jedna z nejlepších knih o seberozvoji, které jsem kdy četla! Poskytuje zejména praktické rady, většina z nich je v podstatě "geniálně jednoduchá". Vždy je samozřejmě těžší implementace do každodenního života, ale troufám si tvrdit, že i kdyby se Vám podařilo vzít si z knihy 2-3 doporučení a využít je (podle toho, co zrovna potřebujete), tak se Váš život výrazně zlepší. Chce to ochotu zkusit nové věci a vůbec uvědomit si, že něco třeba neděláme správně a sami si tím zbytečně komplikujeme život. Tuto knihu by si měl přečíst každý, protože starosti se nevyhnou nikomu z nás. Za mě jedna z "life-changing" knížek! Plus jedno doporučení - pokud knihu nechcete číst celou včetně příkladů, kdo kdy jak pravidlo aplikoval, na konci každé části je stručné shrnutí - můžete si přečíst nejprve pouze tato shrnutí a pak se zaměřit už jen na kapitoly, které Vás dle shrnutí nejvíc zaujmou.

Prince_of_book
05.07.2022 4 z 5

Velice zajímavá kniha o tom, jak se zbavit starostí. Četla se mi popravdě daleko lépe než "Jak získávat přátele..."a bylo v ní spoustu ponaučení. Byli v ní ale i věci, se kterými úplně nesouhlasím,. nebo jsou podle mě přinejmenším zkreslené.

Z knihy si určitě pár rad a tipů odnáším a je dost možné, že se ke knize ještě někdy vrátím.

Hodnotím 8,5/10.

Pavel666
25.06.2022 5 z 5

Další kniha která dokáže sdělit mnoho užitečných informací do života. Mně osobně tato kniha velmi pomohla vyrovnávat se s každodenním stresem ať už jde o větší či menší starosti. Nad hodně myšlenkami jsem se pozastavil a rozhodně je budu ve svém životě používat. Velmi doporučuji přečíst tuto knihu každému !

Beabooks
23.02.2022 5 z 5

Carnegie je autor, který žil v první polovině minulého století. Musíte se tedy připravit, že příklady a příběhy, které vypráví, jsou z tohoto období. Pokud na to nejste zvyklí, může vám to připadat divné. Ale lidé si byli podobní a prožívali stejné obavy tehdy i teď, tak se tím nenechte odradit. Kniha je rozdělená na kapitoly a důležité body jsou vždy shrnuté. Takže když si budete chtít informace osvěžit, bude stačit prolistovat. Za mě je to báječná kniha a klidně by ji mohl mít v knihovně úplně každý.

jordys
02.02.2022 4 z 5

Chvilkama až úsměvná doporučení, ale s tím si nechci dělat starosti, přece jen už to není kniha nejmladší. Musím ubrat jednu hvězdičku za dokládání doporučení pouze případovými studiemi, i když tenkrát to asi ani jinak nešlo. Ale příběh jedné paní, která se začala modlit a tak se zbavila starostí - to už mi dělá starosti.:)

freejazz
16.12.2021 3 z 5

kdysi dávno...
přesto jsem si zapamatoval, že 99 % problémů vzniká v mojí hlavě. a lety jsem se setkal s mnoha lidmi, pro které nebyl problém vymyslet jakýkoliv problém:) dneska kolem sebe vidím samé kluby řešitelů - problémů, které by nevznikli, kdyby o ně tolik nestáli:)
knížka, určená především pro Carnegieho pěšáky, jak získat určité dovednosti a jak se cítit hodnotněji než jiní otroci kolem. přesto v ní šlo především o manipulaci s lidskou myslí a oblbnutí peonů, kterým slíbili, že když padnou v boji za větší zisk, bude na ně milostivě pamatováno.
(a nebylo. nikdo už nezná jména těch, co uvěřili. zůstalo jenom jméno toho, co hlásal nové náboženství.)

toppka
06.06.2021 4 z 5

Poslouchala jsem jako audioknihu v angličtině. Kniha je to dobrá, líbí se mi, spousta dobrých myšlenek. Ale myslím si, že v případě opravdu velkých problémů a starostí je téměř nemožné se od toho oprostit, říct si že to všechno beru tak jak to je. Například když vám třeba umře dítě nebo přijdete o střechu nad hlavou, nemáte co jíst, trpíte ve válečném konfliktu a podobně.

Karoli282
14.02.2021 5 z 5

Skvělá kniha plná užitečných rad pro spokojenější život.

rencovav
07.12.2020 1 z 5

Ježiš, tak tohle bylo fakt děsný. Mami, co si to proboha pořizuješ za audioknihy, tohle by se vůbec podporovat nemělo... První dejme tomu čtvrtina knihy - dobrý, i to dávalo smysl, ty rady mohly skutečně někomu pomoct a zněly rozumně. Jenže pak se z toho stala vlastně taková americká agitace na Boha - každý den se modlete a vyděláte si tolik, že už nikdy nebudete nešťastní. Jo a taky nemusíte spát a vlastně se vůbec stresovat s čímkoliv, protože Bůh to všechno zařídí. S vírou se neustále peru a nedokážu dát jasnou odpověď, jestli věřím či ne, ale rozhodně vím, že tenhle americký náboženský materialismus mě znechucuje. Proč by "začít žít" mělo znamenat, že najednou začnu vydělávat strašně moc peněz? Proč by "bezstarostnost" měla záviset na tom, jestli jsem se večer pomodlila? Znám lidi, kteří se modlí a stejně se stresují, a ty, kteří na náboženství z vysoka kašlou a jsou fakt v pohodě. No, ještě by se to nějak dalo přežít. Jenže poslední asi třetinu knihy tvoří příběhy lidí, kteří se přestali stresovat a začali žít. No a hádejte, jak se jim to povedlo - vlastně za to vůbec nemohli oni a nějaké jejich schopnosti, vnitřní rozpoložení nebo nevím co, ale všemohoucí na nebesích a to, kolikrát denně se k němu pomodlili, případně kolik peněz přispěli církvi. Omg. Ne, ne, ne, už žádnou motivační knihu - začnu žít i bez těchhle keců, mnohem líp, myslím.

Uterox
16.05.2020 5 z 5

Parádní knížka na velmi užitečné téma. Sám jsem se knihou inspiroval a řadu poznatků převedl do praktického života. Opravdu co se týče tématu strachu, starostí a úzkostí je toto TOP kniha. Spisovatel vysvětluje na základě životních příběhů. V závěru knížka obsahuje příběhy čtenářů. MOC pomohla!

ingronik
23.03.2020 5 z 5

Dale Carnegie je průkopníkem a stále nejlepším spisovatelem v knihách pod hlavičkou seberozvoj. Pan Sharma, Napoleon Hill a jiní velmi úspěšní autoři se stejným spisovatelským posláním jsou jeho velmi zdatnými nástupci, ale doporučuji si přečíst hlavního tvůrce myšlenek coachingu a pozitivního myšlení, Carnegieho, který dokázal inspirovat spoustu jeho následovníků.