Jak se vyznat ve hvězdách. 25 nejkrásnějších souhvězdí

Jak se vyznat ve hvězdách. 25 nejkrásnějších souhvězdí https://www.databazeknih.cz/img/books/65_/65328/jak-se-vyznat-ve-hvezdach-nejkrasnejsich-souhvezdi-65328.jpg 5 10 4

Díváte se rádi na hvězdy, ale chtěli byste se v té záplavě světel lépe vyznat? Vezměte si večer s sebou dalekohled, baterku a naši knihu. Poskytne vám velmi jednoduchý a praktický návod na to, jak hledat na noční obloze jednotlivá souhvězdí, poví vám něco málo o tom, jak vznikla jejich jména,a ke konci se krátce zmíní i o planetách naší sluneční soustavy, o Měsíci, kometách a zvěrokruhu.... celý text

Literatura naučná Věda
Vydáno: , Albatros (ČR)
Originální název:

Sterne finden ganz einfach


více info...

Přidat komentář

Awča
07.04.2021 5 z 5

Úžasná příručka pro začínající amatérské hvězdáře.
Je zde shrnuto vše potřebné, jasně a přehledně.
Používám jednu z aplikací hvězdné oblohy pro mobilní telefon, ale i tak se mi kniha hodila, je k ní výborným doplňkem. Anebo spíše je aplikace doplňkem k této výborné knize!

haki34
13.01.2021 5 z 5

sehnala jsem v bazaru po dlouhém hledání pro 10letou dceru, kterou hvězdy a vesmír velice baví ..dala jsem na doporučení nejen z DK a oplatilo se ! doporučuji všem malým (a nejen jim ;)) zájemcům o taje hvězdné oblohy. Přehledně, jasně vysvětlí co a jak, doporučí, kde je nejlépe noční oblohu sledovat, co s sebou...a pak můžeme začít :)
Doplněno mapami hvězdné oblohy v jednotlivých ročních obdobích a měsících, se zaměřením, jak je zmíněno v názvu, na 25 "nejhezčích a nejznámějších souhvězdí"...K jednotlivým souhvězdím se dostaneme podrobně, včetně zkrácené verze bájí, ke kterým se váže jejich pojmenování (třeba Castor a Pollux v Blížencích - zrovna ti jsou moji noví letošnězimní kamarádi ). Autor také zdůrazní možnosti orientace podle osvědčeného a dobře celoročně rozpoznatelného Velkého vozu a Kasiopei a samozřejmě Polárky, včetně rad, jak je na obloze najít...kromě hvězd se v závěru krátce věnuje také planetám.

Doporučuji !!! jednoduché, stručné, s dostatkem informací pro "astronomické" začátky....


mi-380
11.10.2019 5 z 5

Dárek od kamarádky Radky. Ví, že rád cestuji, ale takhle daleko se mi to asi nepovede. Kniha je krásná, barevná, dostatečně velká a přehlednější než jakákoliv aplikace.
100 % (zatím 6 hodnotících s průměrem 97 %).

Lady_Ef
22.08.2012 5 z 5

Přehledná a srozumitelná knížka bez zbytečností, které amatérský pozorovatel nepotřebuje. S její pomocí najde úplně každý těch 25 nejkrásnějších souhvězdí.

Štítky knihy

vesmír hvězdy, planety, souhvězdí

Autorovy další knížky

2007  98%Jak se vyznat ve hvězdách. 25 nejkrásnějších souhvězdí
2023  80%Najděte souhvězdí snadno a rychle

Kniha Jak se vyznat ve hvězdách. 25 nejkrásnějších souhvězdí je v

Přečtených10x
Čtenářské výzvě2x
Doporučených2x
Knihotéce8x
Chystám se číst6x
Chci si koupit5x
dalších seznamech2x