Jak přicházejí sny

Jak přicházejí sny https://www.databazeknih.cz/img/books/13_/133867/bmid_jak-prichazeji-sny-dIB-133867.jpg 4 123 38

Co se stane, když zemřeme? Chris Nielsen nezná na tuto otázku odpověď, dokud nepřijde při nehodě o život. Teprve tehdy odhaluje skutečnou podobu posmrtného života. Přestože se však dostane do nebe, není zcela spokojen. Chybí mu totiž jeho žena Annie. Následující tragédie ohrozí jejich shledání a Chris proto dobrovolně dává svou duši všanc, aby Annie zachránil z říše věčného zoufalství. Dokáže láska spojit to, co nebe a peklo rozdělily?... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: , BB art
Originální název:

What Dreams May Come , 1978


více info...

Přidat komentář

petrarka72
20.08.2023 2 z 5

Styl průměrný, jazyk omezený a záhrobní bedekr plný klišé. I popový film Duch mi připadal zajímavější.

mulderka
12.07.2023 3 z 5

Čekala jsem duchařskou fantasy, a čeho se mi dostalo? Esotericko-náboženské osvětové propagandy, se seznamem použité literatury dlouhým jak týden před výplatou. Takový turistický průvodce po záhrobí, s detailním výkladem, kdo, kde, jak... akorát málokde s odpovědí "proč". Chtělo by se napsat - aktualizovaná Dantova Božská komedie s výraznou nálepkou "pro chudé". A pokud se nepletu, tenhle žánr přestal být aktuální někdy před 400 lety. Hm, zrovna tohle bych u celkem známého autora mystery horrorů nehledala.
Za normálních okolností bych tuhle knížku patrně poslala rovnou do odpadu, jelikož na teorie o posmrtném životě, reinkarnacích a podobně hledím s obrovskou rezervou. Jenomže... už delší dobu se plácám v drsné emocionálně vyčerpávající bažině a příběh neuvěřitelné lásky Chrise k Ann mě naprosto šokujícně nadobro dostal. Určitou pasáž jsem obrečela jak tři želvy dohromady. A jiná mě zase přiměla k tvrdému zamyšlení nad vlastním životem.
Asi není nikdy pozdě překousnout svou hrdost, omluvit se a poděkovat...
Což je ponaučení, které mi tahle knížka dala. Rozhodně s tím ale není třeba čekat, až to na tomto světě zabalíme.
Tříhvězdičkové hodnocení je aritmetickým průměrem literární úrovně /ta za moc nestála/ a ryze subjektivního psychoterapeutického efektu /právě naopak/.


vnimat_Krasu
15.09.2022 5 z 5

Love story mezi životem a smrtí, který sedne fanouškům Půlnoční knihovny a lidem, co se bojí smrti. Nečekejte žádný ezo. Spíš zběsilý fantasy čtení, lehký jako sněhový pečivo. Zabije vás jednou exkluzivní hororovou scénou z pekla a dojme božsky kapesníčkovým závěrem. Dal bych si Mathesona víc. Dvakrát. Možná i čtyřikrát.

Hells_above
05.07.2022 4 z 5

Zajímavý pohled na život po smrti. Kniha je spíš na zamyšlení, film se mě emočně dotkl mnohem více.

boruf
13.06.2022 4 z 5

Příjemné čtení. Co k tomu dodat. Asi jen, že kdyby to tak bylo, tak bych byl spokojený.

JointlieKat94
30.12.2021 4 z 5

Hezké čtení, které mi dalo trošku zabrat. Stále tu je spousta nezodpovězených otázek, ale nebudu se snažit najít odpověď, prostě se na to budu jen těšit. :) budu doufat, že to takhle vážně funguje, představa je to krásná.

Díky za zážitek. :)

Mufa
30.06.2021 5 z 5

O posmrtném životě a reinkarnacích občas přemýšlím a tohle pojetí by mi docela vyhovovalo. Jen škoda, že se to člověk do poslední chvíle nedozví, jak to opravdu je.
A jsem celkem ráda, že posmrtný život nepopírám...

Tejna
07.04.2021 5 z 5

Člověk ani nemusí být věřící, aby si tohle přečetl. Bylo by vcelku fajn, kdyby to takhle opravdu fungovalo. Chvilkami pohlazení na duši, chvilkami přesný opak. Každopádně rozhodně doporučuji!

oolinkaa
19.05.2019 4 z 5

Četlo se samo. Toto téma mě zajímá a kdo tomu alespoň trochu věří , je ta kniha pro něj .. super

Atrament
04.04.2019 1 z 5

No myslím, že se z tohoto tématu dalo vytěžit daleko více, než plochý a nudný příběh chlapíka, co neustálě kňourá, že se mu stýská po manželce, a který je navíc plný nesmyslů a nelogičností...

jaroiva
29.03.2019 3 z 5

Knížka vůbec není špatná, ale s mou představou posmrtného života moc nerezonuje. Zdá se mi, jako by se autor snažil nějakou indickou nebo východní představu o reinkarnaci vysvětlit tak, aby tomu porozuměl křesťan. Z mého pohledu tak vznikl poněkud náboženský paskvil, který ztratil ty nejlepší myšlenky z obou pohledů a ponechal ty nejpřísnější. Přesto mi to pomohlo uvědomit si, jak to asi mám sama, resp. jak to určitě poskládané nemám.
Vzhledem k tomu, že nikdo nevíme, jak to je opravdu, těžko se to hodnotí, ale mě prostě autor nepřesvědčil ani o tom, že to má sám nějak smysluplně srovnané. V tomto ohledu vnímám lépe jiné knížky, i když třeba obsahují i fantastičtější a méně uvěřitelné představy (např. Říše andělů: Bernard Werber).
Pokud to budu brát jako obyčejnou beletrii, pak je to OK.

Knišíl
23.12.2018 4 z 5

Jeden z nejkrásnějších příběhů, inspirující a motivující čtení pro úplně každého, jen je potřeba si vybrat vlastní interpretaci popisovaného a neopomenout hlavní myšlenku díla (láska k bližnímu svému). Nepočítám se za věřícího, přesto bych právě velmi rád přijal tuto vizi existence, a proto něco ve mě popírá moji nevěřícnost.
PS: Film jsem viděl první a proto jsem se rozhodl i pro tuto knížku. Film jsem viděl již dávno, a tak si nerozpomenu jak moc rozdílný oproti knize byl. Každopádně nikdy jsem na něj nezapomenul úplně a ani nezapomenu. Stejně tak s knihou.

M100
28.09.2018 5 z 5

Úžasný zážitek...

danny_21
05.09.2018 3 z 5

Moc jsem byl natěšeny na další knihu autora úžasné Já legendy i vzhledem k tomu, že stručný obsah sliboval i díky tématu posmrtného života / světa skvělou záležitost. Bohužel ve výsledku nemůžu říct, že bych byl očarován, někdy mi přišlo, že si autor dost protiřečí, předkládá nedotažené pořád lidsky "fyzické" myšlenky a skutky v jeho Zemi zaslíbené a dost mě otravovalo to neustálé strachování se o manželku ( i když v pointě mělo opodstatnění ) a nečekal jsem, že se dostaneme na úroveň křesťansky postaveného světa s nebem a peklem. Ale abych taky pochválil - líbily se mi popisy metafyzického stavu po smrti, budování myšlenkami a konečné reinkarnační studie. Zajímavé téma, ale čekal jsem prostě víc, protože i já bych chtěl věřit, že smrtí ten současný hektický sprint nekončí a někde na nás čeká příjemné pokračování v jiných sférách s neomezenými možnostmi - 70 %

wlado
31.05.2018 4 z 5

Zaujímavá a pútavá kniha. Autor z posmrtného "života" urobil takmer vedecký traktát, s náboženským podtónom (čo mi nesedelo). Kniha sa číta dobre a miestami je dosť napínavá. Príbeh veľkej lásky až za hrob.

vlkcz
08.05.2018 5 z 5

Znal jsem dřív film, který je, zejména vizuálně, hodně povedený. Knížka je trochu jiná, zaměřuje se spíš na myšlenky, díky čemuž ztrácí v prostřední části trochu spád.
Ale každopádně člověku zůstane pod kůží.

Matthias
05.11.2017 2 z 5

Přečetl jsem v rámci knižní výzvy - je to oblíbená kniha mé mamky, která se zajímá o duchovno. Naštěstí je to tak snadno napsaný, že se to dá přečíst víceméně na pár posezení. Bohužel příběh mi moc nešmakoval. Ne proto, že na posmrtný život nevěřím, duchovno a esoterika a astrální cestování považuju za nesmysly atp. ale především v tom příběhu místy dost haprovala logika, kdy sám autor v principech posmrtného života, který popisoval, dělal občas logické rozpory. Místy na mě všechno působilo velice povrchně, ačkoliv se kniha snažila působit naopak velice hluboce. A za nejhorší považuju, že je to místy psané velice kýčovitě a "nažehleně". Ovšem druhá část knihy mi připadala trochu lepší, protože se tam teprve něco začalo dít a občas se vyskytl u nějaký ten zajímavější moment.

DasaN
17.10.2017 5 z 5

Originální příběh o lásce, kterou nepřekoná ani smrt. Kniha má zajímavou myšlenku a přestože nejsem věřící, tak musím říct, že se mi fakt líbila.

Raymi
09.10.2016 5 z 5

Velmi dojemný příběh o velké lásce přetrvávající i po smrti.Kniha nutí k zamyšlení a dává jistou naději do budoucna.

pauline93
15.08.2016 5 z 5

Vždycky jsem tak nějak doufala v to, že život smrtí nekončí a přečtení této knihy mi mé myšlenky ještě více utvrdilo..

Štítky knihy

zfilmováno sny posmrtný život umírání duchařské romány záhrobí

Autorovy další knížky

Richard Matheson
americká, 1926 - 2013
2008  80%Já legenda
1999  83%Jak přicházejí sny
2022  77%Zmenšující se muž

Kniha Jak přicházejí sny je v

Právě čtených3x
Přečtených172x
Čtenářské výzvě10x
Doporučených18x
Knihotéce88x
Chystám se číst136x
Chci si koupit32x
dalších seznamech2x