Jak přežít těhotenství

Jak přežít těhotenství https://www.databazeknih.cz/img/books/15_/154843/jak-prezit-tehotenstvi-154843.jpg 3 42 17

Optimistická příručka pro všechny ženy, které mají před sebou devět měsíců čekání na svého potomka. A ačkoliv se na ně ze všech stran valí chytré rady a moudra o tom, jak radostné by jejich očekávání mělo být, už první ranní nevolnosti jim naznačí, že zase tak radostné to nebude. Tělesnými útrapami to bohužel nekončí. Na nebohé těhotné začnou útočit stávající matky, které jim bez ptaní do náruče strkají své mimísky „na zkoušku“. Příbuzní se jich donekonečna ptají, jestli to jméno pro dítě skutečně myslí vážně a chtějí mu tak zkazit celý život. Při přenášení dostanou denně desítky esemesek, zda už náhodou neporodily. A do toho je dokáže rozplakat i písnička od Karla Gotta a také to, že na sebe neoblečou nic jiného než stan. Knížka postupně prochází všechny fyzické, psychické a společenské „radosti“ s těhotenstvím spojené, snaží se na ně nahlížet s notnou dávkou humoru a v neposlední řadě také budoucím matkám poradit, jak jednotlivé situace s nadhledem vyřešit. Všechny zasloužilé matky a časopisy o miminech mají nakonec v jednom pravdu – finální produkt všechna trápení vynahradí. Citlivě a s vtipem napsanou knihu doprovází řada ilustrací.... celý text

Žánr:
Literatura naučná , Rodina

Vydáno: , Brána
více info...

Noisette73
Noisette73
28.01.2024 1 z 5

Já se nebavila, možná kdybych knížku četla v době kdy bych těhotná nebyla, teď jsem se u ní akorát vztekala. :D

teeyinka
teeyinka
25.10.2023 3 z 5

Oddechová četba, občas pobavila, i když místy to bylo až moc ironizující.


Nicole_picole
Nicole_picole
22.01.2021 2 z 5

Bohužel, nic mi to nedalo. Snaha psát humorně, ale mně to tak nepřišlo.

alice4004
alice4004
30.11.2019 4 z 5

Paní Veronika píše milé a ironicky, nemá problém si ze sebe udělat srandu. Lehké čtení v těhotenství, kniha se mi líbila.

Zuzmenda
Zuzmenda
05.05.2019 odpad!

Veroniku alias Krkavci matku mam rada. Je ale videt,kam se za dobu,ktera uplynula od napsani teto knihy,posunula. Kniha se mi do ruk dostala nahodou a byla jsem z ni neuveritelne zklamana. Takova ta radoby vtipnost za kazdou cenu srsela z kazde stranky.

BarboraMed
BarboraMed
21.11.2018 2 z 5

Knihu jsem si koupila, protože jsem na ni četla dobré ohlasy. Moc mě ale nezaujalo, nezvládla jsem ji ani celou přečíst. Styl autorky mi moc nesedl a odkazy v knize jsou většinou už nefunkční.

popelka595
popelka595
25.07.2018 4 z 5

Knížku jsem dostala od kamarádky, když jsem byla těhotná a byla jsem ji za ní moc vděčná. Naprosto mi sednul Veroniky otevřený a ironický styl psaní. Válela jsem se u ní smíchy, dělala si poznámky, cože teda vlastně potřebuju za tu výbavičku a v neposlední řadě jsem se díky ní mohla připravit na tolik oblíbené otázky typu: "už víte, co to bude" apod. A věřte, že moje (díky Veronice připravená) odpověď "doufáme že dítě" vyvolávala u druhých úsměv na tváři. A o tom to myslím celý je. I v těhotenství se můžeme smát. A hodně! Veroniko, díky!

klara8105
klara8105
25.02.2018

No nevim.. Knizku jsem si koupila, protoze mela dobre recenze, ale musim rict, ze me vubec nezaujala. Dala jsem tomu dva pokusy a dostala se az do pulky, ale nic prevratneho se tam nedozvedela. Radoby vtipne vsuvky mi vtipne vubec neprisly a davat do knizky odkazy na dva radky me vylozene vytacelo. Skoda, cekala jsem vic.

lenkaBajza
lenkaBajza
17.12.2017 4 z 5

Není to žádné převratné a pro život užitečné dílo...ale musím hodnotit vysoko, kniha mne prostě bavila a rozesmívala. Vše bylo dle mě povedené a vykreslené realisticky, vtipně, ironicky i s nadhledem. Konečně někdo, kdo netvrdí, jak je těhotenství nejkrásnější období, ale upřímně napíše všechny neduhy - psychické i fyzické = avšak ve finále vždy úsměvné. Super:-)

combatgirl
combatgirl
04.01.2017 3 z 5

Vtipné :-)

Lenu04
Lenu04
01.11.2016 4 z 5

Kniha napsaná vtipně, s nadhledem a nadsázkou a navíc jsou v ní i rady. Příjemné čtení - kniha mi pomohla nebrat to těhotenství tak vážně:), ale spíše pozitivně!

zazvorek
zazvorek
29.09.2016 4 z 5

Moc jsem se nasmála. Trefný políček všem ženám, co se berou moc vážně, a hlavně všem kolem nich, kteří je v tom podporují. Na břicho se prostě bez dovolení nesahá, vážení! :-)

Metcheque
Metcheque
05.02.2016 4 z 5

Ačkoli je knížka pojata jako legrace, nastávající rodič se z ní dozví hromadu poměrně důležitých faktů. Doporučuji!

koMaty
koMaty
04.09.2015 5 z 5

super oddechnutí od upjatého okolí, plné úsměvných rad a situací, brané s nadhledem.. přečetla jsem knihu jedním dechem, v těchto těhotenských dnech mi přišla naprosto vhod.. doporučuji všem těhotným, i těm upjatým, a lidem v jejich blízkém okolí.. :-)

-Astarte-
-Astarte-
02.06.2015

Příjemná, odlehčená a humorná kniha, některá přirovnání vás opravdu pobaví. Došla jsem díky ní ale k závěru, že moje těhotenství je poněkud "nudné", protože nemám prakticky žádné popisované obtíže:)

ffffound
ffffound
02.12.2014 1 z 5

Nic důležitého mi tato knížka bohužel nedala.
(špatný nápad dávat odkazy na web.stranky - žádné už nefungují)

Truckline
Truckline
20.09.2013 5 z 5

Velice vtipně napsaná kniha, do které jsem jen ze zvědavosti nahlédl a už jsem ji musel dočíst jedním dechem až do konce. Bavil jsem se a také trochu pochopil, co se asi odehrává v hlavě mé ženy. Najednou spousta věcí dává smysl. :-)