Jak najít lásku

Jak najít lásku https://www.databazeknih.cz/img/books/28_/281026/jak-najit-lasku-Qit-281026.jpg 4 152 30

Christine a Adama svedl osud dohromady jedné zimní noci na starém mostě v centru Dublinu. Oběma život zasadil těžkou ránu, ale každý z nich ji řeší jinak – Adam chce skočit do řeky, kdežto Christine je připravená bojovat a přimět k tomu i neznámého nešťastníka. Ve vypjaté chvíli, kdy ho s nasazením všech sil drží nad vodou, s ním uzavírá šílenou dohodu – dokáže mu do jeho 35. narozenin, že život je vzácný dar, který mu ještě může přinést nečekané radosti. Má na to však velice málo času, protože okázalá oslava Adamova životního jubilea, na níž by měl převzít vedení rodinné firmy, o kterou nestojí, se koná již za dva týdny. Kromě toho jí pohledný tvrdohlavý muž dává ostentativně najevo, že se jejímu přesvědčování stejně nemíní podvolit. Přišel o vysněné zaměstnání pilota, milovaná dívka ho podvedla s jeho nejlepším přítelem a otec, s nímž ho pojí komplikované vztahy, umírá na rakovinu. Christine se však nemíní vzdát a je odhodlaná vrátit Adama do života. Vrhá se do svého úkolu s plným nasazením, přestože kvůli tomu musí odsunout do pozadí svou práci. Čas však neúprosně utíká a Christine má dojem, že všechno vzala za špatný konec a že Adam svou hrozbu v den narozenin splní… Život se skládá ze spousty chvilek, které se neustále mění a podobají se myšlenkám – mohou být příjemné, ale i nepříjemné… Jsou to drahocenné poklady – někdy s vámi zůstávají déle, jindy okamžitě prchají pryč, ale každopádně mají obrovskou moc – můžete díky nim změnit názor, zachránit někomu život, ba dokonce najít lásku.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Pro ženy

Vydáno: ekniha , Motto
Originální název:

How to Fall in Love , 2013


více info...

Přidat komentář

Maku.17
03.05.2023 5 z 5

Podle mě je kniha skvěle napínavá. A teda krasavec Adam je vyvedenej k dokonalosti - minimálně v mojí hlavě opravdu stojí za hřích ^^
Hned zítra jdu pro "S láskou Rosie".

Freedomova
19.02.2023 5 z 5

Knížka mě nadchla, je to skvělý mix smysluplných myšlenek, romantického příběhu, dojemných chvilek a originálního humoru. Ani chvilku jsem se nenudila a ráda doporučuji.


kris.docekalova
04.11.2022 5 z 5

Knížka se mi hodně líbila. Konečně po dlouhé době jsem vzala do ruky zase klasickou romantiku. Příběh mi přišel originální a hlavně otevíral zajímavá a hodně důležitá témata. Pomáhat nebo snažit se pomoct těm, kteří to potřebují, ale zároveň nebýt úplně tím pravým člověkem, kdo by to měl dělat, to je něco, s čím se těžko srovnává. Autorka to ale skvěle popsala.
Konec byl klasicky dost předvídatelný a přišel mi takový uspěchaný. Ale vzhledem k tomu, že záměrem knihy bylo to všechno, co se odehrávalo předtím, to pro mě nehraje zas takovou roli.
A pak ještě jedna taková malá výtka; postavy se do sebe zamilovaly děsně rychle (vzhledem k okolnostem oukej asi), mám radši, když je tam delší vývoj.

2509
30.06.2021 5 z 5

Přesně co jsem potřebovala, čtivé a romantické.

Magrata15
11.04.2021 4 z 5

Knihy této spisovatelky mám hodně ráda. Četla jsem jich už několik a nejvíc se mi na nich líbí, že pokaždé obsahují nějaký mystický nebo fantasy prvek.
Tato kniha však ne, což jí přeřazuje do skupiny knih spíše romantických a tedy žánr, který příliš nejvyhledávám.
Příběh byl pěkný, místy vtipný, místy dojemný,ale - prostě jsem se těšila na něco jiného.

evismaior
01.12.2020 3 z 5

60% - Nějak jsem si k těm postavám nedokázala najít cestu - Christine, která má v poslední době štěstí na sebevrahy, takže se toho druhého v pořadí snaží za každou cenu zachránit, ještě ušla, i když žít život podle všemožných příruček od Jak sehnat peníze po Jak zabránit někomu v sebevraždě asi není to pravé ořechové. Ale nějak mi nebyl moc jasný Adam, protože i když mu umíral otec (kterého vlastně nemusel), vdaná žena jeho života si s ním jenom pohrávala (což by každého normálního chlapa přestalo bavit za pár dní, zvlášť při tom, jak byla dotyčná v ději popsaná) a měl převzít rodinný podnik, což mu zabraňovalo ve výkonu vysněného povolání (ale zas tak moc se tomu převzetí nakonec nebránil), tak mi nedávalo smysl, že by se měl kvůli tomu chtít zabít, protože jinak to byl vcelku rozumně uvažující mužský. No ale jestli ho fakt tohle dovedlo k sebevraždě, tak bych na místě Christine v okamžiku, kdy by svou touhu s podivnou hbitostí obrátil na mě, asi utíkala pryč jak o život.

knihovnička007
15.07.2019 3 z 5

Další kniha této autorky a i když byla kapku jiná než jiné její knihy, líbila se mi.
Christine mi občas lezla na nervy, když si myslela, že všechno ví a také její rodina, která si z ní jen dělala legraci.
Ale nakonec i když nebylo vše zalité sluncem a vypadalo to, že se Christine, její kamarádce i Adamovi lepí smůla na paty...
příjemné odpočinkové čtení na léto (i když Christine pořád mrzne a pořád sebou někdo trne a škube)

marara
26.10.2018 2 z 5

Už jsem přečetla několik knih od této autorky a tato je zatím první, která mě nenadchla. Zápletka mi připadala zajímavá, ale děj byl předvídatelný a životního moudra pramálo. Prostě slaďoučký, romantický příběh, i když čtivě napsaný.

Monolit0713
22.05.2018 3 z 5

Trochu jsem čekala, kdy se to rozjede - nerozjelo se to. Dobrý, ale podruhý to číst nebudu.

Danca196
28.03.2018 4 z 5

Oddechová romantika.

Ulrika
11.12.2017 5 z 5

příjemné čtení na dlouhé zimní večery:)

Dardos
17.10.2017 3 z 5

Prvni dojmy z knihy nic moc, i jsem premyslela, ze to vzdam a knihu odlozim... ale nakonec se mi podarilo do deje dostat a ve finale se mi pribeh libil.. takova prijemna oddechovka, nic narocneho na premysleni, zadny prekvapivy konec... :) ale za me dobry, casu straveneho s touhle knihou nelituji.

Kiwicatko
22.09.2017 4 z 5

Cetla jsem ji v lete, kdy ma clovek chut cist sladkou oddechovku, ktera obsahuje jedno klise za druhym....za me splnila ocekavani a byla jsem spokojena :-)

Ale musim rict, ze filmove zpracovani stalo za starou backoru :-D

Petka82
06.07.2017 2 z 5

Příjemná oddechovka, ale bohužel snadno předvídatelná. Hlavní hrdinka mě nijak zvlášť nezaujala, ale ani neurazila. Za mě tedy takové neslané nemastné.

studentice
01.07.2017 2 z 5

Knížka je velmi předvídatelná, chybí jí kouzlo. Musela jsem se přemlouvat do dočtení knížky. Autorka podle mě napsala už mnohem lepší knížky.

verushka19
07.01.2017 4 z 5

Kniha byla moc zajímavá, romantická. Příběh byl hezký, i když bylo dost brzy jasné, jak to dopadne. Ale určitě doporučuji.

whiolet
05.01.2017 3 z 5

Nechápu jak autorka tak výborných knih jako je Ps. Miluji tě a S láskou Rosie, mohla napsat něco tak nudného. Jediné kdy jsem se bavila bylo při rozhovorech sester a otce. Jinak kniha byla plná nudných klišé a já měla co dělat,abych jí dočetla do konce

Vendulik
08.11.2016 5 z 5

Nejlepší kniha této autorky. Příběh je zábavný, napínavý a taky romantický. Mohu doporučit k přečtení.

warca
31.10.2016 5 z 5

Od této autorky jsem přečetla už hodně knih a tahle určitě patří k těm lepším. Možná se děj trochu táhl, ale to mi překvapivě nijak nevadilo. Rychle jsem se začetla a příběh mě úplně vtáhnul. Líbily se mi i postavy. (I když nevím, co Adam viděl na té Marii...
Prostě krásný, sladký a poutavý příběh :)

Liduka
19.07.2016 5 z 5

Typická Cecelia. Původně jsem si myslela, že to bude něco na styl knihy od Jojo Moyes Než jsem tě poznala, ale nebylo to tak. Konec totiž nebyl takový smutný. Naštěstí. Moc se mi to líbilo. Hlavně ta část, jak se snažila Christine dát zase Mariu s Adamem dohromady.

Autorovy další knížky

Cecelia Ahern
irská, 1981
2016  86%Vadná
2006  82%Kde končí duha
2009  76%Díky za vzpomínky
2009  78%Dárek
2020  81%Dokonalá

Kniha Jak najít lásku je v

Právě čtených2x
Přečtených205x
Čtenářské výzvě20x
Doporučených13x
Knihotéce135x
Chystám se číst94x
Chci si koupit14x
dalších seznamech5x